Raul Marco, marxistisk-leninistisk kommunist er død

Raul Marco (1936-2020) sluttede sig til arbejderklassens revolutionære rækker tidligt i sit liv, og han forlod dem aldrig. I stedet blev han leder af den marxistisk-leninistiske bevægelse og parti, PCE-ML i Spanien og i den internationale bevægelse CIPOML indtil slutningen af sit liv d. 16. oktober, 2020. En indsats i både teori og praksis, der strækker sig over 7 årtier.

Årtiers kamp for arbejderklassen, for socialismen. Årtiers kampe mod fascismen, mod den moderne revisionisme, mod kapitalismen.

Han var en stor marxist-leninist, hvis bidrag vil leve videre, og som meget levende udtrykker og beskæftiger sig med den virkelighed og kamp vi står i. Hans indsats og bidrag til oprettelsen af et ægte kommunistisk parti i Spanien ligger i PCE-ML og dets centrale organ. Og hans indsats og bidrag i den internationale bevægelse CIPOML (Den Internationale Konference af marxist-leninistiske partier og organisationer) er kendt og respekteret.

Arbejdernes Kommunistiske Parti (APK) havde med Raul Marco en kammerat, der altid ville være internationalist. Både når vi arbejdede sammen med ham ved internationale begivenheder, men også ved at han gav energi til internationalismen og lagde vægt på dette aspekt i de nationale spanske politiske kampe – og ved utrætteligt at arbejde for frihed og organiseringen af arbejderklassens revolution i Spanien.

En del kammerater fra APK, der havde fornøjelsen af at møde og arbejde med Raul under hans besøg i Danmark, under vores rejser til Spanien, ved CIPOML konferencer, sørger alle over tabet af ham. Som parti sørger vi over tabet af en international leder af marxismen-leninismen, af antirevisionisme, antifascismen og af hans erfaringer.

Til PCE-ML og hans familie sender vi vores kondolence og udtrykker den varme, vi også følte for, og med, Raul.

Der er ikke noget regelsæt for, hvordan man skal være kommunist og marxist-leninist. Der er principperne og vejledning fra marxismen-leninismen, der er erfaringerne fra arbejderklassen, og der er eksempler fra kvinder og mænd, der har kæmpet før og med os, vi kan følge. Raul er sådan et eksempel.

Centralkomitéen APK
D. 16. oktober 2020

Raul Marco var en af stifterne i 1964 af Spaniens Kommunistiske Parti (marxistisk-leninistisk). Et resultat en intens og dyb ideologisk-politisk diskussion og kamp mod Khrusjtjov-revisionisme på internationalt plan og med Santiago Carrillo revisionisme i Spanien, der opgav de marxistiske-leninistiske principper og arbejderklassens sociale revolution. I 1970’erne opbyggede og dannede PCE (ml) Den Antifascistiske og Patriotiske Revolutionære Front (FRAP), der inddrog forskellige sektorer og organisationer i kampen mod Francisco Francos fascistiske regime. Fem medlemmer af FRAP var de sidste, der blev skudt under Franco-regimet i september 1975.

 


Raul Marco

Who knew better
to fight for the working class
his class of the country
in difficult times of fascism?

Who knew better
the internationalism
in theory and practice
in our time?

Who knew better
to raise the banner of socialism and republic, of revolution
to organize their foundations
for the next time? It is time!

Step forward
who believes to surpass him?
His equals, so few
too few for now

Who knew better
the contradictions
and the class interests and the united front
of our era?

Who knew better
in theory and practice
the role of revisionism as capitalisms restorer and defender
in our era?

Who knew better
to raise the banner of socialism and republic, of revolution
to organize their foundations
for the next era? era of socialism!

Make steps forward comrades
show to become his equal!
Comrades of his course, so many

and more are coming

K Dalgaard

PCE(ml) hjemmeside


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater