Hvorfor skriver børn i Gaza deres navne på hænderne?

Det er nu almindeligt, at når ligene af døde og sårede civile palæstinensere ankommer til hospitalerne i Gaza, er ofrenes navne skrevet på deres håndled. Men hvorfor?

Fænomenet startede allerede under selve krigen, men voksede hurtigt, da hundredvis af lig ikke kunne identificeres på grund af deres forfærdelige tilstand.

Hundredvis af lig blev lemlæstet eller halshugget, inklusive de næsten 500 palæstinensere, der blev dræbt på Al-Ahli Baptist Hospital tirsdag den 17. oktober.

Inde på Shifa-hospitalet har en gruppe børn fra Abu Sab’h-familien travlt med at skrive deres navne på forskellige dele af deres kroppe, så de kan få en ordentlig begravelse.
Indtil videre er hundredvis af palæstinensiske ofre blevet begravet i massegrave, hvor deres identitet kun kan skelnes gennem deres køn.

Ahmed Abu Sab’h er far til disse børn i Shifa. Han sagde til Aljazeera Net: “Vi skriver vores navne og vores børns navne på vores håndled, så vores lig kan identificeres, hvis vi bliver ramt af israelske krigsfly.”

Efter angrebet på Al-Ahli Hospital sørgede hundredvis af børn på Al-Shifa Hospital, Gazas største medicinske center, for, at deres navne blev skrevet på deres kroppe.
Israel har truet med også at bombe Al-Shifa og mange andre medicinske centre i Gaza, hvis hospitalsadministrationen ikke evakuerer alle, der befinder sig derinde.
Palæstinensiske hospitaler nægter at evakuere, simpelthen fordi der ikke er andre steder at tage hen, men også fordi hundredvis af patienter ville dø, hvis de blev koblet fra livreddende maskiner.

“Livet er undtagelsen, døden er normen,” siger en fordrevet palæstinenser i Gaza til The Palestine Chronicle.

Siden den 7. oktober har Israel dræbt over 4.000 palæstinensere og såret over 13.000 andre. Og tallet stiger hele tiden.

FN-rapporter siger, at mindst 70% af alle døde og sårede er kvinder og børn.

(The Palestine Chronicle)
Why Do Children in Gaza Write Their Names on Their Hands?

Læs APKs udtalelse her: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne