Strejkestøtte komite i Frederikssund: Hvis sygeplejerskerne får brug for det, er vi klar med støtteindsamling

Den overenskomstmæssige strejke er slut, men kampen er ikke. I denne uge har sygeplejersker i Aarhus f.eks. gentagne gange lavet morgenstrejker i protest mod regeringsindgrebet, og andre kan tænkes at følge efter. Vi har snakket med Kristian fra Strejkestøtte komiteen i Frederikssund, om hvordan de tænker at kunne støtte sygeplejerskerne fortsat.

Hvilke tanker har I gjort jer om strejkestøtten fremover?

Kristian: Vi er selvfølgelig kun en lille komite, men vi vil gerne gøre vores til at støtte sygeplejerskerne. Det er stærkt at de strejker i Århus, selvom de risikerer bod. Hvis de får brug for det vil vi gøre hvad vi kan for at samle penge ind og give info om at kampen fortsætter. Og andre er sikkert parat til det samme.

Det er jo hele vores offentlige sundhedsvæsen der er på spil. Det hele bliver privatiseret hvis ikke vi gør noget. Sygeplejerskerne har kæmpe opbakning blandt folk, det har vi virkelig mærket når vi har været på gaden i støttekomiteen.

Hvad har I lavet under strejken?

Vi har været med ved sygeplejerskernes gadeaktioner i København, vi har været på gaden i Frederikssund – og så har vi flere gange stået med bannere ved Kronprins Frederiks Bro. Der var fantastisk positive reaktioner – virkelig larm i gaden! Næsten alle gav et DYT til strejken.

Sygeplejerskerne i selve Frederikssund var ikke udtaget til strejke, men vi har haft meget kontakt med de strejkende i Hillerød, som har været med på vores fremstød på gågaden f.eks. Hver gang vi har været på gaden har de været med, med fuld tryk på.

Vi fik også taget hul på at dele ud i opgange – og er også blevet kontaktet af folk, der ville have løbesedler med hjem til deres boligområde.

Strejkestøtte komiteen fortsætter
– er du interesseret så tjek ind på komiteens facebookside

Læs også fra KPnet 8. juli 2021
Kom med i strejkestøtten! På gaden og i strejkestøtte komiteer

Se video fra banneraktion


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne