Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet

I det nye nummer af det antifascistiske tidsskrift Håndslag behandles samarbejdspolitikken, der ikke holdt sig tilbage for at begå grundlovsbrud og højforræderi med vedtagelsen af den såkaldte kommunistlov af den 22. august 1941, der med et slag gjorde kommunisterne retsløse og til jaget vildt. Dette overgreb har Horserød-Stutthof foreningen taget initiativ til at få regering og folketing til at anerkende og give en undskyldning.

Nogen vil tænke, hvad skal en undskyldning så mange år efter gøre godt for. Men foruden at det er en vigtig personlig sag for efterkommerne så ligger fortjenesten i at få rejst debatten om det – for samarbejdspolitikken pinlige og blodige kapitel. Og det kan få stor betydning for den fremtidige historieskrivning.
Tendensen i den senere tids historie­skrivning har været at relancere samarbejdspolitikken som en vej, en mulighed, et politisk valg som så mange andre. Det ses eks. på det fundamental ændrede Frihedsmuseum, som fra at være et modstandens museum er blevet et besættelses-tidens museum. Scavenius skal f.eks. genindtræde i historien som en stor statsmand (Bo Lidegaard m.fl.) – Men ikke mindst skal kommunisternes indsats i modstandskampen minimeres og tillægges skjulte og konspiratoriske motiver.

Bladet behandler også den interne tyske antifascistiske modstandskamp under de sværeste betingelse. I en artikel om Hitlers såkaldte straffebataljoner, der på grund af den stigende mangel på våbenføre mænd oprettedes med politiske og kriminelle fanger, behandles den interne modstandskamp under de sværeste betingelser.

De norske og danske SS-racekrigere behandles i en anmeldelse af den dansk-norsk producerede serie “Nazismens frontkæmpere”. En serie der understøttede myten om de naive unge, der aflagde troskabsed til Hitler fordi de ville bekæmpe bolsjevismen.

Håndslag tager også fat på behandlingen af NATOs 2030 planer, der placerer Danmark og Norden centralt i NATOs strategi og fordre forøgelsen af militærbudgetterne og brugen af atomvåben.

Læs lederen: Historiefuskeri og manipulation

Håndslag kan købes bl.a. i Oktober Bogbutikker eller ved henvendelse til Håndslag. Se herunder.

Om Håndslag
Håndslag er udkommet i 35 år og har siden 1995 været et fællestidsskrift for Aktive Modstandsfolk og Folkebevægelsen Mod Nazisme. I 2017 blev Stop terrorkrigen – Ud af Nato tilknyttet Håndslag og med i redaktionen.

Med Håndslag fik modstandsbevægelsen det nødvendige stridsskrift, der har formået at fremdrage, dokumentere og forbinde dens erfaringer, dens kamp og det sejrrige oprør fra dengang med kampen for fred og frihed, mod krig og fascisme af i dag.
De Forenede Nationer, FN, blev stiftet på dette grundlag – på opgøret med nazisme. Og Danmark blev medstifter af FN udelukkende fordi befolkningen med modstandsbevægelsen den 29. august 1943 fyrede samarbejdspolitikkerne.

Modstandsbevægelsens dyrekøbte erfaringer fastholdes stadig og forbindes med dagens aktuelle spørgsmål og kampe.

Bladets fokus er, med en redaktion af folk, som er født efter befrielsen i nogen grad ændret til i højre grad at fokusere på dagens globale kamp for fred og frihed, mod krig. Med mere stof omkring de spørgsmål der optager antikrigsmodstanden i Danmark samt de aktuelle fascistiske udviklingstræk rundt omkring i verden.
Håndslag støtter modstanden mod dansk oprustning og krigsdeltagelse, og NATOs vilde oprustning af Norden – såvel som mod EU’s militarisering og opbygning af en egentlig europahær. Vi er for et atomvåbenfrit Danmark, uafhængigt af de militære alliancer – et Danmark udenfor NATO og EU.

Der er brug for Håndslag i dag. Nazismen blev nok slået i 1945. Den blev ikke udryddet. Det samme gælder faren for en ny verdenskrig.

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com

Tidligere nr. kan bestilles via redaktionen – 30 kr. plus porto.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater