Er det et “fredens projekt”, der fylder 60 år i dag?

Af Jesper Morville

På denne højtidelige dag, den 25. marts, fylder EU 60 år. I den anledning bliver der holdt mange skåltaler; og de ledende politikere i EU-systemet benytter lejligheden til en fed gang propaganda i håb om at vende den negative holdning blandt særdeles mange folk til hele unionsprojektet.

Skåltalerne vil først og fremmest slå på, at ”EU er et fredens projekt”, og at der ”ikke har været krig i Europa siden EU’s stiftelse”.

I Tyskland har aviser bragt et indstik i anledning af, at ”Europa fylder 60 år” (jeg troede, Europa var ældre), der med fede overskrifter hævder, at EU har skabt ”fred og frihed”.

Lad os i den anledning kaste et blik på baggrunden for dagens fødselar. Læs videre Er det et “fredens projekt”, der fylder 60 år i dag?

Hvad har kvindekamp med EU-modstand at gøre?

Ann-Selena Lindenskov Cailloux fra Folkebevægelsen mod EU og dens ungdomsbevægelse ROPA. Tale på Kvindernes Kampdag 2017

Vi er kommet langt med ligestillingen mellem køn i Danmark. Jeg har boet og rejst en del i Sydeuropa og har blandt andet oplevet at få ret meget medlidenhed af mine venner, da jeg fortalte dem, at kvinder ikke får blomster 8. marts i Danmark. Jeg kom til at snerre lidt da jeg sagde at vi i stedet generelt får respekt hele året.

Der er stadig meget at kæmpe og takket være kvinder og mænd før mig, er der skabt en tryghed, der gør det muligt for nutidens feminister at tale om emner som tvungen barsel, kønskvoter i bestyrelser og naturligvis ligeløn, som vi på trods af at de færreste er uenige i den målsætning, er langt fra i hus med. Der er også mulighed for at tale om alvorligere ting som sexisme på arbejdspladser, på gaden og i bylivet og der var heldigvis bred opbakning til at ændre en beslutning om at fjerne den økonomiske støtte, der gav Dannerhuset mulighed for at tilbyde de voldsramte kvinder, de tager imod, akut psykologhjælp.

Læs videre Hvad har kvindekamp med EU-modstand at gøre?

EU vil svigte menneskerettigheder

Af Lave K. Broch, 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

EU vil lave en aftale med Libyen om at sende mennesker på flugt tilbage til lejre i det borgerkrigsplagede land. Men Libyen er i opløsning, og kystvagt og militær består af militsgrupper, som er kendte for overtrædelser af menneskerettighederne. Derfor er det fuldt forståeligt, at menneskerettighedsgrupper og FN-organisationer er bekymrede for, at EU atter svigter flygtningekonventionen.

Flygtningekrisen i Middelhavet har bragt EU i en dyb krise. Den har udstillet Unionens manglende enhed og evne til at opnå holdbare løsninger. EU’s håndtering af de tusindvis af flygtninge har endnu en gang vist EU’s kyniske forhold til mennesker i nød og deres menneskerettigheder.

Læs videre EU vil svigte menneskerettigheder

Alternativet til EU

Af Ib Christensen

En af de væsentligste forudsætninger for at vinde tilslutning til en dansk frigørelse fra EU er at kunne anvise et realistisk og konkret alternativ til EU-medlemskabet. Det er ikke nok, at man nonchalant erklærer, at der er mange alternativer. De fleste danskere accepterer EU-medlemskabet uden begejstring, men i en tro på, at der ikke er noget realistisk alternativ.
Læs videre Alternativet til EU

Danmark skal ikke deltage i EU’s støtte til våbenindustrien

Af Rina Ronja Kari og Lave K Broch

Vi trænger til en åben debat om EU’s våbenpolitik og at der ikke skal fifles med forsvarsforbeholdet.

Regeringen vil have Danmark med i EU’s forsvarsforskningsprogram og uden at spørge vælgerne. Det mener vi er i strid med vores forsvarsforbehold. Hvis regeringen eller et flertal i Folketinget ønsker, at Danmark skal med i EU’s forsvarspolitik eller dele af den, må de gennemføre en folkeafstemning.

Se hele debatindlægget på Information.

Et uafhængigt Skotland i EU er en umulig kombination


Skotlands regering misbruger brexit til at vildlede sin befolkning.

Af Morten Dam

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, har gentagne gange siden brexit agiteret for en ny skotsk folkeafstemning om uafhængighed. Først advarede hun om, at det ikke var bluff, når hun havde til hensigt at forlange en ny folkeafstemning, i tilfælde af at Storbritannien stemte for at forlade EU’s indre marked.

Efterfølgende har hun udelukket at holde en sådan afstemning i 2017 for at kunne fastholde truslen mod den britiske regering, mens processen for brexit skrider frem.

Der er ikke noget galt i, at mange i Skotland ønsker uafhængighed – det ser vi også i andre europæiske regioner som f.eks. Catalonien. Ønsket om suverænitet, identitet og mere repræsentativt demokrati var netop et af hovedargumenterne i den britiske folkeafstemning om at forlade Den Europæiske Union. Men når sådanne bevægelser insisterer på at forblive i EU, modsiger man sine egne argumenter. Læs videre Et uafhængigt Skotland i EU er en umulig kombination

Velkommen til KPnets nye Ud af EU-blog

Ud af EU-bloggen har til formål: At bidrage til at skabe bredest mulig enhed i hele den folkelige modstand mod EU og at bidrage til størst mulig slagkraft i den samlede front for at komme ud af EU.

Bloggen støtter Folkebevægelsen mod EU, som er den samlende organisation for kravet om udtræden.

Vi har inviteret en bred kreds af EU-modstandere til at bidrage. Flere kan komme til. Den enkelte hæfter kun for egne synspunkter.

Emner kan være afsløringer af EU, hvordan vi styrker modstanden, hvordan Folkebevægelsen fortsat udvikler sin bredde og sin handlekraft, hvordan vi kommer du af EU. Læs videre Velkommen til KPnets nye Ud af EU-blog