Støt palæstinensernes retfærdige modstandskamp

Udtalelse fra Kommunistisk plattform – marxist-leninistene, kpml, Norge

Israels brutale og blodige gengældelse mod befolkningen i Gaza er i gang. KPml opfordrer folk til at deltage i protester mod den zionistiske terror.

Det er kun tre uger siden, at Hamas, Islamisk Jihad og det sekulære og progressive PFLP annoncerede, at de ville optrappe den væbnede modstandskamp. Men den berygtede israelske efterretningstjeneste blev taget på sengen, da over 5.000 raketter ramte Israel, og hundredvis af palæstinensiske krigere strømmede ind over grænsehegnene. Det er det mest omfattende og koordinerede angreb mod den zionistiske stat nogensinde.

Palæstinenserne og deres militser har al mulig ret til at bekæmpe besættelsesmagten og de ulovlige bosættelser. Drab, bortførelser og henrettelser af civile israelere er brud på international lov, som skal fordømmes. Men det skal også understreges, at de zionistiske bosættere i grænseområderne til Gaza og Vestbredden ikke er almindelige “civile”, men paramilitære samfund, der målrettet og hensynsløst tilraner sig palæstinensisk land i strid med alle FN-resolutioner. I årevis har det været en daglig rutine for den israelske hær at dræbe og internere civile palæstinensere, herunder børn. USA og andre vestlige imperialiststater som Norge, sørger for at apartheidstaten Israel aldrig bliver stillet til ansvar for disse forbrydelser.

Samtidig viser det palæstinensiske angreb desperation. Palæstinenserne er blevet drevet fra fæstning til fæstning, siden Oslo-aftalerne blev underskrevet for 30 år siden. Især palæstinenserne i Gaza har ryggen mod muren og har ikke længere noget at miste. Hamas og de andre militser ønsker at forpurre det beskidte diplomatiske spil, hvor USA forsøger at skabe fuld forsoning mellem staten Israel og Saudi-Arabien.

Det store spørgsmål er nu, om Abbas mister kontrollen, og Vestbredden bliver en del af det væbnede oprør, og om Hizbollah slutter sig til kampen mod den zionistiske stat.

Israels gengældelse er allerede i gang. Hvis det er muligt, bliver den mere brutal og blodig end noget, vi tidligere har set fra Israel. Mens bomberne regner ned over Gaza, mobiliserer Netanyahu-regimet 300.000 nye reservister. Israel indfører en total blokade og vil udsulte millioner af mennesker, der er fanget i Gaza-ghettoen.

Men at tage krigsfanger i Israel og bringe dem til Gaza skaber vanskeligheder for det israelske militær. De må enten forhandle eller gå ind med landstyrker og risikere, at mange af deres soldater bliver dræbt i blodige gadekampe. Det sætter en regering under pres, som i forvejen er udsat for modstand fra sin egen befolkning mod sit autoritære styre.

USA kommer Israel til undsætning med nye våbenleverancer og hangarskibe. Der har været beskyldninger i den amerikanske presse om, at Iran har hjulpet Hamas, men det er ikke blevet officielt bekræftet fra nogen side. Benjamin Netanyahu kan finde det nyttigt at starte en krig mod Iran for at binde USA til masten. Det kan resultere i en større regional krig.

Som sædvanlig fordømmer det norske udenrigsministerium ensidigt Hamas og palæstinenserne og støtter besættelsesstaten Israel. Samtidig opfordrer de norske myndigheder til en hurtig diplomatisk løsning, der kan sætte en stopper for krigen. Det er det stik modsatte af, hvad Norge siger om krigen i Ukraine. Hykleriet når nye lavpunkter.

KPml opfordrer dig til at deltage i protestdemonstrationer mod den zionistiske terror i den kommende tid.

Støt modstandskampen – befri Palæstina!

Oversat fra Revolusjon.no


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater