IKMLPOs hjemmeside fungerer bedst med f.eks. firefox
Klik på logo

Arkiv - Verden i kamp 2011

Arkiv - Verden i kamp 2010
og andre årgange





 

IKMLPO

Mod nedskæringspolitik og for internationaal solidaritet
November 2012

Vi vil ikke betale for krisen eller gælden
Nej til Merkel-Sarkozys såkaldte finanspagt

Maj 2012

Støt folkene som har rejst sig for deres rettigheder og frihed!
December 2011

Almen resolution fra det 17. plenum

 

ARKIV VERDEN I KAMP 2012

 

Spanien: Nej til monarkiet! For den tredie republik!
I Spanien accepterer de progressive kræfter ikke det feudale levn monarkiet - og på mærkedagen for den nuværende spanske grundlov fra den 6. december 1978 - markeres kampen for republikken. Hvert år går tusinder af mennesker på gaden for dette krav. Den republikanske bevægelse vokser

For arbejderklassens enhed i hele EU: Epokegørende generalstrejke den 14. november

14. november var europæisk aktionsdag for arbejderklassens krav vendt imod EU's nedskæringspolitik. I Spanien gennemførtes generalstrejke og demonstrationer med milliondeltagelse. Spaniens Kommunistiske Parti (m-l) opsummerer her aktionsdagen og analyserer, hvad der kræves af den videre kamp.

_____________________________

Ja! Det er muligt at forandre verden!
Udtalelser fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Tunis november 2012


Den årlige verdenskonference i IKMLPO blev afholdt i Tunesien i november 2012 med Tunesiens Arbejderparti som værter. Den kunne bl.a. konstatere, at den marxistisk-leninistiske verdensbevægelse styrkes, mens det kapitalistiske og imperialistiske systems krise uddybes, og arbejderklassens og folkenes modstand styrkes på alle kontinenter. Her bringes de fleste vedtagne udtalelser. En større retningsgivende udtalelse om ungdommens situation og arbejdet med de unge følger senere..

Læs den generelle udtalelse her

Udtalelse om situationen i den vestafrikanske region og i Mali
FN’s Sikkerhedsråd har enstemmigt bemyndiget en vestafrikansk ledet militærstyrke til at gribe ind i kampen mod væbnede grupper i det nordlige Mali. Det er som hele den spegede og alvorlige situation i Mali og den vestafrikanske region et resultat af imperialistiske manøvrer.

Om situationen i Syrien

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer bekræfter sin støtte til det syriske folks ret til at leve under et demokratisk styre ...

Nobelprisen til EU - En fornærmelse mod folkene i Europa og hele verden

Mod nedskæringspolitik og for international solidaritet
Vi opfordrer arbejdere, arbejdsløse, unge, migranter, og kvinder fra de folkelige lag til at deltage i og være en aktiv del af generalstrejkerne og mobiliseringerne den 14. november, for at opbygge arbejderklassens enhed og en folkelig enhed af alle dem, som er ofre for denne politik.

Folkefronten dannet i Tunesien: Revolutionen går videre
[KP21, 2012] Revolutionens mål er ikke nået og kampen går videre: Rapport fra et besøg hos Tunesiens Arbejderparti og den nydannede tunesiske folkefront
Af Dorte Grenaa & Klaus Riis

Støt de SAS-ansattes kamp for jobbene og mod social dumping!

Vi kræver at den norske stat tager ansvar og sikrer at SAS lever videre som en nøglevirksomhed i landets infrastruktur. Fuld støtte til de SAS-ansatte i kampen for løn og arbejdspladser! Sig nej til lønnedgang og social dumping!
Netmagasinet Revolusjon, Norge

Udtalelse fra IKMLPO: Mod nedskæringspolitik og for international solidaritet
Vi opfordrer arbejdere, arbejdsløse, unge, migranter, og kvinder fra de folkelige lag til at deltage i og være en aktiv del af generalstrejkerne og mobiliseringerne den 14. november, for at opbygge arbejderklassens enhed og en folkelig enhed af alle dem, som er ofre for denne politik.

Tunesien: Folkefront dannet
Hamma Hammami, generalsekretær for Tunesiens Arbejderparti: Dannelsen af en folkefront er netop bekendtgjort i Tunis:  Den  26. september blev det offentliggjort på en konference som et faktum.
Af La Forge

Norge: Folkets NEJ til EU 40 år
Den 25. september 1972 var et vendepunkt i nyere norsk historie. Det var første gang efter krigen, at folkets brede lag for alvor udfordrede autoriteterne, toppen i Socialdemokratiet og den borgerlige magtelite – og vandt!
Af Kommunistisk Platform marxister-leninister, KPml Norge

Angela Merkel vs. demonstranter i Stuttgart
Hjemvendt fra Grækenland blev Angela Merkel hilst 'velkommen' af tusinder af demonstranter i Stuttgart den 12. oktober, da hun kom for at støtte CDU's og FDP's borgmesterkandidat ved lokalvalget. Ingen kunne høre hvad hun sagde i de højlydte protester mod Merkels og den tyske kapitals imperialistiske og antifolkelige politik. Der råbes 'Merkel ud!', 'Løgnerbande!', 'Forsvind!' osv. Merkel ses tale 18 min. inde i you-tubbe vidoen.

KPml Norge: Velfortjent nobelpris til EU
KPml vil gratulere EU med "freds"prisen, som Thorbjørn Jagland endelig har fået givet dem.  Den er velfortjent, som  en af de største imperialistmagter og våbeneksportører i verden.

Fjerde sejr til Chávez i Venezuela
Det er nødvendigt at bekæmpe reformistiske illusioner, som siger at den socialistiske revolution er mulig uden at ødelægge den borgerlige stat, siger Venezuelas Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti

Udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier i Latinamerika
[Netavisen] Udtalelse om den kapitalistiske krise og om hvordan kapitalen vælter krisens byrder over på det arbejdende folk
Ecuador juli 2012

13-timers-dag og seksdages-uge i Grækenland
Grækenland blev lammet af generalstrejken den 26. september mod EU-trojkaens (læs: Tysklands) vilde krav til de græske arbejdere. Tyske marxist-leninister opfordrer her i alle arbejderes fælles interesse til solidaritet med grækerne – og til kamp for et andet system
Af Arbeit-Zukunft

Breivik-terror: En rigtig dom
Det må være et oplagt krav at terroristen skal hindres i at sprede sine fascistiske opfordringer til endnu mere vold og død, uanset i hvilken form og på hvilken måde.
Af E. Holemast, Netmagasinet Revolusjon

Rapporten fra 22. juli-Kommissionen: Statsmagt og politi blottet for troværdighed
Rapporten afslører en elendig krisehåndtering, totalforflygtigelse  af ansvaret og en manglende evne til at iværksætte de beslutninger, der blev taget af de samme instanser. Undersøgelsesudvalget påviser brutalt og detaljeret, at sendrægtighed og ansvarsfraskrivelse gav Utøya-terroristen en ekstra halv time til at fortsætte sit drabsorgie mod forsvarsløse unge.
Af Kommunistisk Platform Marxister-leninister, Norge

Forsvar immigranternes og flygtningenes rettigheder
Udtalelse fra International Migrants Alliance-Europa i forbindelse med årsdagen for vedtagelsen af EU’s hjemsendelses direktiv, der markeres som en SKAMMENS DAG og samtidig som en MINDEDAG for de som døde i forsøget på at finde tilflugt i EU eller i detentions- og asylcentre

Belejringen af Damaskus
Damaskus blev belejret af muslimerne i 634, af korsfarerne i 1148, af Frankrig i 1920. I 2012 er NATOs korsfarere, Det muslimske Broderskab og al-Qaidas hellige krigere gået sammen for at nedbryde den sidste sekulære stat i Mellemøsten.
Af Netmagasinet Revolusjon

Ægypten: Morsi blev valgt med hærens medvirken
Præsidentvalget har ikke afklaret noget, hverken med hensyn til fordelingen af poster eller de reaktionære partiers forhold til hinanden og heller ikke, hvad angår den folkelige bevægelses demokratiske og sociale krav. Det muslimske Broderskabs kandidat Mohammed Morsi Morsi,  der nu er præsident, forsøger at danne regering, selvom der endnu ikke findes en forfatning og der ikke er nogen deputerede (parlamentsmedlemmer)
Af La Forge, PCOF's avis

Stop fascisterne! Stop fascismen! Aldrig mere et 22. juli!
[For at bekæmpe fascismen må en ny strategi udvikles og realiseres, hvis nye uhyrlige ugerninger som Breiviks massakre for et år siden skal undgås. Og det gælder ikke bare for Norge.
Af Kommunistisk Platform KPML, Norge

22. juli-retssagen: KPml har klaget til Pressens Faglige Udvalg (PFU)
De norske marxist-leninister  har klaget til Pressens Faglige Udvalg over de norske mediers spredning af terroristen Breiviks fascistiske budskab.
Af Kommunistisk Platform (ml]

Læs også

Seriemorderen Breivik
Af Frede Klitgård, Håndslag 1, 2012

Fascistisk propagandashow uden sidestykke
Kommunistisk Politik 9, 2012

Fascistisk terror og det ”civiliserede” højre
Af E. Holemast, Nettmagasinet Revolusjon

Norsk terror: 'Civilisationernes sammenstød'
Indspark fra DKU, Kommunistisk Politik 15, 2011

’Eksperter’: En klassisk Al-Qaeda...
Kommunistisk Politik 15, 2011

Forbyd nazi
Kommunistisk Politik 15, 2011

De spanske arbejdere går til kamp: Bag minearbejdernes masker
Den 19. juni i byen Cinera: Omkring 80 politifolk i fuld kampuniform måtte efter to timers kamp flygte ud af byen til stor jubel for minearbejderne. Deres oprør og sejr over politiet er blevet et symbol på den generelle modstand mod den spanske regerings indgreb under krisen.

Se en fremragende video med danske tekster hos Jyllandsposten her


Se også udtalelse fra det spanske PCE(m-l)

Minearbejdernes sag repræsenterer det spanske folks kamp (sp)

Klik på billedet for plakat om minearbejdernes ankomst til Madrid

Den europæiske stabilitetsmekanisme og finanspagten: Over loven!
Tyske marxist-leninisters kommentar til Merkel og Co.s redningsplaner for euro-projektet: Med de stadige ’redningsaktioner’ bliver hele tiden nye milliarder euro tryllet op af hatten, samtidig med at demokratiske rettigheder ’trylles bort’. Det værste eksempel er BSM (Den europæiske stabilitetsmekanisme).
Af Arbeit-Zukunft

'Vi vil ikke være moderne slaver'
200.000 italienere demonstrerede i Rom den 16. juni mod Monti-regeringen imod den nyliberale EU-politik og krævede en ny økonomisk politik, der skaber vækst, arbejdspladser og et retfærdigt skattesystem. Den var arrangeret af de tre store fagforeninger, og FIAT-arbejderne var med.
Interwiev med en Fiat-arbejder

Quebecs gode eksempel: Den vigtigste civile ulydighedsaktion i canadisk historie
Den helt usædvanlige mobilisering af studenterne i Quebec og deres undervisningsboykot mod studiebetaling har allerede gjort den til den længste og største studenterstrejke i nordamerikansk historie. Den har allerede indskrevet sig som den største civile ulydighedsaktion i Canadas historie, og den er hurtigt ved at blive en af de mest effektfulde og opfindsomme antinedskærings-kampagner noget sted i verden
Af Peter Hallward

Udtalelse fra IKMLPO's regionale møde i Europa maj 2012

Vi vil ikke betale for krisen eller gælden
Nej til Merkel-Sarkozys såkaldte finanspagt

Længe leve den internationale solidaritet
Udtalelse fra de europæiske partier og organisationer i IKMLPO maj 2012

Den europæiske union, krisen og folkene
[KP12, 2012] EU's økonomiske og politiske krise, dens konsekvenser og perspektiver generelt - men set fra spansk vinkel, hvor banker hjælpes, mens arbejderne piskes og familjer sættes på gaden..
Af Raúl Marco PCE(m-l)

Palæstina-Israel: Informer! Boykot
Den franske marxistisk-leninistiske avis  La Forge har talt med en fransk Palæstina-aktivist om solidaritetsarbejdet på baggrund af en nylig konference i Palæstina. Virkeligheden er værre end man kan forestille sig.

KPml: Fuld støtte til de strejkende stats- og kommunalansatte
Offentliogt ansatte i Norge - bl.a. pædagoger, lærere og politifolk, fra LO, YS og Unio strejker efter ok-sammenbrud. Det er første gang i 28 år statsansatte strejker rmod en socialdemokratisk regering. De norske marxister-leninister giver deres fulde støtte

Forbundsleder og kommunist
Rolf Jørgensen er ny forbundsformand i Norsk Lokomotivførerforbund og dermed medlem af norsk LO's hovedbestyrelse. Han er også marxist-leninist
Af Nettmagasinet Revolusjon

Hysni Milloshi, formand for Albaniens Kommunistiske Parti, er død
Kammerat Hysni Milloshi, digter og journolaist, formand for Albaniens KOmmunistiske Parti, døde den 25. april i Tirana efter en længerevarende sygdom.

Giv ikke fascisten en mikrofon!
De norske marxist-leninister advarede i denne artikel inden retssagen mod fascisten og seriemorderen Anders Behring Breivik mod at give ham en platform for at tale til verden. De norske myndigheder har i stedet tilladt et fascistisk ’rets’-show
Af Netmagasinet Revolusjon

Spanien 29. marts: Arbejderklassen manifesterer styrken i sine retfærdige krav
Generalstrejken markerer et vendepunkt i den folkelige mobilisering. Der er en større grad af enhed, kampvilje og politisk bevidsthed til de fremtidige kampe. Kampen mod EU bør være første prioritet. Der findes kun et alternativ: at komme ud af EU og eurozonen.
Af Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister) PCE(ml)

PCE(m-l) om arbejdsmarkedsreformen
Udtalelse fra Spaniens Kommunistiske Parti (marxister-leninister)

KPML, Norge: Kamp mod krise, krig og fascisme
Thorstein SkarboeKommunistisk Platform – marxist-leninisterne (KPML) har afholdt landsmøde. Landsmødet kunne opsummere en god fremgang for organisationen.

Tyskland: Gauck og hans tilknytning til ultrahøjre
Merkels seneste to præsidenter har måttet forlade posten i skandale. Den antikommunistiske tdl. DDR-præst Joachim Gauck er den nye kandidat til posten. Han har forbindelser til det ekstreme højre i Tyskland.
Af Arbeit-Zukunft

De kriminelle, umenneskelige, krigsophidsende og ulovlige sanktioner mod Iran
Irans Arbejdets Parti (Toufan) mener, at de økonomiske sanktioner mod Iran rammer masserne og er umenneskelige. Vi holder imperialisterne, især de amerikanske imperialister, ansvarlige for de lidelser og den nød, disse sanktioner vil bevirke. Sanktionerne mod Iran er ulovlige, krigsophidsende og kan ikke retfærdiggøres.
Udtalelse fra Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Grækenland i finanskapitalens kvælertag
Hvorfor udplyndringen af grækerne ikke vil rette op på den håbløse statsgæld. Grækenland med sin højt kvalificerede arbejdskraft skal trykkes ned til at være lavtlønsland.
Af Arbeit Zukunft

Krigsråb: Syrien skal 'hjælpes'
Krigsråbene gjalder på ny. Nu er det syrerne, som skal ”hjælpes” med en udenlandsk imperialistisk intervention. Hvis den udebliver har verdenssamfundet ”svigtet”. Det er det budskab, der hamres løs på fra NATO-medierne.
Af E. Holemast, Nettmagasinet Revolusjon

Terrordomme, terrorisme og norsk efterretningsvæsen
Norsk dom for at planlægge terror - i Danmark PETs pendent - det norske PST - har brug for det Det fokuserer enøjet på kommunister og muslimer - på trods af Breivik og Utøya

Norge: Åbenhed med prop i
Også i Norge loves mere åbenhed omkring statens mørklagte sider, som det norske PET (PST) eller militærets operationer. Men det er en åbenhed med prop i, konstaterer Nettmagasinet Revolusjon
Af E. Holemast

Hamma Hammami advarer mod regimet i Qatar
Tuneserne har fejret årsdagen for starten på folkerevolutionen og Ben Ali-regimets fald Men kampen for at nå dens mål fortsætter og det arabiske forår eksisterer endnu, selvom det støder på mange fjender

Tilbageblik på 2011
Året 2011 har rystet verden på mere end én måde. Det herskende borgerskab i ind- og udland forbereder sig til klassekamp med øget brug af magt, mere politi og drakoniske overvågningsforanstaltninger. Barometret står på storm.
Af Nettmagasinet Revolusjon

Støt folkene som har rejst sig for deres rettigheder og frihed!
Vi fordømmer de imperialistiske komplotter mod Syrien og Iran!

EMEP – det tyrkiske arbejderparti – afholdt med succes sin 6. kongres i december. I forbindelse med kongressen blev denne udtalelse om situationen i Mellemøsten vedtaget af EMEP og en række deltagende partier.

Irans Arbejdets Parti (Toufan): Stop de imperialistiske trusler imod Iran!
Imperialistmagterne og de israelske zionister har intensiveret deres voldsomme krigspropaganda imod det iranske folk. Man truer Iran  med militære angreb og flere økonomiske sanktioner.

Tyske marxist-leninister forenet i en organisation!
To tyske marxistisk-leninistiske organisationer slår sig sammen: Fælles kommunike fra Organisationen for Opbygning af Tysklands Kommunistiske Arbejderparti (ARBEIT ZUKUNFT) og KPD/ML



Arkiv - Verden i kamp 2011

 

Netarkiv