Imperialistisk højspænding i Nord

USA, NATO og Danmark intensiverer overvågning og militær tilstedeværelse i Nord. Norge har tilladt USA at etablere flådebaser i landet. Der anløber atomubåde til norske havne og USA’s strategiske bombefly kan nu operere fra Ørlandet flyvestation. På Grønland udbygges flyvepladserne til at kunne modtage danske F-35 kampfly – Arktis er blevet et militært højspændingsområde. STOPP NATO i Norge har produceret denne seværdige video om situationen med imperialistisk rivalisering i Nord, og en militær opbygning der frem for at skabe sikkerhed og fred gør Norden til bombemål.

Arktisk Råd har netop holdt møde i denne situation af hektisk oprustning fra stormagterne omkring Arktis. Fra USA’s udenrigsminister Antony Blinken forlød det på besøget i Danmark i forbindelse med mødet, at NATO på deres kommende topmøde d. 14. juni vil være klar med en omfattende plan for ”sikkerhed i Nordatlanten”. Det bliver en del af NATOs 2030-plan og det betyder uden tvivl, at der vil blive sat yderligere turbo på at sikre USA’s militære interesser i kampen mod Rusland og Kina om verdensdominans. For Nordens vedkommende skal der oprustes ikke bare i Nordatlanten, men også helt op i Ishavet.

Der kan heller ikke herske tvivl om, at atomvåben vil være i spil i Nordområderne, som det – hemmeligt – har været tilfælde i Grønland siden 1950’erne.

Som videoen påpeger er varslingstiden for atomangreb efterhånden blevet meget kort, og USA-imperialismen beskytter sig selv med udbygning af lytteudstyr og militære holdepunkter i de nordiske lande. En yderst farlig situation, som ikke sikrer os fred, men derimod sikrer, at vi som medlemmer af NATO vil blive trukket ind i centrum af en militær konfrontation.

Tværtimod må vi arbejde for at blive trukket ud af de imperialistiske alliancer og sikre vores lande gennem neutralitet.

Læs mere om højspænding i Arktis i APKs politiske magasin Enhed og Kamp 2,2021
Den øgede imperialistiske rivalisering og militarisering af Arktis og Grønland

SE VIDEOEN FRA STOPP NATO HER

Ny video fra Stopp NATO

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater