Solidaritet med Palæstina – flash mob demo ved den israelske ambassade

Ca. 75 mennesker (primært unge) samledes d. 18. maj foran den israelske ambassade i København i protest mod det folkemord, der lige nu udspiller sig i Gaza, og som verden har været vidne til i end end 70 år.

Læserindlæg af Oscar Özgür Serin

De unge havde medbragt bannere, Palæstina flag og rød ansigtsmaling. En gruppe af de unge malede blodstriber i ansigtet og lagde sig på fortovet, hvor de spillede døde for at markere det folkemord, som lige nu udspiller sig i Gaza og som hele verden har været vidne til i mere end 70 år. De unge lå på fortovet i flere minutter, mens der blev spillet ’Bella Ciao’ fra en lille medbragt højtaler.

Denne demonstration er en fortsættelse af den større og flotte demonstration den 14. maj hvor flere tusinde danskere gik fra Svanemøllen Station til den israelske ambassade. Her blev demonstranterne i sidste uge mødt af en ekstrem politivold og brutalitet. Blandt demonstranterne i dag var der en massiv vrede mod Israel, men også imod den danske statsmagt og det politi, som på planlagt vis gik til angreb mod gamle, gravide kvinder, børnefamilier, og alt andet der kunne gå på to ben.

KPnet-avisens udsendte fik talt med arrangøren af demonstrationen, som ikke er arrangeret af en organisation eller anden politisk bevægelse. Arrangøren var en ung palæstinensisk kvinde som havde brugt forskellige sociale medier til at promovere indkaldelsen til demoen.

KPnet.dk fik også lynhurtigt kigget forbi den røde plads på Nørrebro. Her var samlet omkring 100 mennesker for at protestere mod Israel. Her blev der råbt islamiske slagord.

Samlet fik jeg fornemmelsen af, at der er et kæmpe potentiale for yderligere mobilisering for at solidarisere med Palæstina, men at der mangler en god og stærk koordinering af de forskellige kræfter. Det efterlader et indtryk af at mobiliseringen bliver overladt til individer og religiøse kræfter.

På torsdag den 27. maj er der informationsmøde i Folkets Park på Nørrebro til indsamling af beretninger fra demoen den 14. maj. Mange mennesker ønsker at klage over politiet. Der er sågar folk der mener, at Københavns politichef og indsatslederen ved demoen bør fyres.

’Arbejderklassen har ingen nationalitet’ sagde Karl Marx. Den internationale solidaritet er et af de stærkeste våben som binder verdensfolkene og forener kampene. Netop derfor gik folk på gaden i København samt i mange andre byer i verden. Demonstranterne gav i dag endnu et bevis på at kampen fortsætter.

Læs også

Tåregas og hunde mod børnefamilier til Palæstinademonstration

Al-Nakba: I 73 år har palæstinenserne været udsat for Israels fordrivelse og apartheid

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne