Krigsnationen Danmark

Læserindlæg af Frank Johannesen

Hvad har det officielle Danmark lært af USAs, NATOs og Danmarks krigsindsats i de sidste 20 år? På baggrund af DRs udsendelse ”Afghanistan – hvorfor gik det galt”, der blev sendt forleden i forbindelse med det ydmygende og katastrofale nederlag til guerillabevægelsen Taliban, er svaret: Intet.

Topmålet af idioti og kynisme blev lanceret af tidligere udenrigsminister Per Stig Møller (K), der var medansvarlig for krigene mod Afghanistan, Irak og Libyen. Han erklærede bramfrit, at vi har oplevet 20 år med udvikling af kvinderettigheder og demokrati.

Men landene er bombet sønder og sammen med millioner af døde og flygtninge til følge og krigene har kostet tusinder af milliarder kroner. Og han undlader at fortælle, at alle angrebskrigene mod Afghanistan, Irak og Libyen er folkeretsstridige og startet på en løgn. De fine falske erklæringer om frihed og demokrati dækker blot over, at målet var at få indsat marionetregeringer, der understøtter USA i den geopolitiske kamp mod Kina og Rusland. Hertil kommer kontrollen over landenes enorme ressourcer af olie, gas og mineraler.

I øjeblikket har Danmark ledelsen af Natos såkaldte træningsmission i Irak med 150 soldater, der træner den irakiske hær i at bekæmpe Isis. Men Isis er nedkæmpet, og det irakiske parlament har forlangt at soldaterne forlader landet. Så undgå et nyt kaos og træk omgående soldaterne hjem.

Lad os slå det sidste søm i ligkisten med den såkaldte aktivistiske udenrigspolitik, hvor Danmark er en aggressiv krigsnation og i stedet prioritere fredeligt internationalt samarbejde.

 

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater