Podcast: Mere end 20.000 flygtninge har mistet livet ved EU’s grænser

EU bruger milliarder af euro på at militarisere Fort Europa, grænsekontrollen Frontex og det særlige middelhavsprogram Triton, mod hvad de kalder ’illegale immigranter’, med krigsskibe, fly og militær. Alene i Fort Europas grænse mod Afrika, Middelhavet, er over 20.000 flygtninge anslået druknet siden 2015. EU lader med forsæt flygtninge drukne eller tvinger dem tilbage til det Libyen som de hellere vil risikere druknedøden end at blive i.

Oplæg af Marie Herget, APK

Hør hele indlægget som podcast. Det er optaget på APK’s sommerlejr i 2023

Oplægget kan også læses i APK’s politiske og teoretiske magasin Enhed og KampDette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne