8. marts: Der vil aldrig være mure så høje, at kvinder sammen ikke kan bryde dem ned

Hundredvis af vrede kvinder marcherede 8. marts til den centrale plads i Mexico City ved præsidentpaladset. I protest mod vold mod kvinder, og i protest mod statsmagtens manglende handling. Hver dag myrdes 10 kvinder.

Med spraymaling i hænderne og i kamp mod politiet blev navnene på myrdede kvinder skrevet på hegnet rundt om præsidentpaladset. Et stærkt symbol på de mange kvindeliv, der er blevet knust og en kontant besked til magthaverne og præsidenten om at volden mod kvinder skal stoppes nu.

Et år efter de gigantiske 8. marts demonstrationer i 2020 og den historiske nationale kvindestrejke, gik tusindvis af kvinder igen i år på gaden med det klare budskab: Nok er Nok. Et system det fastholder voldsspiralen mod kvinder, beskytter forbrydere, og fornægter problemerne har ingen fremtid.


10 kvinder myrdes hver dag, og mere end 99 % slipper for straf for voldtægt og forbrydelser med seksuel vold. Fornyelig er også en højtstående politiker afsløret som voldtægtsforbryder, uden at det har fået konsekvens for hans embede.

Den mexicanske præsident López Obrador nægter at anerkende at vold mod kvinder udgør et særligt problem, da vold jo rammer både mænd og kvinder. En uhørt provokation i en virkelighed hvor omfanget af vold og mord på kvinder i Mexico, er blandt verdens højeste – og vokser under Corona pandemien.

Frygt kun vredens kvinder: Ingen mure er så høje, at kvinder der organiserer sig, ikke kan bryde dem ned, lød det fra kvinderne i Mexico City.

 

Se også – billeder fra den globale kvindekamp
Kvindernes Internationale kampdag – Kvinder på gaden verden over
KPnet 9. marts 2021

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne