Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet

Lederen i Håndslag nr. 4./2019 – Løgn og Latin – er en kommentar og svar på EU-parlamentets svinestreg og nyligt vedtagne resolution, der med et pennestrøg omskriver historien og hævder, at det ikke var Hitler og nazisterne, der udløste Anden Verdenskrig, men specifikt det daværende socialistiske Sovjetunionen og Hitlertyskland i fællesskab. De havde jo indgået den såkaldte såkaldte Molotov-Ribbentrop pagt den 23. august 1939 som udløste krigen- Løgn og Latin.

Læs lederen her

Dengang som nu tjener historiefordrejningen et politisk formål.

Idag ved vi, at Hitler – opmuntret over vestmagternes såkaldte apeasementpolitik, der uimodsagt lod ham sluge Østrig, forærede ham Tjekkoslovakiet samt af fascismens sejr i Spanien den 11. april 1939 satte sin underskrift under Fall Weiss (Plan Hvid), der var kodeordet for Hitler-nazisternes feje og brutale overfald på Polen den 1. september 1939, hvormed Anden Verdenskrig blev skudt i gang.
Altså blot 14 dage efter at Franco med England og Frankrigs anerkendelse den 28. marts 1939 triumferende kunne marchere ind i Madrid beordrede Hitler overfaldet på det næste selvstændige land – Polen.

Sådan skriver bladet i  indledningen til en stor artikel om optakten til Anden Verdenskrig. – Krigen vendt mod øst – det grumsede forspil.

Håndslag behandler også andre myter, der efterhånden bider sig fast. Her er det om begivenhederne, der førte til Tysklands deling i et Vesttyskland (GDR) og et østtyskland – DDR. Specielt behandles historien om den såkaldte ”Hunger-blokade”

Af andre emner, der kan læse om i det nye nummer er ”Slaget om Grønland” og arktisk, der behandler i en analyserende artikel dansk imperialisme der både blæser og har mel i munden i spørgsmålet om rigsfællesskabet med Grønland.

Og så har Håndslag en skarp kommentar til Paludans og hans Stram Kurs indtog på Borgen. Skammeligt at folketingets formand, Henrik Dam Kristensen i et parløb med Dansk Folkepartis Søren Espersen sikrer at det fascistoide parti får husly på Christiansborg til deres såkaldte ”Rigskongres”.

Læs Håndslags kommentar her: Folketingets formand tilbyder Stram Kurs lokaler til ’rigskongres’ på Christiansborg.

Og der er meget mere …..

Om Håndslag

Håndslag er udkommet i mere end 34 år og har siden 1995 været et fællestidsskrift for Aktive Modstandsfolk og Folkebevægelsen Mod Nazisme.   I 2017 blev Stop terrorkrigen – Ud af Nato tilknyttet Håndslag og med i redaktionen.

Med Håndslag fik modstandsbevægelsen det nødvendige stridsskrift, der har formået at fremdrage, dokumentere og forbinde dens erfaringer, dens kamp og det sejrrige oprør fra dengang med kampen for fred og frihed, mod krig og fascisme af i dag.

De Forenede Nationer, FN, blev stiftet på dette grundlag – på opgøret med nazisme. Og Danmark blev medstifter af FN udelukkende fordi befolkningen med modstandsbevægelsen den 29. august 1943 fyrede samarbejdspolitikkerne.

Modstandsbevægelsens dyrekøbte erfaringer fastholdes stadig og forbindes med dagens aktuelle spørgsmål og kampe.

Bladets fokus er, med en redaktion af folk, som er født efter befrielsen i nogen grad ændret til i højre grad at fokusere på dagens globale kamp for fred og frihed, mod krig. Med mere stof omkring de spørgsmål der optager antikrigsmodstanden i Danmark samt de aktuelle fascistiske udviklingstræk rundt omkring i verden.

Håndslag støtter modstanden mod dansk oprustning og krigsdeltagelse, og NATOs vilde oprustning af Norden – såvel som mod EU’s militarisering og opbygning af en egentlig europahær. Vi er for et atomvåbenfrit Danmark, uafhængigt af de militære alliancer – et Danmark udenfor NATO og EU.

Der er brug for Håndslag i dag. Nazismen blev nok slået i 1945. Den blev ikke udryddet. Det samme gælder faren for en ny verdenskrig.

 

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com

Tidligere nr. kan bestilles via redaktionen – 30 kr. plus porto.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne