Julen er børnenes fest – hvad blev der af “børnenes statsminister”?

Julen er børnenes fest. Vi har i nyere tid aldrig haft så mange fattige børn som nu, så derfor har vi til alles store glæde fået en statsminister, der er børnenes statsminister. Det kan sgu ikke blive smukkere, – i hvert fald ikke når det i lutter medfølelse siges med en lille tåre i øjenkrogen.

Af Karsten Jonassen, APK

Børnenes statsminister sagde til Godhavnbørnene, da de efter mange, mange år endelig fik en undskyldning, at det er samfundets pligt at tage sig af børnene, når forældrene svigter. Nu er Godhavnbørnene heldigvis blevet voksne, så vi kan nøjes med en undskyldning og en kop kaffe.

Børnenes statsminister udtaler, at hendes regering ikke tager et eneste barn hjem fra fangelejrene i Syrien, fordi forældrene har kvajet sig og dermed også har taget en beslutning på børnenes vegne. Gad vide, om de børn – hvis de overlever – kan nøjes med en kop kaffe og en undskyldning om 40 år?

Børnenes statsminister skriver på sin facebookprofil til de mange deltagere i demonstrationen for minimumsnormeringer i daginstitutionerne: ”Kære forældre. Tak for jeres store engagement”. Bortset fra, at hun pisser børn og forældre op og ned ad ryggen med det opslag, så har hun ingen aktuelle, konkrete planer for at løse den håbløse situation i mange institutioner. Hun er mest enig med SF, der nok mener, at der kan ske rimelige forbedringer engang i 2021. (Her skal det lige bemærkes, at SF måske er det mest ligegyldige og overflødige parti i Folketinget. Det er udelukkende en underafdeling af Socialdemokratiet)

Børnenes statsminister mener ikke, at der umiddelbart skal gøres noget ved de stigende klassekvotienter i folkeskolen. En forsker hos Rockwoolfonden mener nemlig ikke, at der er evidens for, at det skaber bedre læring, hvis man er 24 elever i stedet for 29. Og så er det for resten også alt for dyrt med færre elever i klasserne.

Det kan godt være, at hans kringlede og velisolerede forskerhjerne ikke kan finde forskellen, men det er logik for perlehøns, at færre elever giver mindre uro, mere lærertid pr elev og dermed også mulighed for bedre trivsel, der er en klar forudsætning for bedre læring. (Her skal det lige bemærkes (!), at børnenes statsministers egne børn går i privatskole, ligesom Helle Thornings børn gjorde. Man skulle jo nødig blande sig med den gemene hob).

Børnenes statsminister mener, at ghettoplanen er fremragende. Derfor skal temmelig mange børn og deres forældre smides ud af deres udmærkede boliger, som skal rives ned. Logikken er, at vi river børnene og deres familier op med rod for så at omplante dem et eller andet sted. Hvor og hvordan er lidt uvist, men det er jo også bare familier fra Underdanmark. Reelt er der tale om endnu et overgreb på den fattigste del af den danske befolkning. (Her skal det lige bemærkes (!), at der kunne trækkes mange flere eksempler frem, men lad det ligge i denne omgang).

Børnenes statsminister vil sørge for, at de afviste flygtningebørn engang til næste år skal flyttes fra Sjælsmark til et eller andet sted, hvor der er et køkken, der på lovlig vis kan bruges. Jubelen vil ingen ende tage. Hold da op, hvor er det humant og godt. Halli hallo og lige et øjeblik! Der er altså tale om børn og voksne, der er flygtet fra krig og ødelæggelser, som i mange tilfælde er traumatiserede, som har fået afslag på en fredelig tilværelse her i landet og som bare venter på at blive smidt tilbage til det helvede, de kom fra. Jeg vover den påstand, at et køkken næppe vil give dem et fredeligt og harmonisk liv.

Endelig vil jeg tillade mig på vegne af børnenes statsminister at ønske alle børn en rigtig glædelig jul, – nå ja måske mest de rigtige børn af de rigtige forældre.

Læs også

Socialdemokraterne tryller 64.500 fattige børn væk
KPnet 22. november 2019

Fem måneder med en socialdemokratisk regering – der passer på kapitalismen
KPnet 20. november 2019

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne