NEJ til regeringsindgreb!

Løbeseddel

Regeringens lovindgreb er en hån mod sygeplejerskernes strejke. Det er et arrogant arbejdsgiverindgreb, der dikterer det, som de strejkende allerede to gange har sagt nej til.

Det er regeringen, der har taget både ansatte og patienter som gidsler i flere måneder midt i en sundhedskrise, alene for at fastholde lavtlønnen i den offentlige sektor.
Det er regeringen, der forsat nægter at løse ligelønsproblemet, men blot henlægge det i en syltekrukke.

Dem der siger at strejken ikke opnåede noget tager fejl. Det er fagtoppens klassesamarbejdspolitik, der ikke opnåede at kravene blev indfriet.

Sygeplejerskerne kan være stolte af deres seje kamp, som har åbnet for nye kræfter i den fælles kamp for ligeløn. De har vist viljen til at kæmpe for at den offentlige velfærdssektor og for at de offentlige ansattes løn- og arbejdsforhold forbedres.
Det er en fælles kamp for hele arbejderklassen, der vil blive brug for overfor de kommende nedskæringer og den fortsatte underbetaling.

Sygeplejerskerne har kæmpet en ligelønskamp på trods af fagtoppens forhandlingsfællesskab, der aktivt er gået mod strejken og har bremset sympatikonflikter og solidaritetsaktioner.

De har kæmpet på trods af DSR-toppens modvilje mod strejken og på trods af toppens modstand mod at gøre strejken effektiv og til en fælles kamp.
På trods af at strejkeledelsen ikke som helhed har taget afstand fra DSR-toppens indsnævring af konflikten og appel om regeringsindgreb.
På trods af den danskes models klassesamarbejde og regler.

Ligelønskampen må udvides til at gælde alle uanset længden af uddannelse. Vi skal forsat have afskaffet Tjenestemandsreformen a 1969, der cementerer uligelønnen.

Regeringen må tvinges til at investere i ligeløn og flere ansatte i den offentlige sundheds- og omsorgssektor. Vi står forsat i en kamp om den offentlige sektor, hvor sygeplejerskestrejken satte foden ned.

For ligeløn i alle fag
For flere hænder og for genopretning af sundhedsvæsnet
Forsat kamp – forsat solidaritet.

25. august 2021
ArbejderPartiet Kommunisterne
www.apk2000.dk

Print udtalelsen og sæt den op på opslagstavler rundt omkring!
Udtalelsen kan downloades her i pdf

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne