Vi kæmper til Palæstina er frit!

En militant og stor solidaritets demonstration gik fredag gennem Århus gader med vejende palæstinensiske flag og rungende kampråb som BØRN I GAZA HAR RET TIL LIV – BOYKOT ISRAEL – VIVA, VIVA PALÆSTINA – FREE, FREE PALESTINE!

Demonstrationen samlede mange nationaliteter, og som flere talere fremhævede – vi kæmper ikke kun fordi vi er palæstinensere, men fordi palæstinensernes sag er retfærdig. Solidariteten, kampen og enheden er det der skal skabe fred og et frit Palæstina.

Demonstrationen gik gennem den fredagslivlige by og blev fra flere fortovscaféer mødt med klapsalver.

Talerne slog fast, at:

− Danske politikere og medier tav om Israels overfald, om granaterne mod fredelige besøgende i moskeen, de tav om udsmidning af beboerne i kvarteret Sheikh Jarrah – men 1 time efter at den første raket var sendt mod Israel gik de samlede medier og politikere i aktion:
“Dette går ikke”.

− Et folk under besættelse har ret til at kæmpe for befrielse, man kan ikke sidde passivt og vente.

− Besættelsen går ikke væk, der er ikke fred fordi der er våbenhvile, der kommer nye angreb fra Israel mod Gaza, der er stadig undertrykkelse. Israel er et land der begår statsterror – det er ikke et demokratisk land, som danske politikere fremstiller det. Palæstinenserne er udsat for etnisk udrensning, bliver behandlet som andenrangsmennesker.

− I København gik 10.000 mennesker i demonstration for Palæstina. Dagen efter stod udenrigsministeren frem og fordømte nogle demonstranters stenkast – han fordømte ikke, at Israel slår børn ihjel i Gaza.

− Vi er ikke magtesløse – vi er vrede. De kommer ikke til at knække os! Vi vil betale ofre, men vi slås til Palæstina er frit og palæstinenserne har lige rettigheder. Alle har ret til at leve i fred.

APK delte denne løbeseddel ud på demonstrationen

FRIT PALÆSTINA

Se demonstrationens begivenhed her
Stop Israels apartheid – solidaritet med Palæstina


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater