Norske soldater ud af Mellemøsten!

Af Kommunistisk plattform (KPml)- Norge

Norske specialstyrker har siden 2016 opereret i Jordan for at yde operationel støtte til jihadistiske terrorgrupper, også kaldet ”oprørsgrupper” som en del af presset for et blodigt regimeskifte i nabolandet Syrien. Det er en offentlig hemmelighed, at norske specialstyrker har opereret ulovligt indenfor syrisk territorium med  ”bekæmpelse af ISIL” (men bestemt ikke Nusra Fronten) som falsk påskud.

Denne virksomhed skal nu gøres permanent på trænings-og efterretningsbasen Camp Åsgård uden for den jordanske hovedstad Amman.

Hensigten med denne træning, som dels finder sted sammen med jordanske styrker er ”at gøre den norske kampstyrke bedre i stand til at udføre krigsoperationer i ørkenlandskab” samt at give logistisk støtte til norsk militær tilstedeværelse i Irak. Derudover skal norsk efterretningstjeneste sikre sig et bedre ”overblik over Mellemøsten”.

Denne optrapning er en lodret provokation mod de arabiske folk, som slet ikke ønsker en ”norsk tilstedeværelse” i deres region. Norske specialstyrker og efterretningsaktiviteter udgør en direkte trussel mod palæstinenserne, syrerne, libaneserne og frihedselskende folk i hele Levanten.

Det vi ser, er usminket norsk imperialisme, der forbereder sig på at deltage i nye amerikanske ”ørkenkrige” og som lejesoldater for fremtidige paladskup og folkeretsstridige regimeskift.

Partnerskabet med det undertrykkende jordanske regime skyldes, at kongeriget i generationer har været en stabil tilhænger af amerikansk imperialisme i Mellemøsten. Det var ikke uden grund, at den ægyptiske præsident Nasser kaldte daværende jordanske kong Hussein ”en lakaj for USA”.

Norsk basepolitik# er forvrænget til det uigenkendelige. Fra at have været et stabiliserende element i nordområderne åbner Norge for permanente amerikanske baser i vores land. I tillæg etablerer Norge militære baser og anlæg i fjerntliggende områder for at vogte over norske imperialistiske interesser.

Med sin imperialistiske fremfærd og lakaj-tjenester for USA har Norge allerede diskvalificeret sig til en plads i FN’s Sikkerhedsråd i perioden 2021-2022.

Norske soldater ud af Jordan og Irak! Norsk imperialisme ud af Mellemøsten!

Note: #Da Norge trådte ind i NATO-alliancen i 1949 tog Norge reservation ved at forbyde tilstedeværelse af udenlandske baser på norsk jord, medmindre landet er under angreb.

Originalartikel:
Norske soldater ut av Midtøsten!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne