Vi protesterer mod racisme, fremmedhad og diskrimination i alle dets afskygninger

Lørdag d. 20. marts blev FNs internationale dag mod racisme markeret i København, Århus og Odense – ligesom den bliver det verden over. Racismen og forskelsbehandling gennemsyrer dansk lovgivning i dag. Fra ghettopakke til asylpolitik og dobbeltstraf – for at demonstrere eller pga etnisk baggrund. Vi siger Nej til racisme – og nej krigspolitikken, der skaber flygtningestrømme.

Billeder fra dagens demonstrationer

Demonstration gennem Odense

København

Århus

Gerda Abildgaard fremlagde de hårde facts om den afskyelige behandling den danske stat udsætter afviste asylansøgere for. Hendes hjerteskærende fortælling om Sina kan også læses i interviewet fra KPnet Udrejsecenter Kærshovedgård: Mødre adskilles fra deres børn

Elsbeth Frederiksen fra Almen Modstand i Aarhus opfordrede til modstand mod ghettoloven og den nye skærpelse som regeringen lægger op til. Et forslag, hvor ‘hård ghetto’ bliver skiftet ud med ‘omdannnelsesområde’ – og reglerne endnu mere diskriminerende ifht etnicitet, indkomst og uddannelse.


Odense

Læs også

Demoer: Stå sammen mod racisme og diskrimination
KPnet 19. marts 2021

Vi kræver lige ret og adgang til arbejde, bolig og uddannelse
Udtalelse APK

Udrejsecenter Kærshovedgård: Mødre adskilles fra deres børn
KPnet 20. marts 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater