Kunstnergruppen Hybriderne holder Fernisering tirsdag 18. maj

Hybriderne udstiller i Helligaandshuset på Strøget (Amagertorv) 18. – 23. maj 2021

Hjertelig velkommen til ferniseringen tirsdag 18. maj 12-18

Udstillere: Kirsten Dufva, Mette Hansgaard, Dorrit Holmefjord, Elisabeth Kiefer, Evelyn Mittmann, Jørgen Møller, Karen Serena.

Mindeudstilling for Jørgen Buch.

I Hybriderne er vi en kunstnersammenslutning, der arbejder med forskellige kunstneriske udtryksformer. Det er fra nonfigurativ til helt realistisk. Nogle laver oliemalerier og akvareller, andre laver skulpturer eller raku keramik. Andre arbejder med grafik. En meget blandet båndbredde af udtryksformer og indhold.

Som gæst har vi den for nylig afdøde Jørgen Buchs billeder med.

Hybriderne udstiller i
Helligaandshuset på Strøget (Amagertorv)
18. – 23. maj 2021
Åbent alle dage
tirsdag til søndag 12-18
Fri entré
telefon: 29923805

Jørgen Buch: Goya-parafrasen ’18. maj’ i erindring om massakren på Skt. Hans Torv efter EU-omafstemningen i 1993.

Jørgen Buch

Født juli 1943 død januar2021

Har udstillet på diverse udstillinger debut 1970 i Reykjavik i Island. Han har bl. andet studeret hos S. Hjorth Nielsen samt på Kunstakademierne i Leningrad og Berlin. Jørgen har deltaget i mange udstillinger i DDR for eks. Kunsthalle Rostock, hvor de ejer en stor samling af hans værker. Jørgen har udstillet i Sverige Niks Malergård og Södertälje kommune samt udstillet i Sydamerika på Kreta og mange gange i Helligaandshuset, hvor han grundlagde Kunstnergruppen Salt med Lars Swane i 80erne. !993 Grundlagde han Kunstnergruppen Maj 93, hvor han udstillede i mange år. Jørgen var gæst på Corner i 1979 på Charlottenborg. Desuden var Jørgen med til Fredsudstilling samme sted.

Jørgen har også udstillet i Hybridgruppen i Køge i 90erne. Han havde sammen med sin datter Sara og Evelyn Mittmann en stor retrospektiv udstilling i år 2000 i Helligaandshuset. Jørgen har fået bortcensureret malerier på NGO forum. Han har altid støttet formål for kampen for arbejderbevægelsen.

Ud over hans samfundskritiske malerier har han malet fortrinlige portrætter og landskaber fra Island og det danske land. Jørgen vil altid bleven husket. Han har også malerier på Frederiksværk kunstmuseum og Kunsthalle Rostock samt andre.

Af Evelyn Mittmann

Læs også: Ved Jørgen Buchs død


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater