Kommunistisk Politik Digital 24 – 2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 24 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 47-48, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Flere voksne!!

Julen er børnenes fest – hvad blev der af “børnenes statsminister”?
Julen er børnenes fest. Vi har i nyere tid aldrig haft så mange fattige børn som nu, så derfor har vi til alles store glæde fået en statsminister, der er børnenes statsminister. Det kan sgu ikke blive smukkere, – i hvert fald ikke når det i lutter medfølelse siges med en lille tåre i øjenkrogen.
Af Karsten Jonassen, APK

Sæt dagpengene op!
Tæt på 400.000 har i dag tegnet private arbejdsløshedsforsikringer, og det seneste skud på stammen er den gule fagforening Ases forsikring, der kun kan tegnes af udvalgte grupper med lav ledighed. Nedbarberingen af dagpengesystemet er sket med Socialdemokratiets fulde accept og medvirken, så det er rent hykleri, når beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtrykker ’bekymring’ og kalder det ”et brud med vores kollektive arbejdsløshedssystem”. Det brud er for længst taget med udhulingen af både dagpengeperiode og satserne. Og de forhold har regeringen ikke tænkt sig at ændre på. Trods løfter i valgkampen om forbedrede forhold for de arbejdsløse.

“Næste skridt” – Ny digtsamling af Kristian Dalgaard på vej
På KPnet’s Skitseblog skriver en række digtere og forfattere, heriblandt Kristian Dalgaard. Fra hans hånd ligger nu en ny digtsamling, Næste skridt. Digtsamlingen fortsætter tråden fra hvad der kendes fra hans debutsamling Lykkelands lænker samt tråden fra hans arbejder på Skitseblog. Den ligner et godt bud på årets røde julegave. “Næste skridt” udkommer d. 30. november og vil blive anmeldt her på siden.

Guldrus i havvindmøllebranchen handler ikke om strøm – men om produktion af brint og gas
Olie- og naturgasbranchen har opfundet en ny metode til at bremse konverteringer af energiforbrug til elektricitet, og udbygningen af vedvarende energi med de nødvendige batterilagre, så overskudsstrømmen kan gemmes. Nu skal energien fra nye kæmpe vindmølleparker bruges til metan-fabrikker. Det vil være ekstremt dyrt, og en virkelig dårlig ide for både klima og miljø.

Så er der sat tal på: Ghettoplanen vil smide 11.000 mennesker ud af deres hjem
Kapitalismen lever af destruktion og profit, bl.a. på byggeri og genopbygning. Ghettoplanen er et kæmpe indgreb, hvor ødelæggelse af almene boliger skal bane vejen for boligspekulation og profitter på nybyggeri og omdannelse af alment til privat boligbyggeri. En opgørelse sætter nu tal på: 11.000 mennesker vil blive tvangsforflyttet som følge af ghettoplanen.

Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet
Håndslag er udkommet i mere end 34 år og har siden 1995 været et fællestidsskrift for Aktive Modstandsfolk og Folkebevægelsen Mod Nazisme.   I 2017 blev Stop terrorkrigen – Ud af Nato tilknyttet Håndslag og med i redaktionen.

Løgn og latin
Efter at nazisterne havde taget magten i Tyskland i 1933 sænkede den mørke nat sig over Europa. I 12 år herskede nazismens iboende, uvidenskabelige og forbryderiske racehad og absurde erobrings og herrefolksdrømme – alt sammen bygget på krig, terror og menneskeforagt. Kun ved modstand og kamp med tunge ofre blev det igen muligt for menneskeheden at ånde frit. Nazismen kostede over 50 millioner mennesker livet.
Leder i det antifascistiske tidskrift Håndslag nr. 4/2019

Folketingets formand tilbyder Stram Kurs lokaler til ’rigskongres’ på Christiansborg
Partiet Stram Kurs blev for et stykke tid siden nødt til at udskyde partiets såkaldte rigskongres. Nu sikrer et parløb mellem S og DF at Stram Kurs kommer ind i varmen på Christiansborg. ‘Rigskongressen’ skulle være afholdt i Middelfart, men Fyns Politi nedlagde forbud mod, at rigskongressen kunne afholdes på det sted og tidspunkt angiveligt pga. trusselsbilledet mod Paludan. Men så kom folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S) Paludan og Stram Kurs til hjælp. Stærkt tilskyndet af Søren Espersen (DF) har han nu inviteret Stram Kurs til at afholde deres rigskongres på Borgen!
Artikel fra det antifascistiske tidsskrift Håndslag 4,2019

USA’s ambassadør i Danmark: “Køb flere kampfly”
Der varmes op til NATO-topmøde d. 3.- 4. december i London. Bl.a. har den danske regering annonceret, at Danmark stiller med ’et substantielt bidrag’ til NATO’s “Readiness Intiative”, der blev søsat i 2018. Nemlig en kampbataljon (ca. 700 soldater), et flådefartøj og fire F-16 kampfly. Nu presser USA på for at Danmark også skal købe endnu flere F-35 kampfly end de vedtagne. Det er allerede 27 for mange.

Sejr til Filmskolens elever: Rektor Vinca Wiedemann er fyret
Efter en uge med blokader ved indgangen har eleverne på filmskolen vundet en første sejr. De stillede op foran hovedindgangen og boykottede undervisningen og begyndte en alternativ skolegang med tre krav – en ny undervisningsplan med hovedvægt på praktisk håndværk, genansættelse af Arne Bro, lederen af dokumentarfilm, og ud med Vinca Wiedemann, der har været rektor siden hun tog pladsen fra Poul Nesgaard i 2014. Den markedsrettede linje for uddannelsen har kørt efter EU’s principper for akademisering og harmonisering af uddannelsessystemet – Bologna-processen.

De gule hjerter banker – Kampen for minimumsnormeringer fortsætter!
I dag, d. 22 november har forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen? som markerer sig med gule hjerter og T-shirts, kaldt til protestmarch i København. Dette er suppleret med markeringer og aktioner i en lang række andre byer. Der er iværksat ophængning af gule hjerter i utallige dagtilbud og en lang række forældre holder børn hjemme på dagen for at markere, at hvis ikke kravet om minimumsnormeringer indfries nu vil det ikke længere være en mulighed at sende sine børn i institution.
Af Cathrine Pedersen, APK

Socialdemokraterne tryller 64.500 fattige børn væk
De 64.500 fattige børn som Socialdemokraterne gik til valg på at redde ud af fattigdom er nu ikke fattige længere. Ikke fordi kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen er afskaffet, men fordi Socialdemokraterne ikke længere anerkender deres eksistens. ”Det handler ikke om at definere et tal”, som S-socialordfører Camilla Fabricius udtrykker det.

70.000 kr til KPnet: Flot og festlig indsamlingsaften i København
APK og KPnet havde inviteret til indsamlingsmiddag i Oktober Bogbutik i København. Det blev en stor succes, hvor aftenen fløj afsted i muntert og hyggeligt tempo med en blanding af politiske kulturindslag, taler, mad, lotteri, digtoplæsning og fællessang. Resultat: 4.400 kr. til APKs medier.
Målet for indsamlingen er 70.000 kr. til den kommunistiske presse. Vi opfordrer alle læsere af KPnet til at give et bidrag!
Af APK, København

Fem måneder med en socialdemokratisk regering – der passer på kapitalismen
Der er gået 5 måneder siden sidste folketingsvalg, så man må vel kunne begynde at se konturerne af regeringens politik. Når jeg tænker tilbage på, hvor lykkelige forhandlerne fra bl.a. SF og Enhedslisten så ud, da de sammen med Mette Frederiksen og Nicolai Wammen kunne præsentere offentligheden for det såkaldte forståelsespapir, der skulle garantere den socialdemokratiske mindretalsregerings levedygtighed, så må der jo virkelig kunne diskes op med helt anderledes linjer end dem, som den tidligere regering lagde frem. Lad os kigge lidt på det.
Af Karsten Jonassen, APK

Demenspolitik taget som gidsel
Spillet om demensindsatsen er ved at blive afgjort. Og det er et kynisk politisk spil mellem partierne på Christiansborg, brikker i forhandlingstaktikken omkring finansloven og puljen af udløbne satspuljemidler. Ingen diskuterer, hvordan det kan gøres bedre og hvordan der kan skabes bedre forhold for demente, pårørende og pleje- og fagpersonale. Kun hvor dybt kan de skære, hvad der skal vælges fra. Og hvor har Enhedslisten stillet sig?

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Kapitalismens og imperialismens modsætninger skærpes, arbejderklassens og folkenes kamp forstærkes
Udtalelse fra CIPOML oktober 2019

USA må genoptage forhandlingerne med DDF Korea
USA må opgive sine forsøg på udpining af Den Demokratiske Folkerepublik Korea ved at ophæve sine sanktioner og blokade og indgå en gensidig forpligtende aftale om total atomafrustning på Koreahalvøen. Kun derved kan en varig og stabil fredstilstand skabes og vejen for en Nord-Syd forsonings- og fredsproces genåbnes. Derfor må USA til forhandlingsbordet omgående.
Udtalelse fra Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Om den magtfulde protestbevægelse i Irak og Libanon
Det er for tidligt at tale om et ’arabisk forår’, svarende til det tidligere ’arabiske forår’ som havde sit udspring fra den revolutionære bevægelse i 2010 i Tunesien. Men der findes ubestrideligt dybgående bevægelser, der strækker sig fra Mellemøsten til Maghreb, fra Sudan til Egypten, fra Irak til Libanon og ikke at forglemme Algeriet, hvor bevægelsen er politisk mest fremskreden.
Af Frankrigs Arbejderparti (PCOF)

OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Svindel og finanslov
I denne uges podcast fra Oktober Radio, taler vi først om Finanslovsforhandlingerne der forventes afsluttet i denne weekend. Det er tilsyneladende de Radikale der presser på for små justeringer. Men det meste er spil for galleriet og uanset hvilke små indrømmelser der bliver givet til sidst kan vi godt tillade os at konkludere at Finansloven ikke vil være et nybrud i forhold til årtier med nedskæringer og konkurrencestats politik. Tværtimod vil nedbrydningen fortsætte.

Oktober Radio: Dansk forslag til EU’s flygtningepolitik minder om Australiens Interneringslejre på Nauru
I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi først lidt om den positive særbehandling som Partiet Stram Kurs har fået i sin korte karriere, hvordan store medier, og sociale platforme har omfavnet projektet, og hvordan politiets ledelse har medvirket, og senest hvordan Folketinget har åbnet Landstingssalen på Christiansborg, så projektet kunne holde et møde.
Det er ganske svært at se hvordan partiet Stram Kurs kan være lovligt indenfor grænserne af Nürnbergprocessen i Tyskland efter anden verdenskrig hvor bestemte handlinger, propaganda og bestemte partier erklæres ulovlige som følge af “forbrydelser mod menneskeheden”.

FRA APK’S TEORETISKE MAGASIN ENHED OG KAMP

Et varmt efterår for de tyske arbejdere: Vi har brug for massive reduktioner i arbejdstiden
Der venter et varmt efterår for arbejderklassen. Det er sandt, hvad vi gentagne gange har frygtet: Industrien i landet, ikke kun metalindustrien eller bilindustrien, truer med dramatiske ændringer og store jobtab. Overgangen til anden energi og bilindustriens konvertering til elektro-mobilitet truer også med, at flere og flere mister deres arbejde.
Af Organisationen for gendannelse af Arbejdernes Kommunistiske Parti, Tyskland

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne