Regeringen i Trump-agtig ‘lov og orden’-kampagne

I åbningstalen lancerede den Socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen endnu et angreb mod rodløse unge. Igen misbruges unge med ikke-vestlig baggrund til at gennemtrumfe generelle angreb på landets fattige familier i et Trump-look-alike fremstød for ‘lov og orden’.

Nu skal alene det at opholde sig på parkeringspladser eller hænge ud ved indkøbscentre mødes med opholdsforbud og beslaglæggelser, og i sidste ende fængsel, mens milliardsvindlere, mafiosoere og bander lades i fred og blot får lov at være en del af økonomien.

Det er en kendt sag at unge fra fattige familier, der er tabt af samfund og skole, ikke rigtig har andre mulighed end at hænge ud på gader og pladser. Kommunerne stiller sig i hvert fald ikke an med fritidstilbud. Tværtimod er alt socialt arbejde skåret fuldstændig væk.

Nogle af de unge drenge der ikke kan finde ud af skolen, finder sig gerne et sted hvor de kan stå sammen og snakke, nogle af de unge piger i samme situation lukker sig inde i sig selv. Men der findes masser af unge mennesker, der bare dukker hovedet.

Der er ikke én bestemt ting der lige netop har gjort at den ene eller anden unge ikke klare presset fra samfundet om at blive til noget. Tværtimod er det en mængde af komplekse problemer, hvor skole og uddannelse og arbejde bare ikke er så nemt hvis man er født ind i en familie med sociale problemer. Hvor fattigdom, sygdom og psykisk sygdom, er gennemgående træk. Mens mange også har vold og misbrug tæt inde på livet. Men den danske statsmagt fornægter virkeligheden og skærer konstant ned på forebyggelse og hjælp til udsatte grupper.

De unge på gaden er kort sagt dem som samfundet har smidt på gaden, uden hjælp, og der er vitterligt ikke den tilstrækkelige hjælp selvom statsministeren og integrationsministeren samstemmende råber op om at ‘de er trætte af at høre om, at det altid er samfundets skyld. Danmark er et fantastisk samfund, der giver unge alle muligheder.

Og det er ikke så svært at redde sig en parkeringsbøde eller besiddelse af hash eller lignende småkriminalitet, for de unge der smides på gaden er sårbare unge, og langt fra det billede statsministeren tegner af stærke og økonomisk selvstændige mennesker, der bare er dovne snyltere, der burde tage sig sammen og få sig et arbejde. De sårbare unge der er smidt på gaden af samfundet rodes ind i misbrug og bliver ofre for den kriminelle underverden.

Så hvad har regeringen så fundet frem som løsning på dette selvskabte problem? De har fundet frem til den fattiglovgivning de Nationalliberale gennemførte i 1860 mod løsgængeri. Folk der antræffes uden nogen lovlig måde at forsørge sig selv, skal fremover en tur i spjældet og gives tvangsarbejde.

Den falske præmis

Regeringen skaber blot nye problemer og yderligere social elendighed i stedet for at svare på hvor disse mennesker skal være? Hvor skal de unge mennesker der hænger ud rundt omkring opholde sig lovligt, hvad med at åbne for fritidsaktiviteter og væresteder der holdes fri for stoffer?

Når regeringslederen sidder for bordenden og fortæller, at det er vigtigt at få styr på de unge indvandrerdrenge der hænger ud på en S-togsstation, så er det at kaste brænde på det bål som medierne i forvejen fylder deres aviser og sendeflader op med. Det er nu ikke blot populistisk reaktionær propaganda, det er statssanktioneret populistisk reaktionær propaganda. Og kampagnen mod indvandrere og fattige for endnu et hak op, uden et eneste problem er løst, blot mere splittelse og oppiskning af had.

Den socialdemokratiske regeringen der gik til valg på at mindske uligheden, er blevet garanti for det modsatte. Et land med støre ulighed, hvor de rige bliver rigere, og de fattigste bliver fattigere, og nu også skal piskes og sendes i fængsel.

Loven fra marts 1860

Forslaget fra S-regeringen 2020

Se også

Til det danske folk med hilsen fra Dansk Industri og EU
KPnet 8. oktober 2020

Folketinget er åbnet – vi kræver bedre levevilkår til alle – ingen kroner til krig og kanoner!
KPnet 6. oktober 2020

Forandringen må vi selv skabe – for en revolutionær vej ud af krisen!
Udtalelse APK

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne