Kommunistisk Politik Digital 6 – 2021 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 6 – 2021

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 10-11, 2021

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra og uh KPnet og KPnetBlogs

Tag springet: Kom med på Den Røde Sommerlejr!
Alle kan være med
Du er også inviteret – torsdag 22.juli til søndag 25.juli – til Arbejderpartiet Kommunisternes sommerlejr. 4 spændende og vigtige dage i det vestsjællandske sommerland. 4 dage fyldt med viden, debat, inspiration, kultur, natur og sjov.
Få mere at vide og/eller tilmelding skriv til: info@oktobernet.dk

Vi kræver lige ret og adgang til arbejde, bolig og uddannelse
Vi går på gaden for at sætte den fælles solidaritet og sammenholdets styrke i centrum. For at stoppe racisme, fremmedhad og diskrimination af udsatte grupper. Skiftende regeringer og myndigheders praksis er blevet at lægge de underste grupper i samfundet for had, straffe dem og fratage dem rettigheder.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

En skandaløs politisk dom!
Dommen i dag med dobbelt straf for at demonstrere mod regeringens Corona-politik er en politisk dom. Det er ren magtmisbrug mod politisk aktivisme.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

8. marts: Kvinder må kæmpe for socialisme
Det er afgørende, ikke mindst for kvinderne, at der findes en offentlig sektor, der opfylder befolkningens behov og sikrer at kvinder kan få arbejde, børn og hverdagsliv til at hænge sammen. Kampen for det er en af de ting, der står i centrum på Kvindernes Internationale Kampdag.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Finanskapitalens kup ved præsidentvalget i USA 2020
Finanskapitalen begår kup mod Donald Trump og det borgerlige demokrati i forklædning af anti-racistisk og anti-fascistisk retorik. Og Demokraternes identitetspolitik omfavner borgerretsbevægelser.

En OK-kamp om kroner kan ikke vindes uden politisk kamp
Lige nu er afstemningerne til OK21 i gang. Forbundstoppene har travlt med at sælge et ja som ”det bedst opnåelige”. Men med et så elendigt resultat må man stemme NEJ. Det rejser spørgsmålet om hvorfor er vi endt med det forlig?  Og hvorfor vi  må forbinde den økonomiske kamp om kroner med den politiske kamp mod den politik, der står i vejen for at det kan gennemføres.

OK21

OK21: Bedre løn kommer ikke gennem underskriftsindsamlinger, men gennem klassekamp
I denne uge fik et borgerforslag om ligestilling i lønforhold og ophævelse af Tjenestemandsreformen indsamlet mere end 50.000 underskrifter. Hvilket betyder at Folketinget skal tage stilling til, om de vil realitetsbehandle det. Men samtidig er kampen mod den rådne overenskomst forsvundet og spørgsmålet om bedre løn og arbejdsforhold er overladt til nedskæringspolitikerne.

OK21: Vi offentligt ansatte tager og tager – ansvar
Ja Sophie Løhde!! Jeg er en af dem. Vi offentlige ansatte vi tager og tager og tager! Faktisk rager vi til os alt hvad vi kan! Vi tager skiftende vagter fordelt over hele døgnet alle ugens dage, hele året.

OK21: FOA Mariagerfjord opfordrer til et rungende nej, nej og atter nej
Vi føler der er solgt ud af alle fagbevægelsens grundlæggende værdier, for at man kan være en del af magten/eliten. Der tales med stolthed om kaffemøder med arbejdsgiverne og regering, deltagelse i diverse kommissioner, men vi ser ikke reelle forbedringer til jer medlemmer.

Portører: Skal vi nu også slås med FOA?
Portørerne demonstrerede igen mandag for retten til at beholde en selvstændig overenskomst. På trods af deres eget fagforbund, FOA, der vil acceptere regionernes krav.

8. marts – Kvindernes Internationale Kampdag

8. marts: Der vil aldrig være mure så høje, at kvinder sammen ikke kan bryde dem ned
Hundredvis af vrede kvinder marcherede 8. marts til den centrale plads i Mexico City ved præsidentpaladset. I protest mod vold mod kvinder, og i protest mod statsmagtens manglende handling. Hver dag myrdes 10 kvinder.

Kvinder – stem nej til et elendigt OK-resultat!
Der er så meget brug for at kvinder stadig organiserer sig og kæmper sammen. Bare se på resultatet for OK21.
De offentligt ansatte er i høj grad kvinder, SOSU-hjælpere som jeg selv. Sygeplejersker, Rengøring. Pædagoger osv. Og vi bliver spist af med lidt mønter. Det er en hån mod os.

Kvindernes Internationale kampdag – Kvinder på gaden verden over
Gaderne i Paris var fyldt med strejkende og demonstrerende kvinder. I protestbevægelsen i Indien markerede kvinder dagen. Fra Izmir til New York lød råbene mod fyringer og for retten til at organisere sig. Fra Mexico City til Nørrebro Runddel i København lød kravet Stop volden mod kvinder. Den internationale solidaritet strømmede ud fra den fælles aktion fra mange millioner af kvinder verden over og viser den voksende kvindekamp, der rykker frem.

Hilsen til Clara Zetkin 8. marts
Kvinder fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK sendte i dag på Kvindernes Internationale Kampdag en særlig hilsen til indstifteren af 8. marts, Clara Zetkin og til alle verdens kæmpende kvinder.
Vi giver aldrig op – vi kæmper for at sejre står der på den mindetavle, der blev rejst på det historiske Jagtvej 69 i København.

KLASSEKAMPEN OG COVID-19

Advokat Thorkild Høyer: Ophæv loven om dobbelt straf!
Den skærpede paragraf i straffeloven der blev taget i brug da en 30-årig kvinde for nylig blev i dømt 2 års fængsel for udtalelser på en demonstration er en del af corona særlovgivningen som udløb d. 1. marts, og som folketinget siden har forlænget til den 1.1.2022. “Loven er helt ude i hampen og bør ophæves”, siger advokat Thorkild Høyer til KPnet.

Solidaritet med Vollsmose: Nej til tvang!
Det lykkedes for beboerne i Vollsmose at få afværget regeringens forsøg på at kræve tvangstestning og tvangsisolation i bydelen. Dog er der indført skærpede restriktioner i form af bødestraf for ikke at bære mundbind på offentlige, indendørs arealer. ”Her er tale om grov forskelsbehandling af os fra Vollsmose. Ingen andre steder i landet kan man få en bøde på 2500 kr uden først at få en påtale for ikke at bære mundbind”, fortalte Nishan Ganesh, beboerformand, da APK-Fyn fredag var på Vollsmose Torv med plancher og en aktuel flyer.

Vollsmose slog tvang som indsats-metode mod Corona tilbage
En massiv modstand blandt beboere, frivillige, foreninger og lokale byrådspolitikere i Vollsmose fik fejet regeringens forslag om tvangstestning -og tvangsisolering af bordet. Regeringen måtte trække sit forsøg på at teste den nye epidemilov på et udskældt boligområde.

Hvorfor har Mette Frederiksen haft et hemmeligt samarbejde med Israel gennem hele corona-pandemien?
“Siden begyndelsen af denne globale pandemi har vi arbejdet meget tæt sammen, Israel, Østrig og Danmark”, udtalte Mette Frederiksen efter sit besøg i Israel. I hemmelighed har vores statsminister åbenbart ført samtaler og koordineret Danmarks corona-strategi med en anden statsmagt. Og ikke en hvilken som helst, men med apartheid staten Israel. Dette er fuldstændig uacceptabelt.

2 års fængsel for protest mod Corona nedlukningen
Myndighedernes prøvesag med Corona lovgivning endte med en dom på 2 års fængsel.Det handler om en demonstration mod nedlukningen af Danmark, der startede den 9. januar på Rådhuspladsen i København. Her står flere anklaget for at forstyrre den offentlige orden. Anklagemyndigheden forlanger bl.a. at en taler ved demonstrationen skal flere år i fængsel, fordi sammenhængen med Covid19 pandemien er en skærpet omstændighed. Det blev en dom på to års fængsel. Det er et angreb på demonstrations- og ytringsfriheden.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Vi protesterer mod racisme, fremmedhad og diskrimination i alle dets afskygninger
Lørdag d. 20. marts blev FNs internationale dag mod racisme markeret i København, Århus og Odense – ligesom den bliver det verden over. Racismen og forskelsbehandling gennemsyrer dansk lovgivning i dag. Fra ghettopakke til asylpolitik og dobbeltstraf – for at demonstrere eller pga etnisk baggrund. Vi siger Nej til racisme – og nej krigspolitikken, der skaber flygtningestrømme.

Udrejsecenter Kærshovedgård: Mødre adskilles fra deres børn
På Kærshovedgård sidder kvinder og mænd, der har fået afslag på ophold i Danmark. Mange af dem er mødre, der på brutal vis er adskilt fra deres børn. KPnet har talt med Gerda Abildgaard – en af de ildsjæle der som frivillig knokler for at hjælpe kvinderne og bringe menneskelighed ind i deres liv. Lørdag er hun taler på demonstrationen ”Stå sammen mod racisme og diskrimination” i Århus.

Demoer: Stå sammen mod racisme og diskrimination
FN´s internationale dag mod racisme markeres i Danmark lørdag d. 20. marts under overskriften “STÅ SAMMEN MOD RACISME OG DISKRIMINATION” med demonstrationer i København, Odense og Aarhus.

Kunstig intelligens er privat ejendom under kapitalismen
2020 var ikke kun året med Coronavirus. De såkaldte kunstige intelligensprogrammer, algoritmer, der f.eks. kan genkende objekter på billeder, har taget et nyt spring frem og er for alvor ved at indtage en nøglerolle i den moderne industrialisering, lægevidenskab og krigsførelse. Men det er en udvikling, der er udenfor offentlig kontrol.

Beboerne i Murergade gik på barrikaderne – vi bakker op om vores kolleger
I dag samledes murerne i Murergade, hvor murersvendenes stiftelse i København har hjemme for at vise at vi bakker op om vores kolleger, der er ramt af regeringens fejlslagne udlændinge politik.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Newroz: Slut med isolation, fascisme og besættelse – tid for frihed
Glædelig Newroz, der betyder ny dag. I dag d. 21.3 fejrer kurderne Newroz og dagen hvor det kurdiske folk ifølge legenden, gjorde oprør mod den tyranniske hersker Dehaks undertrykkelse med smeden Kawa i spidsen og antændte et stort sejrsbål. Det kurdiske folk kæmper stadig en brav kamp på flere fronter. APK støtter kurdernes kamp mod fascisme, imperialisme og undertrykkelse!

Kampen mod epidemier under socialismenErfaringer fra USSR i fred og krig
I det socialistiske USSR, var forebyggelse og folkesundhed var førsteprioriteten. Klar organisering og gennemførelse af forebyggelse afværgede forekomsten af mange alvorlige sygdomme. Hele sundhedssystemet blev omstruktureret efter socialismens sejr, og sundhedsspørgsmålene blev styret af folkeråd lokalt, mens alle sundhedsressourcer blev mobiliseret og centraliseret til at arbejde effektivt. Vi kan således drage videnskabelige og historiske konklusioner til fordel for et socialistisk økonomisk system, som ikke sætter profit over mennesker.

Arbejderne må klare sig selv under Covid-19 i Rusland
Coronapandemien ramte arbejderklassen hårdt i Rusland. Et eksempel er at et privatiseret sundhedssystem betyder, at de, der ikke har råd til forsikring, vil blive opkrævet op til 200.000 rubler for behandling. Og sygehusene har slet ikke plads alle patienter.
Den herskende elite i Rusland har sørget for at centrere hele statsapparatet omkring sine egne interesser. Mens arbejderklassen må klare sig selv.

Det tyrkiske Erdogan-styre truer partiet HDP med lukning
Det progressive tyrkiske parti HDP er igen under hårdt angreb fra Erdogan-styret. Tyrkiets statsanklager har indledt en sag ved den tyrkiske forfatningsdomstol med krav om, at partiet lukkes! Anklagen kom samme dag som Erdogan-styret udelukkede HDP-politikeren Ömer Farauk Gergerlioglu fra hans plads i parlamentet. Anklagen: At have opfordret Tyrkiets regering til at tage skridt til fred!

Vi støtter den folkelige kamp i Tunesien
Tunesien er præget af massiv folkelig utilfredshed, vrede og mistillid til den herskende klasse og dens politik som fører til fattigdom arbejdsløshed, ruin og øget afhængighed af udlandet med en tyngede udlandsgæld. Med omfattende protester der kræver den herskende klasses afgang.

Solidaritet med det palæstinensiske folk i deres kamp for national befrielse
Palæstinensernes kamp for at befri deres land for Israels besættelse vedkommer ethvert demokratisk indstillet menneske. Den er legitim og retfærdig.
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer (CIPOML)

Kapitalismen er et system for udbytning af arbejderne – ikke en sammensværgelse
Konspirationsteorierne rejser en række spørgsmål som denne amerikanske artikel tager fat i. USA er ophavsland for mange konspirationsteorier, men de samme spørgsmål rejses herhjemme og ikke kun som ”sølvpapirshat” snak.

Solidaritet med de iranske arbejderes kampe
Trods brutal undertrykkelse og forbud mod at organisere sig strejker arbejdere i Iran på hundredvis af fabrikker og værksteder, ligesom strejker blandt lærere, sygeplejersker og pensionister er blevet stærkt intensiveret. Alle samfundets fattige lag udtrykker i forskellige former deres utilfredshed med den katastrofale situation.
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer (CIPOML)

Pariserkommunen 150 år

3 april 1871. Kvinderne i Paris demonstrerer for Kommunen.

Pariserkommunen har meget at sige os den dag i dag – 150 år efter
Pariserkommunens satte en streg under nødvendigheden af arbejderklassens magtovertagelse for at sikre social befrielse. Og at arbejderklassen må organisere sig som et politisk parti. Dette er stadig levende og relevant efter 150 år.
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer (CIPOML)

Pariserkommunen: ”Vi der skal storme himlen” – digt af John Max Pedersen
For 150 år siden – den 18. marts 1871 – blev der grundigt vendt op og ned på forholdene i Paris. Pariserkommunen blev født. I de kommende 78 dage, hvor arbejderklassen havde magten, blev der gennemført en lang række af progressive reformer, der stadig er en mægtig inspiration for den revolutionære kamp verden over.
I dagens anledning bringer vi digtet ”Vi der skal storme himlen” af arbejderforfatteren John Max Pedersen

150 år siden Pariserkommunen (1871) – ONLINE
Pariserkommunen (18. marts 1871) blev markeret ONLINE:
Dagen før 150 årsdagen for  Pariserkommunen fejres denne stadig retningsgivende begivenhed for den internationale arbejderbevægelse med et online Zoom-møde

Oktober Radio: 10 års krig mod Syrien
I denne uges podcast kommer vi først ind på spørgsmålet om Syrien, og hvad der skal ske med de mennesker, der blev rekrutteret til forestillingen om et kalifat i stormagtsspillet mod Assad. Og til sidst i udsendelsen taler vi om pirater i Afrika, og om den imperialisme der er den egentlige årsag til den håbløshed, der driver folk i armene på kriminelle.
Udsendelsen den 20. marts 2021

Oktober Radio: Domstol gummistempler politistaten
I denne uges podcast taler vi først om en sag der var for Københavns byret, hvor en demonstrant blev sendt to år i fængsel, bl.a. for at råbe fuck Mette. En dom der udstiller statens magtmisbrug mod politisk aktivisme. Sidst i udsendelsen taler vi om hvad vi har lært af corona pandemien efter et år.
Udsendelsen den 13. marts 2021

NEJ til OK21 er nødvendigt
Hele forhandlingsforløbet omkring overenskomsterne på det offentlige område har båret præg af aftalt spil og iscenesættelse.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne