Retfærdighed for kammerat Tomás José Martínez Pinacho

Den 24. august er det et år siden at vores mexicanske kammerat Tomás José Martínez Pinacho blev brutalt myrdet af paramilitære banditter efter en demonstration for social retfærdighed i delstaten Oaxaca.

Tomás Martínez var en kendt leder blandt bønderne og stod i spidsen i kampen mod mineindustriens superudbytning og de megaprojekter, der har plyndret naturens ressourcer i den mexicanske region Oaxaca. Omstændighederne omkring mordet på ham, gør det til en statsforbrydelse.

De samme økonomiske interesser står bag en lang række af overfald og mord på folkelige ledere og militante aktivister i Oaxaca, der har kæmpet for arbejderklassens og folkenes rettigheder. I juni 2019 blev 15 mennesker bortført, tortureret og massakreret efter at have deltaget i et møde i Huazantlán del Río, Oaxaca.

Kammerat Tomás José Martínez Pinacho, var en kendt forkæmper for sociale rettigheder og menneskerettigheder, forsvarer af naturressourcer, jord og territorium. Han var også stats- og national leder af Mexicos Revolutionære Folkefront (FPR).

Snesevis af organisationer og institutioner, der forsvarer menneskerettighederne, herunder den nationale menneskerettighedskommission og deputeretkammeret i staten Oaxaca, har krævet at regeringen i staten Oaxaca går af, og at de skyldige skal retsforfølges. Herunder skal de økonomiske bagmænd, der betaler for paramilitære dødspatruljer stilles til ansvar.

Den føderale regering må også stilles som ansvarlig for det skandaløse opklaringsarbejde. Et år er gået siden denne nederdrægtige forbrydelse, og myndighederne er ikke kommet tættere på en anholdelse af de egentlige skyldige.

Selv om to af gerningsmændene er blevet arresteret, er flere af dem fortsat på fri fod, og der er ingen efterforskning af hvem der er de egentlige bagmænd.

Den straffrihed, der hersker i forbindelse med kammerat Tomás José Martínez Pinacho, føjes til den, der findes for mordet på omkring hundrede sociale aktivister og menneskerettighedsforkæmpere, forsvarere af naturressourcer, jord og territorium.

Den mexicanske stat sikrer ikke retfærdighed, men straffrihed for dødspatruljer, og holder hånden over bagmændene og de store økonomiske interesser. Det er fortsat med livet som indsats at bønder og arbejdere kæmper for retfærdighed, på landet som i byerne.

VI KRÆVER RETFÆRDIGHED NU!

LÆNGE LEVE KAMMERAT TOMÁS JOSÉ MARTÍNEZ PINACHO!

Læs mere om kampagnen for retfærdighed hos Mexicos Revolutionære Folkefront (FPR)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne