Palæstinensisk modstand vinder: Nu fortsætter kampen!

SAMIDOUN -Det palæstinensiske Politiske Fangers Solidaritets Netværk” har lavet nedennævnte status ved Israels indgåelse af våbenhvile med Gaza. Opsummerer situationen som en sejr for palæstinensernes modstand mod Israels krig og udtryk for en nyvunden højere palæstinensisk enhed i den palæstinensiske modstand og oprør – bakket op af solidaritets manifestationer verden over. En enhed og solidaritet der giver nye og bedre betingelser for den fortsatte kamp mod apartheid Israel, mod dets besættelse og fordrivelse for et Frit Palæstina:

Gaza, den 18. maj 2021

“Med meddelelsen om våbenhvile i Gaza, Palæstina, er en lektion yderst klar: Den palæstinensiske modstand lever, den palæstinensiske modstand trives, den palæstinensiske modstand forenes, og den palæstinensiske modstand vinder.

Modstanden, i alle dens varierede og kreative former, er dybt rodfæstet i det palæstinensiske folk i og uden for Palæstina, en legitim modstand, der bekæmper kolonialisme, besættelse, bosætterkolonialisme: zionistisk racisme, bakket op af den fulde vægt af amerikansk imperialisme og dens allierede i Canada, Europa, Australien og andre steder. Den palæstinensiske modstand, med den væbnede kamp i centrum, er ikke kun kernen i den palæstinensiske befrielsesbevægelse, men frontlinjen i forsvaret af menneskeheden mod imperialisme og kolonial dominans.

Mens den israelske krigsmaskine, bevæbnet og finansieret af USA og våbensalget i Europa, Canada og andre steder, blev ydmyget af den palæstinensiske modstand, stopper våbenhvilen ikke det palæstinensiske folks igangværende kamp mod Nakba` en, projektet om den zionistiske bosættelses kolonialisme i de sidste 73 år.

Palæstinensere fortsætter med at modstå landkonfiskering, nedrivning af hjem, belejring, massefængsling, udenretslige drab, benægtelse af retten til at vende tilbage: hele det koloniale projekt i Palæstina, på vej mod tilbagevenden og befrielse, fra floden til havet.
I dette øjeblik er det mere kritisk end nogensinde at støtte palæstinensisk standhaftighed, modstand og revolutionær kamp med global solidaritet og handling.

Den palæstinensiske modstand i Gaza gik ind i denne kamp og demonstrerede klart det palæstinensiske folks enhed og deres modstand, hvad enten det er i Haifa, i Jerusalem, i Ramallah eller i Gaza. Den heroiske kamp for palæstinensere – i Jerusalem for at forsvare deres hjem og jord, især i Sheikh Jarrah og Silwan, og forsvaret af Al-Aqsa-moskeen fra voldsomme horder af koloni bosætterbander støttet af israelsk militær og politistyrker – mobiliserede det palæstinensiske folk som en helhed i og uden for Palæstina.

Styrken hos det palæstinensiske folk i det besatte Palæstina ’48, hvor de bevarede deres identitet, deres sag og deres vision om befrielse, fordrev besættelsesstyrkerne fra deres samfund. De forsvarede deres folk imod udplyndrende fascistiske bander, assisteret af  det koloniale politi og understregede denne grundlæggende enhed. På Vestbredden rejste landsbyer, byer og flygtningelejre sig for at kræve kollektiv befrielse for Palæstina.

Og overalt i verden, fra flygtningelejrene omkring Palæstina, i hele den arabiske region og globalt, har millioner allerede fyldt gaderne til støtte for det palæstinensiske folk og deres modstand.

Våbenhvilen bringer ikke denne kamp til ophør. Tværtimod varsler dette øjeblik en ny kampfase, hvor endnu større engagement og organisering måske er mere kritisk end nogensinde, da den palæstinensiske modstand har ændret reglerne for engagement. Visionen der skal understøtte og lede denne organisering er klar: Tilbagevenden og befrielse, retfærdighed for hele Palæstina, fra floden til havet.

Den israelske krigsmaskine har ikke tøvet med at gennemføre massakrer mod det palæstinensiske folk. I de sidste 11 dage har mindst 259 palæstinensere og arabere mistet livet, især civile, inklusive 65 børn og faktisk hele familier, i Gaza, Vestbredden, Jerusalem, i det besatte Palæstina ’48 og på grænserne op til Libanon. I Gaza blev banker, mediebygninger, kemiske og plastfabrikker, offentlige bygninger, gader og grundlæggende civil infrastruktur udsat for systematiske luftbombardementer, hvor hele familier blev målrettet ved siden af ​​den palæstinensiske økonomi. I dette øjeblik er det afgørende at støtte det palæstinensiske folks standhaftighed først og fremmest ved permanent at bryde belejringen af ​​Gaza.

Hvert eneste af disse martyrers liv er en dyrebar historie, der er forkortet af kolonialismens vold. Hver martyr havde et navn, et liv, en familie, et job, drømme og visioner om fremtiden og minderne fra fortiden, alt stjålet af israelske bomber og missiler, hvoraf mange blev betalt af amerikanske skatteydere. Indtil videre i denne opstand i hele Palæstina er hundreder på hundredvis af palæstinensere blevet tilbageholdt af israelske besættelsesstyrker sammen med 4.500 palæstinensiske politiske fanger, herunder den fængslede ledelse af den palæstinensiske revolution.

Der er presserende opgaver for solidaritetsbevægelsen i dag: Først og fremmest ved at vedblive med at eskalere og opbygge kampen, gøre vores organisering stærkere og dybere og opbygge større solidaritets forbindelser med befrielsesbevægelser rundt om i verden.

Vores vision for solidaritet skal centrere og støtte palæstinensisk modstand på alle måder, herunder væbnet kamp sammen med kulturel modstand, politisk organisering, massekamp, ​​strejker, boykotter og folkelig handling. Palæstinensernes ret til at forsvare sig og befri sig fra kolonialisme, besættelse og apartheid er grundlæggende. Palæstinensisk modstand er ikke “terrorisme”. Det er en grundlæggende ret. Dette betyder, at vi skal kæmpe for at bringe en stopper for “terror” -betegnelserne, der kriminaliserer palæstinensisk modstands- og befrielsesbevægelser. Den største styrke i vores solidaritet er at yde støtte og plads til den palæstinensiske modstand for at den kan trives og opnå sejr ved at afskære strømmen af ​​våben, penge og politisk støtte til det zionistiske koloniprojekt.

Dette betyder også at opbygge boykotbevægelsen, isolere Israel på internationalt plan og presse internationale regeringer og De Forenede Nationer til at indføre meningsfulde sanktioner mod Israel, fra en våbenembargo til at afskære de over 3,8 milliarder dollars i amerikansk bistand, Israel modtager hvert år, til at sætte en afslutning på de gunstige handelsaftaler i Canada, EU og andre steder, der belønner udnyttelsen af ​​indfødt palæstinensiske jord og arbejdskraft. Enhver person kan spille en rolle i boykotten af ​​Israel og de virksomheder, der drager fordel af død, ødelæggelse og kolonialisme i det okkuperede Palæstina , på individuelt niveau og endnu stærkere på kollektivt niveau. Boykotten strækker sig ud over en forbrugerkampagne til akademisk og kulturel boykot af israelske institutioner.

Det er også mere end nogensinde klart, at den palæstinensiske modstand effektivt har sat en stopper for de USA-sponsorerede “normaliserings” -projekter, der er udbasuneret af medskyldige arabiske regimer.
Fra Yemen til Algeriet, Tunis til Bagdad, Nouakchott gennem Rabat, er de arabiske masser gået ud på gaderne i solidaritet med Palæstina.
Den palæstinensiske modstand og den igangværende opstand i hele det besatte Palæstina har også indikeret imperialismens manglende evne til at knuse modstand, selvbestemmelse og befrielseskamp i hele regionen på trods af sanktioner, invasioner og ødelæggende krige. Palæstina har omdirigeret regionens kompas mod konfrontation med zionisme, imperialisme og de reaktionære kræfter, der gjorde dem i stand, og inspirerer overalt i verden mennesker, der kæmper for at bringe imperialismen til ophør.

Imperialismen har fortsat med at fungere hånd i hånd med dens strategiske partner, Israel. Dette strækker sig ikke kun til de offentlige erklæringer om støtte til israelske krigsforbrydelser fra amerikanske og europæiske embedsmænd og den igangværende strøm af penge og våben, men til målretning og undertrykkelse af palæstinensere og arabere i eksil og diaspora.

I København, Paris og Berlin var massiv politibrutalitet rettet mod demonstrationer af tusinder, der marcherede for Palæstina. Protester i flere europæiske lande blev forbudt, demonstranter slået og arrangører udtværet i medier og politiske kampagner med det formål at kriminalisere palæstinensisk organisering. Da palæstinensere i hele Palæstina fejrede modstanden tidligt om morgenen den 21. maj, blev 20 palæstinensiske unge angrebet og tilbageholdt af politiet i New York for at protestere for Palæstina.

Gennem årene under Madrid-Oslo-stien under “fredsprocessen” er palæstinensere i eksil og diaspora blevet tvangsstyret og udelukket fra officiel politisk ledelse. I dag genvinder diaspora-palæstinensere deres rolle, stemme og magt i kampen for tilbagevenden og befrielse.

På trods af volden og kriminaliseringen udvist af politiet imod demonstranter i hjertet af imperiet gjorde de massive valgdeltagelser til støtte for Palæstina det klart, at mytologien om zionistisk bosætterkolonialisme i stigende grad udsættes for , og at politikere, der søger offentlig støtte, til uhindrede støtte for Israel er ikke længere en vej til politisk succes. Samtidig med at bevægelser for sort befrielse og oprindelige folks suverænitet og antiimperialistisk kamp vokser, bygger den palæstinensiske bevægelse på årtiers fælles kamp for at fremlægge en alternativ vision for verden.

Mytologien om “fredsprocessen” om apartheid og kolonialisme som en “løsning” med fatamorganaet om en palæstinensisk myndighed under israelsk, amerikansk og europæisk dominans ligger blottet, miskrediteret og livløs. I stedet er den palæstinensiske modstand et nationalt, arabisk og internationalt fyrtårn af håb og liv.

Det palæstinensiske folk, hvad enten det er indenfor fængselsmure, i eksil i flygtningelejrene eller folk der kæmper for frihed overalt i Palæstina, fra floden til havet, præsenterer en vision for fremtiden, der er klar: Et Palæstina, befriet, fra floden til havet. Fri for zionisme, fri for imperialisme, fri for bosættelses kolonialisme. På dette kritiske øjeblik er det tid til at handle, organisere, protestere, opbygge og modstå og sammen arbejde for at gøre denne vision til virkelighed.

“Vi vinder sammen, og vi vinder kun sammen.”Georges Ibrahim Abdallah, fængslet arabisk kæmper for Palæstina, fra fransk fængsel efter 36 års fangenskab.
Palæstina lever, intifadaen fortsætter, kampen intensiveres og Palæstina vil vinde!
Længe leve palæstinensisk modstand! Længe leve international solidaritet!        “

Oversat fra:
Palestinian Resistance Wins: Now, The Struggle Continues!Herunder ElectronicIntifada videoen “Verden står sammen med Palæstina” der udtrykker den globale solidaritet med palæstinensernes modstand og oprør:

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne