USA må genoptage forhandlingerne med DDF Korea

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea har i dag afholdt sin årlige generalforsamling og udtaler følgende:

Til offentligheden:

USA MÅ GENOPTAGE FORHANDLINGERNE MED DDF KOREA

Kim Jong Un og Donald Trump 2018

Processen frem mod forsoning og fred på den koreanske halvø er gået i stå. Sidste år blev der ellers afholdt 3 historiske topmøder mellem Den Demokratiske Folkerepublik Korea og Sydkorea, der skulle forbedre forholdet mellem Nord og Syd på Koreahalvøen, og en række konkrete tiltag blev sat i gang i retning af forsoning, samarbejde, fælles velstand og nedrustning.

DDF Koreas øverste leder Kim Jong Un og Sydkoreas præsident Moon Jae In underskrev de historiske erklæringer i Panmunjom i april og i Pyongyang i september 2018, der sigtede mod fred, velstand og genforening på den koreanske halvø.

Og for første gang nogensinde mødtes en præsident fra USA og lederen fra DDF Korea ved topmødet i Singapore, hvor DDF Koreas øverste leder Kim Jong Un og USA’s præsident Donald Trump den 12. juni 2018 underskrev en historisk fælles erklæring, hvor man understregede vilje til at opbygge en varig og stabil fredstilstand på Koreahalvøen og fredeliggørelse og normalisering af forholdet mellem DDF Korea og USA.

Det opfølgende topmøde mellem DDF Korea og USA i Hanoi i februar 2019 blev imidlertid brat og ensidigt afsluttet af USA´s præsident Donald Trump, uden at der blev underskrevet nogen erklæring eller truffet nogen beslutning om, hvordan en varig og stabil fredstilstand på den koreanske halvø skal kunne skabes.

USA har nægtet at opgive sine barske sanktioner og blokade mod DDF Korea, ligesom man fastholder sine militærøvelser og militære tilstedeværelse og sin atomparaply i Sydkorea, og dermed forhindres den spirende forsonings- og fredsproces mellem Nord og Syd i Korea.

USA må opgive sine forsøg på udpining af Den Demokratiske Folkerepublik Korea ved at ophæve sine sanktioner og blokade og indgå en gensidig forpligtende aftale om total atomafrustning på Koreahalvøen. Kun derved kan en varig og stabil fredstilstand skabes og vejen for en Nord-Syd forsonings- og fredsproces genåbnes. Derfor må USA til forhandlingsbordet omgående.

Vi opfordrer den danske regering til over for USA og internationalt at bakke op om denne appel.

USA MÅ GENOPTAGE FORHANDLINGERNE MED DDF KOREA!

STOP SANKTIONERNE OG BLOKADEN MOD DDF KOREA!

FOR GENSIDIG TOTAL ATOMAFRUSTNING PÅ HELE KOREAHALVØEN!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater