Folket i Palæstina har brug for vores solidaritet!

Udtalelse fra: Organisation de Femmes Egalite

Folket i Palæstina har brug for vores solidaritet!

Siden den 7. oktober har befolkningen i Gaza levet i terror under uophørlige bombardementer.

Dødstallet stiger dagligt: mere end 2.000 mennesker er allerede blevet dræbt, herunder 750 børn, mere end 7.700 sårede. Billederne af sammenstyrtede bygninger, hærgede kvarterer, lemlæstede kvinder, børn og mænd gør det klart for dem, der vil se, at israelske bomber først og fremmest dræber civile.

Flere kilder, herunder Human Rights Watch, bekræfter, at den israelske hær bruger fosforbomber, som er forbudt i henhold til international lov. De bliver brugt af den israelske hær Tsahal mod befolkningen.

Udover denne rædsel kommer den totale belejring af Gaza, ødelæggelsen af materielle faciliteter, fratagelsen af vand, elektricitet, mad og lægehjælp, og fordrivelsen af titusindvis af palæstinensere.

Israel har givet ordre om at evakuere en million Gaza-indbyggere på 24 timer, en hyklerisk og uigennemførlig ordre, som selv FN har advaret om ville resultere i en stor sundhedskatastrofe. Den israelske hærs indtog direkte ind i Gaza synes nært forestående.

På den besatte Vestbred fortsætter og intensiveres hærens og bosætternes angreb på den palæstinensiske befolkning: 51 palæstinensere er blevet dræbt og 950 såret siden den 7. oktober, ud over de 250 dødsfald, der allerede er registreret i år. Der er faktisk tale om en fuldskala offensiv mod hele det palæstinensiske folk.

Vi blev alle chokerede over nyheden om Hamas-styrkernes mord på hundredvis af civile, herunder israelske børn. Vi kan kun fordømme disse forbrydelser. Det er ligeledes at vende det blinde øje til, hvad der sker i Gaza i dag.

Massakren på et folk er ved at blive planlagt.

Krigen, som alle øjne nu er rettet mod, begyndte ikke den 7. oktober; den har stået på i mere end 75 år.  I årevis har det palæstinensiske folk været udsat for angreb fra staten Israel og dens hær. De har været udsat for tyveri af deres jord, nægtelse af deres rettigheder, ydmygelser og ekspropriationer, fængslingen af deres børn og mordet på tusindvis af børn og civile. To og en halv million af dem er stuvet sammen i Gazastriben, som har været under blokade i 17 år. Tusindvis overlever i flygtningelejre i andre lande i regionen.

Vi er vidner til en krig mellem en stat og et folk, en krig, hvor der er en undertrykker og en undertrykt, en kolonisator og en koloniseret.

Femmes Egalité er imod krige for dominans og besættelse, imod kolonikrige. Vi fordømmer på det kraftigste volden fra undertrykkeren, besætteren, kolonisatoren, som i lang tid har ladet den stærkestes ret råde i et land. Den stærkestes ret er i strid med et helt folks ret til at leve på sin egen jord.

De vestlige stormagter, med USA i spidsen, forsikrer Israel om deres uforbeholdne støtte. Franskmændene støtter den israelske militære offensiv, når det, der er brug for, er en våbenhvile. Ikke et ord fra præsidenten, som  klart kunne udtrykke ønske om beskyttelse af det palæstinensiske folk. Et folk som er bundet på hænder og fødder til den israelske hærs hævn. Derimod har indenrigsministeren forbudt demonstrationer i solidaritet med det palæstinensiske folk, selvom de finder sted i hele Europa og resten af verden.

Flere og flere stemmer hæves for at fordømme den masseforbrydelse, der finder sted i dag i Gaza, og for at at opfordre til et ØJEBLIKKELIGT STOP FOR ILDEN.

Vi slutter os til dem og kræver en afslutning på denne rædsel.

Paris, 15. oktober 2023

ORGANISATION DE FEMMES EGALITE
pour l’Emancipation et le Progrès social

Egalite – kvindeorganisation for frigørelse og social lighed


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne