Nyt nr. af magasinet Enhed og Kamp


APKs politiske og teoretiske magasin Enhed og kamp nr. 2, 2021 udkommer i dag. Igen med spændende artikler om aktuelle spørgsmål i klassekampen og den revolutionære bevægelse både herhjemme og internationalt.

Spørgsmål som hvorfor ligelønskampen ikke vindes med fagtoppens, lønkomiteer eller Christiansborgs hjælp? Hvor den næste bølge af automatisering i industrien og kampen om arbejdspladser står. Og hvordan fagforeninger kan arbejde som klassekampsorganisationer belyst gennem den pakistanske fagbevægelses historie.

Et tema er den øgede imperialistiske rivalisering og militarisering af Arktis og Grønland. Og her har USA udenrigsminister jo lige været forbi København, Nuuk og det Arktiske topmøde for at sikre USA’s interesser bliver fulgt. Hvordan det grønlandske folks krav om øget selvstændighed er placeret midt mellem og dansk og USA-imperialisme tages op i artiklen Et selvstændigt Grønland – kampen om Grønland.

Forholdet mellem arbejderklassens revolution og hvordan man kan udnytte modsætninger mellem de imperialistiske magterne uden at ende med selv at blive misbrugt behandles grundigt konkret og teoretisk. Ligesom erfaringer fra Pariserkommunen her i 125 år for denne arbejderklassens første revolution.

Den internationale solidaritet med de undertrykte folks kamp fra Palæstina til Haiti trækkes frem i en række dokumenter fra den internationale marxist-leninistiske bevægelse, CIPOML. Samt grundige analyser om situationen i klassekampen i Sahelregionen i Vestafrika og Columbia.

På Enhed og Kamps hjemmeside er artiklerne samlet fra alle de tidligere udgivelser af magasinet fra 2017 og frem til nu.

Send de artikler du synes om til andre, der kan få glæde af dem og vær med til at flere får kendskab til Enheds og Kamp og hjemmesiden. Økonomisk støtte fra jer læsere, i form af at tegne abonnement, sende støttebeløb o. lign er af stor betydning. Det kan gøres direkte på siden.

På hjemmesiden findes desuden udvalgte numre af og artikler fra CIPOMLs fælles tidsskrift Unity&Struggle på engelsk.

Læs Enhed og Kamp her: enhedogkamp.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater