NEJ til OK21 er nødvendigt


Læserindlæg af Poul Andersen

Hele forhandlingsforløbet omkring overenskomsterne på det offentlige område har båret præg af aftalt spil og iscenesættelse.

Allerede inden forhandlingerne gik i gang var der enighed mellem fagbevægelsens topforhandlere og de offentlige arbejdsgivere om at der skulle tilstræbes et roligt forløb.

Man så ikke gerne hundredvis af fagforeningsmedlemmer, inden for det offentlige område, dagligt demonstrere foran forhandlingslokalerne for at lægge pres på forhandlerne, som det skete i 2018.

I øvrigt bakket op af medlemmer fra det private arbejdsmarked, der viste deres solidaritet fordi ordentlig velfærd kræver, at de som arbejder for at give os den, også har ordentlige løn-og arbejdsvilkår.

Godt hjulpet af corona-krisen, hvor den faglige mobilisering og debat har været udfordret af restriktioner, blev OK21 således en tam affære der hurtigt blev kørt af. Og resultatet blev elendigt. Barren var fra fagbevægelsens topforhandlere sat lavt. Et krav om at reallønnen skal sikres er vel ikke specielt offensivt? Ej heller at det skal gives som procentvise stigninger, der blot vil øge afstanden mellem højt og lavtlønnet. Om reallønnen så bliver bevaret med den 3-årige aftale, som nu skal til afstemning, står hen i det uvisse. Tiderne taget i betragtning.

At stemme nej til overenskomstforliget vil være en nødvendig og forståelig reaktion fra alle de SOSU-ere, pædagoger, lærere, portører, hospitalsmedhjælpere o.s.v. der dagligt, især under lock down, knokler for at holde sammen på en underbemandet offentlig sektor.

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater