USA’s ambassadør i Danmark: “Køb flere kampfly”

Der varmes op til NATO-topmøde d. 3.- 4. december i London. Bl.a. har den danske regering annonceret, at Danmark stiller med ’et substantielt bidrag’ til NATO’s “Readiness Intiative”, der blev søsat i 2018. Nemlig en kampbataljon (ca. 700 soldater), et flådefartøj og fire F-16 kampfly. Nu presser USA på for at Danmark også skal købe endnu flere F-35 kampfly end de vedtagne. Det er allerede 27 for mange.


NATO er umættelig i sine krigsforberedelser. USA’s ambassadør i Danmark, Carla Sands er ude i et pres for endnu større våbenkøb, endnu flere F-35 kampfly. Der skal også skrues voldsomt op for den permanente militære tilstedeværelse i Grønland med flere satellitter og overvågning.

Danmark har allerede vedtaget at købe 27 nye F-35 kampfly, der skal indgå i NATO’s krigsoprustning. Fem af flyene skal være bundet til USA, med den begrundelse, at piloterne trænes her. Fire kampfly vil indgå i NATO’s ”Readiness initiative”, der består af en kampklar styrke til vands, til lands og i luften. Alt for lille et bidrag, mener Carla Sands. NATO skal være klar til skarpe indsatser i imperialistiske krige over hele verden.

Et af de andre store emner på NATO-topmødet vil være NATO’s tilslutning til USA’s nye strategi for at militarisere og dominere rummet.

USA opfordrer Danmark til at købe flere kampfly og til at opruste i Arktis
Jyllands-Posten


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne