Enhedslistens nej til mistillidsvotum til regeringen skulle holdes hemmeligt

Enhedslistens top ville ikke stille et mistillidsvotum til den socialdemokratiske regering efter deres arrogante og reaktionære indgreb i sygeplejerskernes OK-strejke. Den beslutning skulle have været holdt hemmeligt for medlemmerne og offentligheden efter den blev taget på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde sidste søndag. Og hovedbestyrelsen fik mundkurv på.

Vreden har været stor efter regeringsindgrebet – sygeplejerskerne har indtil nu strejket på tre sygehuse i protest

Dermed har Enhedslistens top så endnu engang vist, at hensynet til at være trofast støtte til Socialdemokratiet tæller højere end alt andet. Og at man ikke kan stole på deres løfter om, at gentog regeringen et indgreb som i lærerkonflikten i 2013, så ville Enhedslisten sige fra. Det gjorde de så heller ikke.

I stedet vedtog de en såkaldt ”kritisk” udtalelse om, hvor meget de er imod regeringsindgrebet og hvor meget de nu vil støtte sygeplejerskerne og den forsatte kamp for ligeløn. For ord er gratis og ser pæne ud på papir. Men det er handlinger der tæller. Og da det virkelig gjaldt, og hvor Enhedslisten kunne have sat foden ned overfor regeringen, så valgte de regeringens side.

Det foreslåede mistillidsvotum stillet af Astrid Vang Hansen var endda af den pæne slags. Regeringen ville få frem til Folketingets åbning 5. oktober før det skulle stilles. På den måde ville det heller ikke blive en direkte opmuntring til sygeplejerskernes forsatte arbejdsnedlæggelser og forsatte kamp. Se Slut med forståelsen? Enhedslisten mødes i weekenden for at diskutere mistillidsvotum til regeringen ovenpå Hummelgaards indgreb

At beslutningen om et nej til det foreslåede mistillidsvotum til regeringen skulle holdes hemmelig dækkes med parlamentariske bortforklaringer. Men det er åbenlyst for enhver, at Enhedslistens top her har en rigtig dårlig sag, hvor de taler med to tunger og er blevet taget med bukserne nede.

At det overhovedet er kom fremmet frem skyldes et andet hovedbestyrelsesmedlem, Lasse Olsen, der til Solidaritet har oplyst, ”at han i første omgang vil foreslå til forretningsudvalget, at de henvender sig til vedtægtsnævnet for at afklare, om beslutningen er i strid med vedtægterne. – Hvis der ikke er opbakning til dette i forretningsudvalget, så vil jeg selv henvende mig til vedtægtsnævnet”.

Lige nu i den lokale kommunal-valgkamp er der til gengæld ingen ende på nye løfter om at forbedre forholdene og lønnen for de offentligt ansatte lavtløns – og uligeløns fag.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne