Kommunistisk Politik Digital 18 – 2021 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 18 – 2021

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 34-35, 2021

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

NEJ til regeringsindgreb!
Regeringens lovindgreb er en hån mod sygeplejerskernes strejke. Det er et arrogant arbejdsgiverindgreb, der dikterer det, som de strejkende allerede to gange har sagt nej til.
Løbeseddel og udtalelses fra APK

Regeringsindgreb tromler hen over kampen mod uligeløn
Der må siges nej til regeringens og Folketingets indgreb og det må mødes med modstand!
Efter 67 dages strejke tvinger regeringen og folketingsflertallet nu sygeplejerskerne til at gå i arbejde. Uden at et eneste af deres krav er opfyldt. Selve indholdet i lovindgrebet er det samme som sygeplejerskerne allerede to gange har stemt NEJ til. En lønkomite uden penge.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Enhedslistens nej til mistillidsvotum til regeringen skulle holdes hemmeligt Enhedslistens top ville ikke stille et mistillidsvotum til den socialdemokratiske regering efter deres arrogante og reaktionære indgreb i sygeplejerskernes OK-strejke. Den beslutning skulle have været holdt hemmeligt for medlemmerne og offentligheden efter den blev taget på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde sidste søndag. Og hovedbestyrelsen fik mundkurv på.

Enhedslisten bør trække støtten til Socialdemokratiet!
Enhedslisten har sagt nej til at hastebehandle regeringens lovforslag om indgreb i sygeplejerskernes 9 uge lange OK-strejke for højere løn, ligeløn og ordentlige arbejdsforhold.
Men det rejser jo så spørgsmålet, hvorfor Enhedslisten bliver ved med at være støtteparti og holde hånden under Mette Frederiksens socialdemokratiske regering?

KAMPEN MOD LAVTLØN FOR LIGELØN – SYGEPLEJERSKERNES STREJKE

Strejkestøtte komite i Frederikssund: Hvis sygeplejerskerne får brug for det, er vi klar med støtteindsamling
Den overenskomstmæssige strejke er slut, men kampen er ikke. I denne uge har sygeplejersker i Aarhus f.eks. gentagne gange lavet morgenstrejker i protest mod regeringsindgrebet, og andre kan tænkes at følge efter. Vi har snakket med Kristian fra Strejkestøtte komiteen i Frederikssund, om hvordan de tænker at kunne støtte sygeplejerskerne fortsat.

Væk med den danske model!
Hulheden i ’Den danske model’ udstilles mere og mere, og står nu afklædt gennem sygeplejerskestrejken, som en klassesamarbejdsmodel, der demonterer den faglige kamp, til ren fordel for arbejdsgiversiden.

Sygeplejersker på Aarhus Universitetshospital nedlægger arbejdet – vreden er stor over regeringsindgrebet
Her til morgen nedlagde sygeplejerskerne på 8 afsnit på Aarhus Universitetshospital arbejdet i en times punktaktion i protest mod regeringsindgrebet, der betød nul kroner efter den lange strejke. Rygtet siger, at flere strejkeaktioner vil følge. ”Det er vrede sygeplejerskerne føler nu, ikke resignation” siger Vibeke Bak, fællestillidskvinde på AU til KPnet.
Interview med fællestillidskvinde på AU, Vibeke Bak

Sygeplejerskerne i Odense og på Fyn er fyldt med kampkraft og energi i den fortsatte strejke
KPnet var mandag den 16. på besøg i de strejkende sygeplejerskers konflikt-cafe i Odense. Vi overværede deres meget velbesøgte fællesmøde og snakkede bagefter med nogle af deltagerne om deres erfaringer med strejken og perspektiverne for strejken og om den energi det giver når de er ude på gaden blandt folk. Folk der siger: Godt gået, det er også vores sag, I kæmper for.

AFGHANISTAN – 20 ÅRS TERRORKRIG

USA’s samarbejde med Taliban
Hvad ligger der i USA’s samarbejde med Taliban efter USA’s totale militære fiasko og 20 års krig i landet?  Er det et led i at stå mindst mulig svækket i stormagtskonkurrencen imellem USA og Afghanistans naboland Kina?

Den danske regering har bevidst forhalet evakueringen fra Afghanistan
Formålet med Danmarks socialdemokratiske regerings forhaling af evakueringen af ambassade folk, og nuværende og tidligere ansatte har alene været at Danmark ville modtage så få flygtninge som overhovedet muligt.

STOL IKKE PÅ IMPERIALISTERNE! Afghanistan beviser det endnu engang
Det, der sker i Afghanistan, beviser endnu en gang, at man ikke kan stole på imperialisterne!
Af CIPOML, Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og Organisationer

Udviklingen af massemodstanden mod imperialismens krige i 2001
På ArbejderPartiet Kommunisternes (APK) 2. kongres i 2003, beskrev beretningen hvordan partiet var i stand til at udskille det egentlige indhold i begivenhederne omkring den 11. september 2001, og prioritere udviklingen af modstanden mod krig.
Terrorangrebet på World Trade Center betød indledningen til imperialismens globalisering med militærmagt, til den amerikanske imperialismes fremstød for at etablere sig som det 21. århundredes verdensbehersker, som de riges krig mod verdens fattige, og som et påskud for at intensivere undertrykkelsen af den politiske protest og arbejderklassens og de revolutionære kræfters globale kamp.
Som svar prioriterede APK udviklingen af massemodstanden mod imperialismens krige, den imperialistiske globalisering og dens negative konsekvenser i form af angrebene på de arbejdende levevilkår og indskrænkningen af de demokratiske rettigheder som den helt centrale opgave og satsede kraftigt på udviklingen af en ny fredsbevægelse.

Arbejderpartiet Kommunisterne: Udtalelse 13. september 2001 “Terrorkrig” – Nej!
Angrebet på World Trade Center og Pentagon 11. september 2001 blev indledningen på USA’s ‘krig mod terror’. “Angrebet bliver brugt af imperialismen og reaktionen som et påskud for at føre verden ud i en permanent, reaktionær, opsplittende global aggression, som snart kan få tabene i menneskeliv i USA til at blegne”, skrev APK dengang. Det kom desværre til at holde stik. Men det betød også, at millioner af mennesker over hele verden samlede sig i modstand mod krigene. Også herhjemme, hvor APK fra starten havde en stor rolle i organiseringen af modstanden.

Krig mod Afghanistan – og hele Mellemøsten
Karakteren af den ‘terrorkrig’, USA og dens krigskoalition med Danmark som aktiv deltager, bliver stadig klarere. Det er en reel krig, og det bliver en langvarig krig, men den handler ikke om terrorbekæmpelse. Det er en krig mod Afghanistan – og mod hele Mellemøsten.

IKKE I VORES NAVN – en samvittighedserklæring september 2001
Blandt de første underskrivere af denne erklæring den 19. september 2001, der blev offentliggjort i en række store amerikanske dagblade var navne som Noam Chomsky, Jane Fonda, Oliver Stone, Gore Vidal, Edward Said, Alice Walker og Howard Zinn – og de i USA bosatte Annisette og Thomas Koppel.

De fem største løgne om krigen mod Afghanistan
Nedenstående informationsbrev blev udgivet af de studerendes Anti-krigs-komite på Pittsburgh Universitetet i USA, i december 2001. Prøv, når du har læst det, så at læse det engang til, hvor du erstatter amerikanske krigspolitikere med danske. Se selv, hvor slående det er, at danske krigspolitikeres “selvstændige analyser og vurderinger” er et fuldstændigt ekko af den amerikanske krigspropaganda.

“Brød og bomber” – tale ved fakkelvagt mod Afghanistan krigen 2001
USAs bestialske terrorkrig og angrebet på Afghanistan blev lige fra starten mødt med modstand – internationalt såvel som herhjemme. USAs og NATOs tropper er nu ude af Afghanistan, men trods deres totale fallit planlægger imperialisterne nye krige. Vi bringer her en tale holdt af Dorte Grenaa, APK, der spillede en meget aktiv rolle for den store antikrigsbevægelse, der hurtigt og kontant svarede igen: Intet kan retfærdiggøre denne krig.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Demonstration: Giv apartheid-Israel det røde kort!
Tirsdag d. 7. september står 5 Palæstinavenner og anti-apartheid organisationer som arrangører bag demonstrationen:GIV ISRAEL DET RØDE KORT!
og opfordrer til at Boykotte WM fodbold kvalifikationskampen i Parken i København, Danmark – Israel på grund af apartheid Israels deltagelse.

Regeringskonference om “Fremtidens Danmark”: Billig arbejdskraft og nul velfærd
500 inviterede deltog tirsdag i en stort anlagt regeringskonference for landets elite, under overskriften ”Danmarks Fremtid”. En lille gruppe tillidsfolk fik også lov til at komme med som alibi. Som tilskuere. Snak om ”verdens bedste samfundsmodel”  var rent ordgejl – til fulde demonstreret af regeringens varslede lovindgreb i sygeplejerskernes strejke. Det drejer sig om at imødekomme direktørernes krav om billig arbejdskraft og om nye sociale nedskæringer.

Dødens købmænd holder messe arrangeret af den danske stat
Den danske stat hælder masser af penge i våbenindustrien, og aftager derefter produkterne. I dag, torsdag afholdes der messe med sidste nyt i dræbervåben, arrangeret af Forsvarsministeriet. Onsdag hyggede dødens købmænd sig over en luksusmiddag på Moltkes Palæ. Men ude på gaden protesterede fredsaktivister fra TID TIL FRED mod denne planlægning af død og ødelæggelse.

Sejr for beboerne i Blågården – de tre udsmidte familier kan blive boende
Beboerne i Blågården har hele vejen i gennem kæmpet mod boligforeningens udsmidning af tre børnefamilier. De har stået sammen, der har været demonstreret, de har samlet underskrifter, de har sendt protestskrivelser, og ved en urafstemning stemte 490 beboere i Blågården for tilbagetrækning af udsmidningen og kun 6 imod. Nu har så et flertal i repræsentantskabet, der er højeste myndighed for boligselskabet Fsb, som Blågården hører under fulgt beboernes krav og besluttet, at udsmidningerne skal trækkes tilbage.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

El Salvador fra dollar til kryptovaluta
Som første land i verden til El Salvador gøre kryptovalutaen bitcoin til lovligt nationalt betalingsmiddel. Venezuela følger efter.

Retfærdighed for kammerat Tomás José Martínez Pinacho
Den 24. august er det et år siden at vores mexicanske kammerat Tomás José Martínez Pinacho blev brutalt myrdet af paramilitære banditter efter en demonstration for social retfærdighed i delstaten Oaxaca.

Sker Kinas investeringer virkelig for at hjælpe verdens folk?
Kina investerer i stadigt flere lande og udlåner milliarder af dollars til stater eller lokale monopoler. De modtager olie og gas til tilbudspris som modydelse, og når afdragene ikke kan betales overtager Kina ofte kontrollen, som det f.eks skete, da Kina ‘leasede’ Sri Lanka’s havn for 99 år til spotpris. Uanset om det er, USA, Rusland eller Kina, er det et must at bekæmpe imperialismen.

Oktober Radio: Model til undertrykkelse af arbejderklassens kampkraft
Først i denne uges podcast taler vi om overenskomstkampe og regeringsindgreb, efter sygeplejerskestrejken. Alle klassebevidste arbejdere må rejse spørgsmålet, hvad skal vi med den danske model? I sidste halvdel af udsendelsen taler vi om de begivenheder i foråret 2001, der er gået i glemmebogen. Præsident Bush vision for Natos øst udvidelse og alliancen for den “vestlige civilisations” globale interesser.
Udsendelse den 4. september 2021

Oktober Radio: Hvem betaler krigens pris
Det første punkt i denne uges podcast fra Oktober Radio er sygeplejestrejken. Herefter kommer udsendelsen ind på Den såkaldte krig mod Terror, og imperialismens nederlag i Afghanistan. Til sidst er der et afsnit om nye tendenser i det område der kaldes neurale netværk.
Udsendelse den 18. august 2021

29. august 1943 – Regeringen fyret på gråt papir
August er en betydningsfuld og uforglemmelig måned i den danske historie. Det var i den måned den mest skel­sættende begivenhed i nyere dansk historie fandt sted.
Den 29. august 1943 tvang den danske befolkning ved sit modige oprør regeringen til at gå af og satte dermed en rød slutstreg under den samarbejdsvillige politik, som hav­de bastet og bundet det tyskbesatte Danmark til Hitler-Tyskland og nazisternes folkemorderiske krig.

Besættelsestidens ofre, Odense – 10 snublesten er nu nedlagt
I Odense åbner Historiens Hus en udstilling om besættelsestidens ofre. Anledningen er at Odense har nedlagt 10 snublesten. Hver sten repræsenterer én af de omkring hundrede oden­seanere, der mistede livet under de fem forbandede år.
Artikel fra Håndslag 3/2021

Glem ikke! – Ti ikke!
Danmark er med sin ‘aktivistiske udenrigspolitik’ en ivrig deltager i militariseringen og oprustningsgalskaben, som igen griber om sig. I stedet for at investere i velfærd og fremskridt, investeres der i destruktion og kaos. Våbenindustrien og krigens købmænd har kronede dage og kan se frem til nye gigantiske profitter.
Leder Håndslag 3/2021

Antifascisten, forfatteren, musikeren og komponisten Mikis Theodorakis er død
Vi husker hans fantastiske musikalske bidrag, hans mangfoldige kompositioner, hans folkesange samt den flotte ramme om “Canto General” (Mikis Theodorakis dirigerer og  Maria Farantouri synger ca. 4 min inde i videoen) baseret på vers af Pablo Neruda. Samtidig husker vi ham som en antifascistisk modstandsmand, der som teenager kæmpede mod den tyske besættelse af Grækenland i rækkerne af ​​den græske befrielseshær ELAS. (FIR -International Federation of Resistance Fighters Association of Anti-fascists)

 

En hån mod ligeløn
Det seneste halve år er en ligelønsbevægelse vokset frem. Aktivistgrupper af sygeplejersker, jordemødre, pædagoger og mange andre har formået at sætte en politisk dagsorden gennem ugentlige demonstrationer landet over. Den folkelige opbakning betød, at et borgerforslag om et opgør med Tjenestemandsreformen fik over 50.000 underskrifter på under en uge.

 

Hvem tjente på krigen?
De sidste par dage har danske journalistister spurgt veteraner, pårørende til døde soldater, afghanere her i DK og politikere om krigen i Afghanistan “var det hele værd?”
Jeg vil gerne høre historien om hvem der tjente penge på krigen, jeg vil gerne vide hvordan de tjente deres penge og jeg vil gerne vide om de synes det “var det hele værd?”

Krigsnationen Danmark
Hvad har det officielle Danmark lært af USAs, NATOs og Danmarks krigsindsats i de sidste 20 år? På baggrund af DRs udsendelse ”Afghanistan – hvorfor gik det galt”, der blev sendt forleden i forbindelse med det ydmygende og katastrofale nederlag til guerillabevægelsen Taliban, er svaret: Intet.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater