Stop for Israels fortsatte krigshandlinger med USAs og EUs opbakning!

De seneste 10 døgn har Israels fortsatte krigshandlinger kostet flere hundrede mennesker livet i Gaza. Bomber har ramt vitale dele Gazastribens infrastruktur, som strøm og kommunikation, og har udslettet bygningen der husede de internationale medier. Imens har USA og EU-landene ‘manet til besindighed’, men ikke krævet et stop for apartheid Israels krigshandlinger. Tværtimod har Biden givet sin støtte til Israels aggression med udtalelsen: “Israel har ret til at forsvare sig”.

Solidaritetsdemonstration i Bordeaux. Foto: PCOF

Tirsdag holdt EU landenes udenrigsministre møde om situationen i Palæstina. Efter at have konsulteret USA og Israel, udtalte de alene en opfordring til Israel om at holde lidt igen. Og opfordrede til våbenhvile, mens de fordømte raketangreb på israelsk territorium. ”EU støtter fuldt ud Israels ret til selvforsvar, men vi har også overvejet og erklæret, at dette skal ske proportionalt og under overholdelse af den humanitære folkeret.”…

Mandag kom EU med en lignende udtalelse da de kaldte Israels bombning af mediebygningen ”bekymrende”. Bygningen der blev bombet søndag husede flere internationale medier og det amerikanske nyhedsbureau AP, og ikke mindst en god satellitforbindelse, med sikker kommunikation til omverdenen uden om Israels kontrol og sikkerhedstjeneste. Også bombningen af pressen var på forkant blevet clearet med USA!

EU har lagt sig i slipstrømmen af den israelske propaganda, der har spredt deres sædvanlige løgnehistorier om at bombeangreb på Gazastriben blot er et forsvar mod Hamas raketter. Mens de fortier årtier med vold mod palæstinensere.

Danmark er med til at blokere for kritik af Israel, sammen med Østrig, Ungarn og Polen. Det kom frem da Mette Frederiksen i marts pludselig rejste til Israel for at hylde Benjamin Netanyahu midt i valgkampen. Det må frem på bordet hvad Danmark har sagt på EUs udenrigsministermøde, hvor langt går Danmarks regering i sin støtte Israel?

At virkeligheden er ved at indhente imperialisterne kan ses af den massive tilslutning til de seneste ugers solidaritets demonstrationer. Verden over er millioner gået på gaden i protest mod Israels bombninger og myrderier på palæstinensere.

Den nuværende konflikt begyndte for et par uger siden med unge der demonstrerede over alt i Gaza og på Vestbredden og i Jerusalem til forsvar for indbyggerne i Sheikh Jarrah kvarteret.

Læs også APK udtalelse: Stop Israels aggression mod palæstinenserne – Stop Israels ulovlige udsmidning fra boliger i SHEIKH JARRAH!

De unges protester blev mødt med massiv politibrutalitet og overfald fra zionistiske bander. Situationen eskalerede da bevæbnede bosættere blandede sig, og sammen med zionistiske bander, overfaldt palæstinensiske kvarterer i Jerusalem og i andre byer om natten. I mens rørte det israelske politi ikke en finger, der er flere eksempler på at israelsk politi direkte hjalp til med at eskorterer de bevæbnede forbryderne.

Dette er overhovedet ikke, en konflikt mellem Israel og en enkelt gruppe i Gaza. Der er massiv opbakning fra hele det palæstinensiske folk til forsvar for Sheikh Jarrah kvarteret. Det ses af de seneste dages generalstrejke, der har omfattet samtlige palæstinensere på Vestbredden og Gazastribe og i Israel.

Palæstina konflikten ikke kun et par uger gammel, den opstod og er fortsat siden Israel blev oprettet som en undertrykkende apartheid stat. Det er Israels bosættelser, og besættelser af Palæstina, der er hele konfliktens omdrejningspunkt. Palæstinenserne har en legitim ret til at kæmpe mod den zionistiske apartheids stats etniske udrensning og undertrykkelse.

Solidaritetsbevægelsen står sammen om at kræve et fuldstændigt stop for Israels krig og undertrykkelsen. Mens magthaverne holder hånden over Israels apartheid regime, kræve hele verdens folk entydig fordømmelse af zionisme, bosættelser og folkemordet på palæstinenserne.

STOP for den danske regerings støtte til apartheidstaten. Stop for imperialistisk indblanding og krig i Mellemøsten.

Læs også APKs udtalelse

Stop Israels aggression mod palæstinenserne – Stop Israels ulovlige udsmidning fra boliger i SHEIKH JARRAH!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater