Oktober Radio: Dansk forslag til EU’s flygtningepolitik minder om Australiens Interneringslejre på Nauru

UDSENDELSEN D. 23. NOVEMBER 2019

I denne uges podcast fra Oktober Radio taler vi først lidt om den positive særbehandling som Partiet Stram Kurs har fået i sin korte karriere, hvordan store medier, og sociale platforme har omfavnet projektet, og hvordan politiets ledelse har medvirket, og senest hvordan Folketinget har åbnet Landstingssalen på Christiansborg, så projektet kunne holde et møde.
Det er ganske svært at se hvordan partiet Stram Kurs kan være lovligt indenfor grænserne af Nürnbergprocessen i Tyskland efter anden verdenskrig hvor bestemte handlinger, propaganda og bestemte partier erklæres ulovlige som følge af “forbrydelser mod menneskeheden”.

Det er vores overbevisning at ved at give partier som Stram Kurs legalitet og særlig beskyttelse, så giver man i virkeligheden plads til et kriminelt fænomen.
I 2020 runder vi endnu en mærkedag med 80-året for Danmarks Besættelse og 75 året for sejren over Nazismen. Det er derfor et spørgsmål som vi lover at uddybe i kommende udsendelser.

Læs mere her: 
Folketingets formand tilbyder Stram Kurs lokaler til ’rigskongres’ på Christiansborg

Dansk forslag til EU’s flygtningepolitik
Til sidst i udsendelsen taler vi om at den danske regering i de forløbne uger har forsøgt at sælge en ide til EU om at de skal stå for opbygningen af flere flygtningelejre a la den i Tyrkiet og Libyen. Langt udenfor EU’s grænser. Statsminister Mette Frederiksen besøgte Macron i Frankrig, og udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye holdt møde med Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer. Uden der dog kom videre ud af det.

Det danske forslag ligner til forveksling den model som Australiens regering aftalte med Cambodia og Ø-staten Nauru i 2013 om at stå for interneringslejre til bådflygtninge.
Det er metoder der sender mennesker på flugt langt udenfor EU’s egne grænser, og helt udenfor de almindelige demokratiske institutioner, og FN’s systemer.

I udsendelsen kommer vi ind på, at det langt fra er første gang de europæiske stormagter opbygger sig ved hjælp af lejesoldater og hærenheder i andre lande, som udrustes og trænes til at gøre kolonimagternes beskidte arbejde. Det er derfor en historisk fejltagelse at sende penge og våben til militser, uanset om argumentationen er en løgn om at de skal indføre demokrati i Syrien, eller de skal passe på flygtningene i interneringslejre i Tyrkiet eller Libyen.

Det bedste der kan gøres er at lande får lov til at udvikle sig selv, og sikre økonomisk og teknologisk fremskridt uden at EU’s store monopoler dumper billige fødevarer og stjæler landenes naturressourcer, mens de støtter diktaturregimer. At dele af Mellemøsten og dele af Afrika endnu er langt bagefter udviklingen er en direkte følge af EU og USA og andre stormagters overgreb. De nye forslag fra Danmark vil blot være en fortsættelse af den politik.

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne