Socialisme og revolution i teori og praksis – besøg en af APKs bogbutikker

I oktober måned kører APKs bogbutikker et fælles tema under overskriften Socialisme og revolution. Her er der adgang til en guldgrube af viden, med revolutionær teori og praktiske erfaringer fra kampen for socialisme, de historiske og de helt aktuelle. Fra marxismens klassikere til skønlitteratur og nye pjecer. Kig ind i en af butikkerne i København, Odense eller Århus.

Uden at bygge på arbejderklassens revolutionære teori og erfaringer – ingen socialisme. Derfor opfordrer vi alle, der ønsker et andet samfund, uden udbytning, et samfund hvor flertallet bestemmer, et samfund der tager vare på mennesker og natur og ikke styres af jagten på profit for de få – til at studere den revolutionære teori for hvordan vi kommer derhen. De historiske erfaringer, såvel som de aktuelle analyser.

Vi kan f.eks. anbefale APKs helt nye udgivelser:

Pjecen “Socialisme og revolution – til diskussion om revolutionær erfaring”. En samling af artikler, der fra forskellige vinkler belyser hvilke kernespørgsmål der ligger i at nå frem til et socialistisk samfund. Og hvad et socialistisk samfund er. Et hovedspørgsmål er her hvilken klasse der ejer produktionsmidlerne og staten. Det der giver magten over samfundets værdier og den politiske magt. Hvordan arbejder vi i dag for at nå frem til denne magtovertagelse, der grundlæggende ændrer samfundet til flertallets bedste? Pris 35 kr.

Pjecen “Folkeoprøret og de oprindelige folks opstand i Ecuador” om erfaringer fra opstanden og perspektiverne for den revolutionære kamp. Af Pablo Miranda, Ecuadors kommunistiske parti Marxister-leninister. Pris 30 kr.

Desuden

“Revolutionens opgaver 2000 – 2020”, om APKs første 20 år og klassekampens vigtigste spørgsmål i perioden.

At samfundet består af klasser med modsatte interesser, at den herskende klasse bevarer sin magt gennem sin stat og dens instrumenter som politi, hær og parlamentariske institutioner er analyseret og slået fast af Marx, Engels og Lenin. Og ikke mindst har de udviklet analysen af hvordan det kapitalistiske samfundssystem kan afskaffes – kun genem revolution og med arbejderklassen som ledende kraft og med eksistensen af arbejderklassens revolutionære parti, der netop arbejder på grundlag af den opsamlede teori om klassekampen.

Den marxistisk-leninistiske teori opsamler de indre og principielle lovmæssigheder i kapitalismen og og sætter pejlemærker for revolutionær forandring.

Læs f.eks.

“Det kommunistiske Manifest” af Marx og Engels

“Staten og revolutionen” af Lenin

Enver Hoxhas bøger om den albanske revolutions erfaringer

APKs magasin Enhed og Kamp nr. 1, 2017 – temanummer om Oktoberrevolutionen

“20 år i kamp for revolution og socialisme” – en pjece om internationale erfaringer fra det revolutionære arbejde udgivet af CIPOML

 “Oktoberrevolutionens betydning for kvindernes frigørelse” – Pjece udgivet af APK

Skønlitteratur kan give historien kød og blod. Læs f.eks.:

”Ti dage der rystede verden”, om den russiske revolution

“De røde vender altid tilbage” af Anker Holm og et væld af andre danske romaner af forfattere som Nexø, Kirk, Ditte Cederstrand, John Max Pedersen og mange flere.

Kig ind i en af Oktober bogbutikkerne:

KØBENHAVN
Vesterfælledvej 1B 1750 Kbh.V Tlf.: 50 55 99 30 Facebook E-mail
Åben tirsdag og torsdag 11-13. Samt onsdag 14-16, torsdag 15.30-17.30, fredag 14-16

ODENSE
Skibhusvej 100 5000 Odense C FacebookE-mail
Åben mandag, onsdag og fredag – 13-17

ÅRHUS
Ny Munkegade 88 kld. 8000 Århus C Tlf.: 51 86 71 97Facebook E-mail
Åben tirsdag kl 15-17 og fredag kl 14-17


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne