Kommunistisk Politik Digital 21 – 2023 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 21 – 2023NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 41-42/2023

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Kom og vær med: debatmøder om Palæstina i København, Odense og Århus
Hvad sker der i Palæstina – hvorfor optrapper Apartheid Israel sin udryddelseskrig lige nu – hvad er de imperialistiske interesser – betydningen af den verdensomspændende solidaritet også her i Danmark.

Udsalg i Oktober bogbutik i Århus: Pengene går til APK’s økonomiske indsamling
APK samler ind til aktiviteter i klassekampen og partiets netavis KPnet. Målet er 60.000 kr. Som en af aktiviteterne holder vi udsalg i vores bogbutik i Århus hele uge 43. Fra mandag d. 23. til fredag d. 27. oktober vil åbningstiden være kl. 12 – 17. Tirsdag d. 24.10. KL. 17 inviterer APK til debatmøde om Palæstina. Det sker samtidigt i København og Odense.

Novemberkonference 2023: Arbejderklassens kamp mod den imperialistiske krig og militarisering
Lørdag den 11. november inviterer ArbejderPartiet Kommunisterne til konference – Novemberkonferencen – som hvert år sætter fokus på de mest presserende klassekampsspørgsmål, og rejser perspektivet om socialisme som alternativet til imperialisme og krig. I år med fokus på arbejderklassens kamp i dag mod den imperialistiske krig og militarisering.

STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!
Bombningen og massakren på Ahli Baptist hospitalet i Gaza viser klart og tydeligt hvad Israels formål med deres krig er – at udrydde palæstinenserne i Gaza. Vi tror ikke på USA’s og Israels løgne om, at de er uskyldige. Det er krigspropaganda.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

STOP PALÆSTINENSISK FOLKEMORD OG FORDRIVELSE

Kæmpe demonstration gennem København: Alle på gaden for Palæstina
Der var mange der i dag var samlet på Den røde plads på Nørrebro i København for at vise deres solidaritet med det palæstinensiske folk. Og for at protestere mod Israels drab på civile. Allerede fra starten blev pladsen hurtig fyldt op med en mangfoldighed af mennesker, der ville udvise deres solidaritet med det martrede og kæmpende palæstinensiske folk. Unge, gamle, børn, palæstinensere og etniske danskere. Inden start var den tilstødende Nørrebrogade, til begge sider, da også fyldt op med demonstrationsdeltagere. Stemningen var i top i det lune efterårsvejr.

BOYKOT ISRAEL – FRIT PALÆSTINA! STOP FOLKEMORDET I GAZA-NU!
Bekæmp zionismen og imperialismen!
Christiansborg Slotsplads:
TALE VED IRENE CLAUSEN,
Repr. for Boykot Israel Kampagnen

Åbent brev til regeringen fra 26 unge danske jøder
Vi skriver til jer som en gruppe af 26 unge danske jøder med et brændende ønske om, at den danske regering fordømmer krigsforbrydelserne, som den israelske regering udfører, mens vi skriver dette brev. Vi beder den danske regering være med til at sikre, at nødhjælp, rent drikkevand og brændstof uden forbehold kan nå frem til Gaza samt arbejde for våbenhvile.

Den stolte statsminister
For et par dage side kunne vi alle se statsminister Mette Frederiksen præsentere sig stolt på sociale medier, fordi hendes regering nu har bevilget 50 mio. kr. til humanitær støtte til Gaza. Af DKU

Palæstinensiske fagforeninger: Tid til handling er NU
Mens Israel optrapper sin militære kampagne, opfordrer palæstinensiske fagforeninger vores internationale kolleger og alle samvittighedsfulde mennesker til at stoppe alle former for medvirken til Israels forbrydelser – og hurtigst muligt stoppe våbenhandlen med Israel samt al finansiering og militær forskning. Tid til handling er nu – palæstinensiske liv hænger i en tynd tråd.

Hvorfor skriver børn i Gaza deres navne på hænderne?
Det er nu almindeligt, at når ligene af døde og sårede civile palæstinensere ankommer til hospitalerne i Gaza, er ofrenes navne skrevet på deres håndled. Men hvorfor?
Fænomenet startede allerede under selve krigen, men voksede hurtigt, da hundredvis af lig ikke kunne identificeres på grund af deres forfærdelige tilstand.

McDonald’s: Gratis måltider til israelske soldater
Et skridt vi alle kan tage til støtte for palæstinensernes kamp er boykot af israelske varer. Bl.a. McDonald’s, der har annonceret gratis måltider til det israelske militær.

Jewish Voice for Peace i USA: Ceasefire now!
Mens tusinder demonstrerede i gaderne i Washington indtog godt tusind unge jøder onsdag den amerikanske kongres for at kræve en afslutning på Israels krig mod Gaza.

Solidaritetsnetværk mod Israels folkemord i Gaza
Et aktivt solidaritetsnetværk blev dannet i går, åbent for alle der vil vise solidaritet med palæstinensernes kamp.

Sydafrika: Opfordring til havnearbejderne om at blokere gods fra Israel
Solidaritet med palæstinenserne står stærkt hos arbejderklassen i Sydafrika, hvor palæstinensernes kamp opleves som tæt forbundet med sydafrikanernes egen kamp mod apartheid. Der har været en række store demonstrationer, bl.a. med kravet om at regeringen udviser den israelske ambassadør. Bevægelsen opfordrer arbejdere i havnene til at nægte losning af israelske varer.

Stop magthavernes hykleri og krigsløgne 
Den voldsomme vrede som Israels folkemord i Gaza og i de besatte områder af Palæstina verden over, og ikke mindst i Mellemøsten har gjort det vanskeligere for verdens imperialistmagter åbent at vise deres uforbeholdne støtte til den zionistiske besættelsesmagt. Og er der en ting, de alle er bange for, så er det at vreden og kampen for frihed skal sprede sig, at palæstinensernes frihedskamp kan blive gnisten til et nyt arabisk forår.

På gaden for Palæstina – Søndag d. 22.10. København
Gå med i demonstrationerne mod Israels krig og fordrivelse af Palæstinenserne! Der er indkaldt til stor demonstration i København søndag d. 22. oktober. Fra Den røde plads kl. 15. Derefter demonstration til Christiansborg.

Fagligt opråb om solidaritet med Palæstina
Den palæstinensiske fagforening opfordrer til at alle kræfter, fagforeninger og arbejderorganisationer, arbejdere og venner i verden kommer ud med demonstrationer og støtte til det palæstinensiske folk og arbejderne i Palæstina.

Hvad ville du gøre?
Kan du forestille dig, at du og din familie bor i et hus, hvor flere generationer har boet i mange år, og at nogle mennesker pludselig kommer og siger, at nu bor de der også. De siger, at de bliver forfulgt i resten af kvarteret, og at “Gud har fortalt dem, at dette er deres hjem”?

Stop palæstinensisk folkemord og fordrivelse 
Formand for EU-kommissionen Ursula von Leyen og USA’s præsident Joe Biden har begge personligt besøgt Israel og givet deres fulde opbakning til Benjamin Netanyahu. De dækker sig ind ved at tilføje en løftet pegefinger: ”Israel skal følge krigens regler.” Det samme gælder Kina, der maner til besindelse og to-statsløsning, men lader situationen udvikle sig, vel vidende, at det er et folkemord og fordrivelse der er Israels plan. Overfor dette står palæstinenserne og solidariteten med deres kamp verden over. Og solidariteten udvikler sig i ekstrem grad, udtaler Irene Clausen fra Boykot Israel. Også i Danmark vil demonstrationer og gadeaktioner blive trappet op.

Folket i Palæstina har brug for vores solidaritet!
Siden den 7. oktober har befolkningen i Gaza levet i terror under uophørlige bombardementer. Dødstallet stiger dagligt: mere end 2.000 mennesker er allerede blevet dræbt, herunder 750 børn, mere end 7.700 sårede. Billederne af sammenstyrtede bygninger, hærgede kvarterer, lemlæstede kvinder, børn og mænd gør det klart for dem, der vil se, at israelske bomber først og fremmest dræber civile.
Udtalelse fra: Organisation de Femmes Egalite

Vi fordømmer tavsheden og regeringer, der støtter Israels krig – Gaza kæmper
Vi hilser, omfavner den heltemodige kamp, som den palæstinensiske modstandsbevægelse iværksatte inden for rammerne af “Al-Aqsa Flood”-operationen, som vendte op og ned på konflikten med fjenden ved at skifte fra at forsvare til at angribe.
Udtalelse fra en lang række af arabiske partier og organisationer

Israel vil udsulte og bombe et helt folk – med den danske regerings fulde støtte
De mest reaktionære kræfter tromler frem. Israel fører ikke krig mod Hamas, men mod det palæstinensiske folk – de har lukket for strøm, vand og forsyninger, de bomber civile, de er ved at starte en landkrig. Til dette giver SVM-regeringen sin fulde og utvetydige opbakning. Aldrig har der været større brug for solidaritet med palæstinensernes retfærdige kamp.

Støt palæstinensernes retfærdige modstandskamp
Israels brutale og blodige gengældelse mod befolkningen i Gaza er i gang. KPml opfordrer folk til at deltage i protester mod den zionistiske terror. Det er kun tre uger siden, at Hamas, Islamisk Jihad og det sekulære og progressive PFLP annoncerede, at de ville optrappe den væbnede modstandskamp. Men den berygtede israelske efterretningstjeneste blev taget på sengen, da over 5.000 raketter ramte Israel, og hundredvis af palæstinensiske krigere strømmede ind over grænsehegnene. Det er det mest omfattende og koordinerede angreb mod den zionistiske stat nogensinde.
Udtalelse fra Kommunistisk plattform – marxist-leninistene, kpml, Norge

CIPOML støtter det palæstinensiske folks retfærdige modstand
Apartheidstaten Israel har øget sine angreb på det palæstinensiske folk til et nyt niveau efter “operationen” Al Aqsa Flood mod Israel, der blev lanceret om morgenen den 7. oktober af Hamas og andre palæstinensiske befrielsesorganisationer.
Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

 

Nyt kontanthjælpssystem: Forenkling = nedskæringer
Selvom om den forhadte 225-timers regel og kontanthjælpsloftet, som de sociale bevægelser har kæmpet hårdt imod nu afskaffes i det nye kontanthjælpssystem, skal man ikke glæde sig for tidligt. For de afløses af nye såkaldt enkle regler ”med samme sigte”. Det slår regeringen udtrykkeligt fast. APK siger: brug krigsmilliarder på at sikre og hæve de sociale ydelser og kontanthjælpen. Og på at afskaffe børnefattigdommen.

Regeringen i beskidt angreb på psykisk syge unge
Den nye kontanthjælpsreform slås op som en forenkling, men dens indhold er voldsomme besparelser på livsvilkårene for kontanthjælpsmodtagere. Regeringen og forligspartierne retter med de nye regler et yderst groft slag mod psykisk syge unge. Konsekvensen er et tab i indtægt på 4.000 kr. om måneden.

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Strejkedag i Italien: Stop krigsbevillingerne – højere løn!
Fredag d. 20. oktober har en række kampvillige italienske fagforeninger proklameret generalstrejke. Parolerne forbinder kravet om højere løn med krav til regeringen om at stoppe krigspolitikken. Den forbinder sig med demonstrationer d. 21. oktober, mod amerikanske krigsbaser i landet. Hovedkravene i dagens strejke lyder: “Nej til krig, nej til militærudgifter, produktion og udsendelse af våben – for generelle lønstigninger svarende til inflationen og sociale udgifter; nej til afskaffelse af borgerløn, for stabilt og sikkert arbejde eller en garanteret løn til alle arbejdsløse. Ikke flere massakrer med dødsfald på arbejdspladsen.”

Arbejdernes kampe udvikler sig og har brug for solidaritet
Prisstigningerne på basale fødevarer, boliger, elektricitet, brændstof, transport … gør arbejdere og folk fattigere over hele verden, mens de store monopolers profitter skyder i vejret. 722 verdensmonopoler har akkumuleret mere end 1000 milliarder dollars i profit mellem 2021 og 2022. …
Udtalelse fra europæiske partier i CIPOML

Det er ikke flygtningene der er problemet!
Det er krig, inflation, arbejdsløshed, sociale nedskæringer, ødelæggelse af miljøet truer os!
I hele Europa udråber medier og politikere flygtningene som det “største problem”. Ikke den imperialistiske krig i Ukraine, ikke inflationen, ikke krisen eller den stigende arbejdsløshed eller at folk bliver fattige, men flygtningene. …
Udtalelse fra europæiske partier i CIPOML

Stop de tyrkiske bombeoperationer mod Rojava-region i Syrien
Tyrkiet genoptager nu bombninger af den syriske Rojava-region i kampen mod og undertrykkelsen af kurdere. I denne kamp – som udenrigsministeren siger – anerkender Tyrkiet ikke nogen former for begrænsninger i konflikten eller grænser for militær intervention. Arbejderpartiet, EMEP, Tyrkiet kræver stop for de tyrkiske bombeoperationer. Læs uddrag af udtalelsen herunder

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne