Nej til regeringens rundbarbering af uddannelserne!

Regeringen vil skære ned med 550 millioner kroner på uddannelserne, for at finansiere politiforliget. Otte elev- og studenterorganisationer protesterer mod dette angreb. De skriver: Den forrige regering udsultede vores uddannelsessystem med omprioriteringsbidraget, og nu ser det ud til, at denne regering er ved at begå samme fejl og skære ned på vores uddannelsessystem med 550 millioner over de næste fire år.

Billedet er fra en tidligere aktion op til finanslov for 2019 – mod den daværende regerings nedskæring og spin

I deres indlæg skriver de bl.a.:

-Det var ikke vores forventning, at vi som elev- og studenterorganisationer skulle bruge efteråret på at diskutere et nyt politiforlig. Men når regeringens forslag om at skaffe flere landbetjente åbenbart skal finansieres på bekostning af vores medstuderende, er vi nødt til at råbe vagt i gevær…debatten er så tyk af indstuderet spin fra Socialdemokratiet, at vi er nødt til at få lidt fakta på plads.

De slår fast, at der er lagt op til en grønthøsterbesparelse, og
– det er rendyrket spin at påstå, at nedskæringen handler om at få uddannelsesinstitutionerne til at bruge flere midler på uddannelse og færre midler på reklamer, når mere end en halv milliard forsvinder fra institutionernes budgetter. Pengene skal blive i uddannelsessektoren og er bedre brugt på mere og bedre undervisning, feedback og vejledning.

-Det virker derfor opportunt at skjule lappeløsningen, der skal sikre midler til flere landbetjente, bag folkelige argumenter om at begrænse brugen af reklamer og den uhensigtsmæssige konkurrence mellem uddannelsesinstitutioner.

-Den forrige regering udsultede vores uddannelsessystem med omprioriteringsbidraget, og nu ser det ud til, at denne regering er ved at begå samme fejl og skære ned på vores uddannelsessystem med 550 millioner over de næste fire år.

Hele indlægget kan læses i Information og er underskrevet af:

Johan Hedegaard Jørgensen, formand, Danske Studerendes Fællesråd
Rasmus Holme Nielsen, forperson, Lærerstuderendes Landskreds
Julie Bjerg Jacobsen, formand, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning
Sara Hougaard Johannesen, forkvinde, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende
Anna Zaar Hastrup, faglig sekretær, Pædagogstuderendes Landssammenslutning
Ingrid Kjærgaard, formand, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning
Oliver Asmund Bornemann, formand, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
Anton Bay Hansen, formand, Erhvervsskolernes Elevorganisation


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne