Israel vil udsulte og bombe et helt folk – med den danske regerings fulde støtte

De mest reaktionære kræfter tromler frem. Israel fører ikke krig mod Hamas, men mod det palæstinensiske folk – de har lukket for strøm, vand og forsyninger, de bomber civile, de er ved at starte en landkrig. Til dette giver SVM-regeringen sin fulde og utvetydige opbakning. Aldrig har der været større brug for solidaritet med palæstinensernes retfærdige kamp.


Manipulation og misinformation kører gennem alle større mediekanaler. Viser man nogen form for støtte til palæstinenserne bliver man selv udråbt som terrorist og politikerner bevæger sig tæt på en kriminalisering af solidariteten med et kæmpende folk.

– Jeg har næsten svært ved at finde ord for, hvor forfærdeligt jeg synes, det er, at de mennesker overhovedet deler det samme land som os andre, lød det fra Socialdemokratiets retsordfører, Bjørn Brandenborg, som reaktion på de demonstranter der i søndags gav deres solidaritet til palæstinensernes frihedskamp mod Israels besættelse.

Demonstrationen kaldte han ”glæde over at uskyldige mennesker bliver slået ihjel”.

Hvor er de socialdemokratiske politikere henne, når de israelske besættere som fast rutine dræber palæstinensere og fordriver dem fra deres land?

Situationen bringer mindelser om den socialdemokratiske Stauning-regering der under nazisternes besættelse opfordrede til at frihedskæmpere blev angivet og overgivet til Gestapo.

Den franske regering har forbudt alle pro-palæstinensiske protester! Det samme er nu sket i Tyskland. Den britiske indenrigsminister har udsendt et brev til landets politistyrker, hvor han minder om, at det er forbudt at være medlem af Hamas, at arrangere møder til støtte for Hamas og bære tøj eller andre ting, der kan vække begrundet mistanke om, at en person er medlem eller tilhænger af Hamas.

Og så beder hun også betjentene om at lytte efter, hvad palæstinensere synger eller råber:

– Det er selvfølgelig ikke kun eksplicitte pro-Hamas symboler og tilråb, der giver anledning til bekymring.

– Jeg vil opfordre politiet til at overveje, om tilråb som ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ (Fra floden til havet, Palæstina skal være frit), skal forstås som udtryk for et ønske om at se Israel udslettet. (kilde Ekstra-Bladet).

Herhjemme vil De Konservative have undersøgt, om personer, der offentligt støtter den palæstinensiske gruppe Hamas’ angreb i Israel, kan straffes. Regeringen har stoppet udviklingsstøtten til de palæstinensiske områder.

I Tyskland er en demonstration til støtte for palæstina blev erklæret ulovlig – og fredag rejser Tysklands udenrigsminister til Israel fredag og aflægger et “solidaritetsbesøg”.

Vi er oppe imod en kæmpe fælles koordineret kampagne til støtte for Israels krig mod palæstinenserne fra den vestlige imperialisme. Aldrig har der været større brug for solidaritet med palæstinensernes retfærdige kamp.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater