Kommunistisk Politik Digital 21 – 2020 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 21 – 2020

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 41-42, 2020

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Forandringen må vi selv skabe – for en revolutionær vej ud af krisen!
Regering og folketing har foræret milliarder til arbejdsgiverne i ”corona-støtte”. Imens skyder de største monopolers aktier i vejret, løn og arbejdstid er under pres, og arbejdsløsheden og de usikre ansættelser er på himmelflugt. Regningen sendes nu til arbejderklassen, de offentligt ansatte og socialt udsatte over finansloven.
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne, 6. oktober 2020

Lad kapitalen betale! KPnets tale ved Folketingets åbning
KPnet er en af de mange der i dag slutter op bag demonstrationen BEDRE LEVEVILKÅR FOR ALLE – INGEN KRONER TIL KRIG OG KANONER!
Tale fra KPnet ved Lisbet Bonde, APK

Socialisme og revolution i teori og praksis – besøg en af APKs bogbutikker
I oktober måned kører APKs bogbutikker et fælles tema under overskriften Socialisme og revolution. Her er der adgang til en guldgrube af viden, med revolutionær teori og praktiske erfaringer fra kampen for socialisme, de historiske og de helt aktuelle. Fra marxismens klassikere til skønlitteratur og nye pjecer. Kig ind i en af butikkerne i København, Odense eller Århus.

Arnes pension betales med nedskæringer
Regeringens nye pensionsreform er det lille figenblad som regeringen vil bruge til at fastholde aftalen om stigende pensionsalder for det store flertal. Og oven i det skal Arnes tur betales af nedskæringer på velfærdsområdet, mens aktieejerne fredes – og bankerne bare nægter at betale noget som helst.

Arne-reformen: Enhedslisten svigtede da den stigende pensionsalder skulle stoppes
Det lykkedes den socialdemokratiske regering at få sit prestigeprojekt og valgløfte igennem om en Arne-pension – tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet – ved hjælp af Dansk Folkeparti og støttepartierne, inklusiv Enhedslisten. Så skal vi nok få udfyldt alle hullerne hen ad vejen og set på nedslidningen, kvitterede FH formanden Socialdemokraten Lizette Riisgård.
Af Dorte Grenaa, APK

Arnes pension: En lappeløsning der skal dække over den stigende pensionsalder
Partierne bag aftalen bryster sig af at flere perioder nu medregnes, bl.a. praktik, barsel, arbejdsløshedsperioder og deltid. Men aftalen udelukker stadig flertallet af mennesker fra at kunne opleve et rimeligt otium efter et opslidende arbejdsliv

FOLKETINGETS ÅBNING

Regeringen i Trump-agtig ‘lov og orden’-kampagne
I åbningstalen lancerede den Socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen endnu et angreb mod rodløse unge. Igen misbruges unge med ikke-vestlig baggrund til at gennemtrumfe generelle angreb på landets fattige familier i et Trump-look-alike fremstød for ‘lov og orden’.

Til det danske folk med hilsen fra Dansk Industri og EU
Folketinget blev d. 6. oktober åbnet af Mette Frederiksen med en tale, der var som talt ud af Dansk Industris og EU’s mund.

Folketinget er åbnet – vi kræver bedre levevilkår til alle – ingen kroner til krig og kanoner!
Folketinget åbnede i går, og Mette Frederiksens åbningstale slog fast, at regering og folketing vil fortsætte med mere af det samme. Flere penge til kapitalisterne, hvis pengekasser i forvejen bugner af profit. Mere NATO, mere EU, mere oprustning, mere dansk deltagelse i imperialistiske krige. Udenfor murene samledes en perlerække af bevægelser med stærke politiske krav for et andet Danmark.
Af Poul Andersen

Hvor fanden er der en voksen?!
Marie Blønd fra forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen talte ved demonstrationen ved Folketingets åbning: BEDRE LEVEVILKÅR FOR ALLE – INGEN KRONER TIL KRIG OG KANONER!
– Mette Frederiksen, du er ikke bestået! Du kalder dig børnenes statsminister, en selvudnævnt titel. Hvor vover du at gøre normeringer for folkets børn til en syltekrukke!

Næstehjælperne: Kvindekamp er klassekamp!
Linda Villadsen talte på Christiansborg Slotsplads ved Folketingets åbning, ved den fælles demonstrationen BEDRE LEVEVILKÅR TIL ALLE – INGEN KRONER TIL KRIG OG KANONER!
– Vi skal rette blikket mod de steder i vores samfund, hvor det at sige fra vil koste kvinderne så meget, at de hellere tier stille. Det er der, hvor der er en ulige økonomisk magtrelation.

Stop normaliseringen af den yderste højrefløj og fascismen – Aldrig mere nazisme!
Det antifascistiske tidsskrift Håndslag er blandt de mange der i dag slutter op bag demonstrationen BEDRE LEVEVILKÅR FOR ALLE – INGEN KRONER TIL KRIG OG KANONER!
Tale fra Håndslag ved Ebbe Riis Klausen

Nej til regeringens rundbarbering af uddannelserne!
Regeringen vil skære ned med 550 millioner kroner på uddannelserne, for at finansiere politiforliget. Otte elev- og studenterorganisationer protesterer mod dette angreb. De skriver: Den forrige regering udsultede vores uddannelsessystem med omprioriteringsbidraget, og nu ser det ud til, at denne regering er ved at begå samme fejl og skære ned på vores uddannelsessystem med 550 millioner over de næste fire år.

Folketingets åbning 6. oktober:
Bedre levevilkår til alle – ingen kroner til krig og kanoner!
TID TIL FRED – Aktiv mod krig har indkaldt til fælles protest ved Folketingets åbning d. 6. oktober. Duk op mellem kl. 14 og 17.

KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

FredsVagten fylder 19 år
Mandag den 19. okt. – dag 6941 !!!
Mandag den 19. oktober fra klokken 14 og et par timer frem markerer FredsVagten,  på Christiansborg Slotsplads at de har stået på og ved Christiansborg Slotsplads hver eneste dag gennem 19 år med modstand mod krig, og byder på en snak og lidt kaffe og kage til fremmødte.

Zero One Background Meaning Programming Communications And Computer

Digitalisering betyder privatisering og udsalg af selvstændighed
Ved Folketingets åbning varslede Statsminister Mette Frederiksen at arbejdet med at udvikle næste digitaliseringsstrategi snart går i gang. Erfaringerne med den nuværende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi roses til skyerne, men reelt har det været en voldsomt dyr katastrofe for ansatte og for demokratisk indflydelse

Borgerskabet i drifternes vold – og en anbefaling af Friedrich Engels Anti-Dürhing
Der har i de forgange år været rejst en opsigtsvækkende lang række historier og sager om magtfulde mænds adfærd overfor især unge kvinder. Eksemplerne kommer fra toppen af det danske samfund. Fra de økonomiske magtcentre, fra Christiansborg og på universiteter, er der gang på gang rejst en debat og samlet eksempler på alt fra overgreb til befamlinger og nedladende sprogbrug over for kvinder.
Af Franz Krejbjerg, APK

Næsten hele postkassen er dækket af et stort klistermærke: UD AF EU!
Nede i hjørnet står der med ganske små bogstaver: Carsten Rasmussen.
Jeg er i Bogense for at tale med en ung og meget aktiv mand. Han er valgt ind i Folkebevægelsen mod EU´s landsledelse. Han er også aktiv i bevægelsen imod privatiseringen af Fjernvarme Fyn. Han meldte sig ind i Folkebevægelsen mod EU for 10-12 år siden, fordi han tænkte, at vi ikke kan få socialisme i Danmark, så længe vi er med i EU.
Af Karsten Jonassen, APK

PRÆSIDENTVALG I USA

Præsidentvalg i USA 3. november: Med Wall Street som sikker vinder
Den massive øredøvende amerikanske valgkampagne om “historisk præsident valg” mellem Donald Trump eller Joe Biden kan ikke skjule at valget imellem dem i realiteten er et valg mellem pest og kolera og med Wall Street som sikker vinder.

Præsidentvalg i USA: Valg kan ikke besejre fascismen, det kan kun vi
Der er stærke fascistiske tendenser i dagens USA. I statens vold og racisme og i de åbent fascistiske bevægelser der får lov at krybe op af kloakken. Men som The American Party of Labor slår fast i denne artikel, er denne udvikling ikke knyttet alene til Donald Trump. Fascisme er det kapitalistiske samfund i forfald, en del af udviklingen af den amerikanske kapitalisme i dens sidste imperialistiske stadie. Derfor er løsningen ikke at skifte Trump ud med Biden, men at organisere sig mod fascismen og kapitalismen.
Artikel fra The Red Phoenix, udgivet af The American Party of Labor, 1.oktober 2020.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Bolivia: Præsidentvalg i militærets og kupmagernes skygge
Den 18. oktober er der præsidentvalg i Bolivia under kupmagernes og militærets kontrol. Kupregimet opfordrer de væbnede styrker og politiet til at være massivt til stede i gaderne og “tage sig af demokratiet”.
CIPOML, Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer kom efter militærkuppet  i slutningen af  2019 med en udtalelse der klart fordømte kuppet i Bolivia og USA´s aktive medvirken og forholdt sig her tidligt  til spørgsmålet om nyt præsidentvalg som kupmagerne satte på dagsordenen under deres betingelser og kontrol.

Norske soldater ud af Mellemøsten!
Norske specialstyrker har siden 2016 opereret i Jordan for at yde operationel støtte til jihadistiske terrorgrupper, også kaldet ”oprørsgrupper” som en del af presset for et blodigt regimeskifte i nabolandet Syrien. Det er en offentlig hemmelighed, at norske specialstyrker har opereret ulovligt indenfor syrisk territorium med  ”bekæmpelse af ISIL” (men bestemt ikke Nusra Fronten) som falsk påskud.
Af Kommunistisk plattform (KPml)- Norge

Oktober Radio: Regeringen skærer ned på midler til boligsocial indsats
I denne uges udsendelse taler vi om de såkaldt boligsociale indsatser, og om hvordan de er blevet medfinansieret af Landsbyggefonden i takt med at kommunerne har skåret ned. Nu bliver kassen lukket – under dække af at regeringen har lanceret sin ”tryghedspakke”.
Til sidst i udsendelsen omtaler vi en ny bog om oprøret mod samarbejdsregeringen og den tyske besættelse i 1943, der førte til sammenbrud for samarbejdspolitikken. Det folkelige oprør var den afgørende faktor der var med til at sikre at Danmark efter 2. Verdenskrig var med på den allierede side.
Udsendelsen d. 17. oktober 2020

Joe Hills testamente: Sørg ikke – Organisér!
Joe Hill (1879-1915) er en legende i den amerikanske arbejderbevægelse, en af dens mange martyrer, en europæisk immigrant, politisk aktivist og faglig organisator, som blev henrettet under første verdenskrig, dømt på en falsk mordanklage. Han blev simpelthen ryddet af vejen af minebosserne.

MINDEORD

Raul Marco, marxistisk-leninistisk kommunist er død
Raul Marco (1936-2020) sluttede sig til arbejderklassens revolutionære rækker tidligt i sit liv, og han forlod dem aldrig. I stedet blev han leder af den marxistisk-leninistiske bevægelse og parti, PCE-ML i Spanien og i den internationale bevægelse CIPOML indtil slutningen af sit liv d. 16. oktober, 2020. En indsats i både teori og praksis, der strækker sig over 7 årtier.

Enver Hoxha og Klaus Riis – dengang formand for DKP/ML – i 1979

Vi husker Enver Hoxha
Enver Hoxha, leder af Albaniens Arbejdets Parti fra dets stiftelse i 1941 frem til sin død i 1985 blev født den 16. oktober 1908 – for 112 år siden. I den anledning bringer vi artiklen “Vi husker Enver Hoxha” af Klaus Riis fra bladet Kommunistisk Politik nr. 8/2005. Klaus Riis mødte selv – i sin egenskab af formand for DKP/ML – Enver Hoxha i forbindelse med Albaniens Arbejdets Parti kongres i 1979.

 

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater