Kommunistisk Politik Digital 11 – 2021 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 11 – 2021

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 20-21, 2021

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

NEJ til mæglingsskitsen. Nej til ny syltekrukke med lønkomite!
Den mæglingsskitse som arbejdsgiverne og fagtoppen nu har lagt på bordet for sygeplejerskerne, er på mange måder både absurd og provokerende. Den kræver et NEJ, der kan høres.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Nyt nr. af magasinet Enhed og Kamp
Spørgsmål som hvorfor ligelønskampen ikke vindes med fagtoppens, lønkomiteer eller Christiansborgs hjælp? Hvor den næste bølge af automatisering i industrien og kampen om arbejdspladser står. Og hvordan fagforeninger kan arbejde som klassekampsorganisationer belyst gennem den pakistanske fagbevægelses historie. Et andet tema er den øgede imperialistiske rivalisering og militarisering af Arktis og Grønland. Og her har USA udenrigsminister jo lige været forbi København, Nuuk og det Arktiske topmøde for at sikre USA’s interesser bliver fulgt. Hvordan det grønlandske folks krav om øget selvstændighed er placeret midt mellem og dansk og USA-imperialisme tages op i artiklen Et selvstændigt Grønland – kampen om Grønland.

INTERNATIONAL SOLIDARITET – PALÆSTINA

København: Bred Palæstina demonstration mod apartheid Israels etniske udrensning
Under overskriften ”73 år med etnisk udrensning i Palæstina – Kampen fortsætter” arrangeres der lørdag d. 5. juni  i København en solidaritets demonstration med palæstinensernes modstand mod Israels vilde, nøgne og målrettede aggression mod det palæstinensiske folk og deres legitime nationale rettigheder.
Imod Israels fortsatte etniske fordrivelse, med dets fortsatte besættelse og kolonisering med bosættelser og med et  apartheid Israel, der gentager sine massive krigsforbrydelser mod det palæstinensiske folk i Gaza.

Solidaritetserklæring ved danske akademikere
“Solidaritetserklæring med det palæstinensiske folk, lærde, forskere og undervisere i Mellemøsten i Danmark
Vi som lærde, forskere og undervisere Danmark om  står i solidaritet med palæstinenserne i Gaza, Vestbredden og Israel samt de 7 millioner palæstinensiske flygtninge rundt om i verden, inklusive dem der bor i Danmark, nogle af hvem er vores kolleger, studerende og venner.

Palæstinensisk modstand vinder: Nu fortsætter kampen!
SAMIDOUN -Det palæstinensiske Politiske Fangers Solidaritets Netværk” har lavet nedennævnte status ved Israels indgåelse af våbenhvile med Gaza. Opsummerer situationen som en sejr for palæstinensernes modstand mod Israels krig og udtryk for en nyvunden højere palæstinensisk enhed i den palæstinensiske modstand og oprør – bakket op af solidaritets manifestationer verden over. En enhed og solidaritet der giver nye og bedre betingelser for den fortsatte kamp mod apartheid Israel, mod dets besættelse og fordrivelse for et Frit Palæstina

Vi kæmper til Palæstina er frit!
En militant og stor solidaritets demonstration gik fredag gennem Århus gader med vejende palæstinensiske flag og rungende kampråb som BØRN I GAZA HAR RET TIL LIV – BOYKOT ISRAEL – VIVA, VIVA PALÆSTINA – FREE, FREE PALESTINE!

Stop for Israels fortsatte krigshandlinger med USAs og EUs opbakning!
De seneste 10 døgn har Israels fortsatte krigshandlinger kostet flere hundrede mennesker livet i Gaza. Bomber har ramt vitale dele Gazastribens infrastruktur, som strøm og kommunikation, og har udslettet bygningen der husede de internationale medier. Imens har USA og EU-landene ‘manet til besindighed’, men ikke krævet et stop for apartheid Israels krigshandlinger. Tværtimod har Biden givet sin støtte til Israels aggression med udtalelsen: “Israel har ret til at forsvare sig”.

Solidaritet med Palæstina – flash mob demo ved den israelske ambassade
Ca. 75 mennesker (primært unge) samledes d. 18. maj foran den israelske ambassade i København i protest mod det folkemord, der lige nu udspiller sig i Gaza, og som verden har været vidne til i end end 70 år.
Læserindlæg

FAGLIG KAMP – OK21 – LIGELØN

Kvinder i Kamp inviterer til gadeaktion og offentligt møde – Ligeløn Lige nu!
Kvinder i Kamp siger: Kom med på gaden for ligeløn! Og på et offentligt online møde vil kvinder fra ligelønskampen fortælle om kravene og situationen.

Hvorfor jeg stemmer NEJ til OK21 – igen
Her står vi så, midt i forhandlingerne, mens vores fagforening anbefaler os at give op, stemme ja, der er ikke mere at komme efter. Næstformand Anni Pilgaard skrev sågar ”Jeg er parat til at kæmpe ved OK24” Hvorfor vente endnu 3 år, hvorfor ikke kæmpe NU?
Opslag på facebook

Vi opgiver ikke vores krav om ligeløn
fraa vugge til grav er vi omgivet af primært kvindelige omsorgsgivere. Jordemoderen som tager imod dig, sundhedsplejersken som tilser dig, pædagogerne som passer dig i vuggestue og børnehave. Når du kommer til skade, eller bliver syg, når du i din alderdom trænger til hjælp. Når du har ondt i livet, og når du drager dit sidste suk, står der ofte en kvinde og holder din hånd. I
hjemmet har kvinder arbejdet i århundreder, vi gør det stadig, ulønnet, og med ringe værdsættelse.
Læserindlæg

Syltekrukke ikke milepæl – STEM NEJ
Førstebehandlingen i sidste uge af forslaget om at afskaffe Tjenestemandsreformen 1969 blev en våd klud i hovedet på de mange, der i månedsvis har protesteret for at få den afskaffet.

Hjemmekontor – Besparelser på bekostning af de ansatte
Hvorfor fortsætter kapitalen så massivt med hjemmekontorer her efter Corona? De ansatte på hjemmekontoret har brug for klare regler og for at få opfyldt en række krav. Hvor hjemmearbejdspladser har mange fordele for virksomheder, så betyder de også en øget belastning for de ansatte.

DA: færre offentlige ansatte skal løbe hurtigere
Dansk Arbejdsgiverforenings krav om billigere offentlig arbejdskraft her midt i OK21 er ikke til at tage fejl af. Der skal være færre offentlig ansatte, færre varme hænder, de der er tilbage skal løbe hurtigere og endnu større dele af den offentlige sektor skal privatiseres. Sådan lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA, i deres nyeste katalog af krav til at den socialdemokratiske regering skaffer dem mere og billigere arbejdskraft.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Børnenes uge: Aktioner for minimumsnormeringer
Forældrebevægelsen Hvor er der en Voksen sætter fokus på børnene op til kommunalvalget. Det sker i uge 22.

Den sociale bevægelse må gå til ny modstand
KPnet har talt med Linda Villadsen om Den sociale Bevægelses krav til regeringens nye kontanthjælpspolitik, nu hvor Ydelseskomissionens anbefalinger er lige på trapperne.
– Det er nu vi skal finde kampgejsten frem – Vi frygter at den nye kontanthjælpspolitik for nogle grupper bliver værre end den er i dag.

Sultestrejke for klimaet
Syv unge har netop afsluttet 7 dages sultestrejke for klimaet foran Christiansborg. De spørger: Hvad skal der egentlig til for at regeringen lytter? De vil ikke lytte til videnskaben. De vil ikke lytte til befolkningen. Er det efterhånden kun erhvervsinteresser som der bliver lyttet til hos Socialdemokratiet?

Tiden er løbet fra de pæne demonstrationer: Klimahandling nu!
Mange tusinde gik lørdag på gaden i Købehavn for at kræve klimahandling nu.
Demonstrationen gik fra Nørrebro til Christiansborg under slagråb som: CO2 neutral klima politik, de snakker på borgen men de handler ikke. Og klimahandling nu. Undervejs var der bannerdrop fra blandt andet kollegiet Regensen

Regeringens sorte klimamarch
Mens klimaaktivister i dag går på gaden for at kræve handling, så fortsætter regeringen sin sorte klimapolitik med løfter og grønne luftkasteller.

Nej til udvisning af de syriske flygtninge
Vi lever i en tid med massive angreb på faglige, sociale og politiske rettigheder. Menneskerettigheder er også under angreb. Syriske flygtninge er blevet det store emne i Danmark, og den danske regering er under pres, fordi der i skrivende stund er en voksende bevægelse, der siger fra overfor regeringens inhumane og racistiske flygtningepolitik.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Imperialistisk højspænding i Nord
USA, NATO og Danmark intensiverer overvågning og militær tilstedeværelse i Nord. Norge har tilladt USA at etablere flådebaser i landet. Der anløber atomubåde til norske havne og USA’s strategiske bombefly kan nu operere fra Ørlandet flyvestation. På Grønland udbygges flyvepladserne til at kunne modtage danske F-35 kampfly – Arktis er blevet et militært højspændingsområde. STOPP NATO i Norge har produceret denne seværdige video om situationen med imperialistisk rivalisering i Nord, og en militær opbygning der frem for at skabe sikkerhed og fred gør Norden til bombemål.

Regeringen vil sende tropper til Guineabugten og Sahel – Sig NEJ til dansk imperialisme!
Der gik kun 2 dage fra at Mærsk klagede sin nød over hindringer for deres sejllads til Afrika og til regeringen udpegede en ”ny særlig repræsentant for maritim sikkerhed”. Herefter kom forslaget om at indsætte en militær styrke i Guineabugten. D. 25. maj andenbehandler Folketinget forslaget, sammen med forslaget om endnu en bevilling til danske besættelsesstyrker i Sahel-området i Afrika.

USA’s udenrigsminister i Danmark og Grønland
USA’s udenrigsminister, Antony Blinken er i dag kommet til Danmark forud for mødet i Arktis Råd i Island den 19. og 20. maj. Antony Blinken skal under sin rejse besøge Grønland.

Oktober Radio: Arbejdskampene i 1980erne
I den forløbne uge døde tidligere statsminister Poul Schlütter, og dem han gjorde til millionære, og de historieløse medier, har stået på nakken af hinanden for at hylde ham som frelseren. Det parlamentariske cirkus skal vi ikke dvæle ved i denne udsendelse, men vi taler om enkelte nedslag i klassekampen i 80erne der bør huskes som centrale for Danmarkshistorien. Langt mere væsentlige end ministre og borgerskabets kransekagefigurer. Til sidst i udsendelsen taler vi kort om en mystisk militær opperation i Hviderusland hvor et fly, på vej fra Grækenland til Letland, blev tvunget til at lande og gøre holdt på landingsbanen i Hviderusland i flere timer, før det fik lov til at fortsætte.
Usendelsen d. 29. maj 2021

Oktober Radio: Kæmp for ligeløn – Stem Nej!
I denne uges podcast når vi omkring historien om hvordan toppen i Fagbevægelsens Hovedorganisation vedtog et forræderi mod sygeplejerske og alle der kæmper for ligeløn. Og vi når også omkring udviklingen Israels krig mod Palæstina. Og til sidst kommer vi ind på militarisering af Arktis.
Udsendelsen den 22. maj 2021

Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet
I det nye nummer af det antifascistiske tidsskrift Håndslag behandles bl.a. samarbejdspolitikken, der ikke holdt sig tilbage for at begå grundlovsbrud og højforræderi med vedtagelsen af den såkaldte kommunistlov af den 22. august 1941, der med et slag gjorde kommunisterne retsløse og til jaget vildt. Dette overgreb har Horserød-Stutthof foreningen taget initiativ til at få regering og folketing til at anerkende og give en undskyldning.

Historiefuskeri og manipulation
Efter krav fra den tysk-nazistiske besættelsesmagt begik de danske myndigheder landsforræderi, da de den 22. juni 1941 begyndte at arrestere kommunister, fordi de var kommunister. Dette overgreb har Horserød-Stutthof foreningen taget initiativ til at få regering og folketing til at anerkende og give en undskyldning for.
Det er en vigtig debat, der hermed rejses og virker tydeligvis som våd og rød klud i ansigtet på samarbejdspolitikkens ihærdige forsvarere.
Leder. Håndslag 2, 2021

Kunstnergruppen Hybriderne udstiller i Helligaandshuset på Strøget
I Hybriderne er vi en kunstnersammenslutning, der arbejder med forskellige kunstneriske udtryksformer. Det er fra nonfigurativ til helt realistisk. Nogle laver oliemalerier og akvareller, andre laver skulpturer eller raku keramik. Andre arbejder med grafik. En meget blandet båndbredde af udtryksformer og indhold.
Som gæst har vi den for nylig afdøde Jørgen Buchs billeder med.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne