STOL IKKE PÅ IMPERIALISTERNE! Afghanistan beviser det endnu engang

Af CIPOML, Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og Organisationer

Det, der sker i Afghanistan, beviser endnu en gang, at man ikke kan stole på imperialisterne!

Der sker dramatiske begivenheder i Afghanistan for arbejderne og befolkningen.

Taleban har militært besat landet, herunder Kabul, hovedstaden. Marionet-regeringen støttet af USA og de imperialistiske lande i Vesteuropa flygtede hurtigt med halen mellem benene. I virkeligheden var det amerikanerne selv, der trak deres tropper tilbage og gav grønt lys for Talebans fremrykning.

Alle afghanske regeringsembedsmænd og alle de mennesker og kræfter, der har haft et forhold til imperialisterne, frygter for deres liv og flygter i terror.

Alle dem, der ikke er tilhængere af Sharia love, og især kvinder, er forsvarsløse over for Taleban-volden.

Masseudvandringen fra Afghanistan, som begyndte for en måned siden efter meddelelsen om tilbagetrækningen af de amerikanske imperialister, har nået et toppunkt med de tragiske scener, der blev set, da Taleban kom ind i Kabul. Folk gør deres bedste for at slippe ud af deres eget land. Kabul lufthavn er fyldt med mennesker. Der har været dødsfald blandt mennesker, der er faldet ned fra undervognen af fly, som de hagede sig fast i for at flygte fra landet. Biler på vej til Iran og Tadsjikistan har skabt trafikkaos.

Årsagen til al denne ulykke er at marionet regime gik i opløsning samtidig med tilbagetrækningen af den amerikanske imperialisme. Det banede vejen for, at Taleban kunne tage magten, mens folket var uorganiseret og forsvarsløst. Den massemigration, der i nogen tid er foregået til Tyrkiet via Iran, vil begynde at aftage, når Taleban begynder at kontrollere grænserne, men dramaet i Afghanistan vil ikke stoppe.

USA er på vej ud og forlader store dele af sine samarbejdspartnere, der frygter for deres liv.

Det er ikke første gang, at imperialisterne gør dette. USA-imperialismen opgav også sine samarbejdspartnere i Vietnam efter de nationale befrielsesstyrker havde sejret. De er ligeglade med, hvad de efterlader, og de trængsler, som befolkningerne er blevet tvunget til. Det eneste, de er interesseret i, er udplyndringen af befolkningernes rigdomme og overherredømmet i kampen mod deres rivaler for verdensherredømme.

Det er endnu en gang blevet påvist, at man ikke kan stole på imperialisterne. Det var i går, at de bevæbnede og organiserede Taleban. Da de erklærede, at de “har deres egne interesser” og handlede mod USA, begyndte imperialismen kampen mod dem. Endnu en gang når de til enighed og opgiver den.

Hverken USA eller nogen anden imperialistisk magt tager hensyn til det gode i noget land, hvor det griber direkte ind, eller gennem dets “samarbejdspartnere”. De forsøger ikke at forsvare demokratiet, men at påtvinge dem deres magt for at undertrykke folk og plyndre deres naturressourcer. For at gennemføre deres interventionistiske politik handler de sammen med de mest reaktionære kliker, de magtfulde lokale økonomiske grupper, konger og krigsherrer.

Efter USA’s og dets europæiske imperialistiske allieredes afgang fra afghansk territorium taler andre imperialistiske og kapitalistiske magter som Rusland, Kina, Tyrkiet og Iran om at etablere gode diplomatiske og politiske forbindelser med Taleban-styret. Det sker som en klar demonstration af ønsket om at besætte det forladte rum og styrke deres positioner i verdens geopolitik.

Det afghanske folk står over for en ultra reaktionær skriftestols regering. Kampen for arbejderes, kvinders og børns rettigheder er et grundlæggende krav. Selv om Taleban siger, at de vil respektere befolkningens rettigheder, især kvindernes, viser kendsgerningerne allerede noget andet. Dette folks kamp for at opnå social og national frigørelse i dag har brød, frihed og demokrati som vigtige kampparoler.

CIPOML opfordrer verdens arbejdere og befolkninger til at fordømme de imperialistiske magters meddelagtighed i de tragiske begivenheder, der finder sted i dag i Afghanistan, og til at øge solidariteten med dette folk.

Koordinationsudvalget i CIPOML
Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og Organisationer
21.8.21

APK er medlem af CIPOML. Se mere her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater