Vollsmose slog tvang som indsats-metode mod Corona tilbage

En massiv modstand blandt beboere, frivillige, foreninger og lokale byrådspolitikere i Vollsmose fik fejet regeringens forslag om tvangstestning -og tvangsisolering af bordet. Regeringen måtte trække sit forsøg på at teste den nye epidemilov på et udskældt boligområde.

Mette Frederiksens regering stolede på sin egen bagtalelse og hetz mod beboerne i Vollsmose med beskyldninger for manglende vilje omkring Coronabekæmpelse. Men virkeligheden viste sig at være en hel anden. Og regeringen måtte bøje sig for massiv lokal modstand og trække både forslaget om tvangstestning og tvangsisolering tilbage.

Vollsmose bebyggelsen med 9.000 beboerne i Odense havde allerede været den mest gennemtestede befolkningsgruppe i Danmark. Der var igangsat et omfattende frivilligt arbejde for tests og andre tiltag mod smittespredning.

Så hvad var det regeringens egentlig ville teste her? Det var brugen af den nye epidemilovs omstridte §28 med tvangslove, der skulle testes.

For at sikre beboernes ve og vel og bekæmpelse af smittefare må der stilles helt andre krav til en indsats:

Sikring af værnemidler og test på arbejdspladser. Mange af dem, der bor i Vollsmose, arbejder som bus- og taxachauffører, som rengøringsfolk og sosu-hjælpere. De bliver nødt til at gå på arbejde hver dag, hvor de møder mange mennesker og udsættes for smittefare.

Sikring af mere rengøring og adgang hygiejne på fællesområder. Det er oplagt når Vollsmose er en tæt bebyggelse med fælles vaskeri, mange mennesker i hver opgang og fælles ude arealer. Skal smitten bekæmpes skal håndtag, gelændere, og lignende gøres grundigt rene og håndsprit være tilgængeligt. Det er ikke op til et privat rengøringsfirma at afgøre. Det samme må gælde på de lokale daginstitutioner og skoler.

Vollsmose er en bydel hvor solidaritet overfor hinanden udvikles – også imod Corona smitte.

Bydelens frivillige engagement imod smittespredning fortjener bred opbakning. En opbakning der skal være med til at forhindre regeringens og højre populisters tanker om at bekæmpe smitte med tvang eller fratagelse af kontanthjælp.

Solidariteten og modstanden blandt beboerne er også vejen frem, når det gælder Ghettopakken, der vil rive boliger ned og tvangsforflytte mange familier.
Fingrene væk fra Vollmose!

Arbejderpartiet, APK-Fyn
11. marts 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater