Palæstinensiske fagforeninger: Tid til handling er NU

Mens Israel optrapper sin militære kampagne, opfordrer palæstinensiske fagforeninger vores internationale kolleger og alle samvittighedsfulde mennesker til at stoppe alle former for medvirken til Israels forbrydelser – og hurtigst muligt stoppe våbenhandlen med Israel samt al finansiering og militær forskning. Tid til handling er nu – palæstinensiske liv hænger i en tynd tråd.

Israel har krævet, at 1,1 millioner palæstinensere evakueres i den nordlige halvdel af Gaza, mens de udsættes for konstante bombardementer. Dette hensynsløse træk er en del af Israels plan, med fuld støtte og aktiv deltagelse fra USA og de fleste europæiske stater, om at udføre hidtil usete og afskyelige massakrer mod 2,3 millioner palæstinensere i Gaza, en etnisk udrensning. Siden lørdag har Israel vilkårligt og intensivt bombet Gaza, og afskåret brændstof, elektricitet, vand, mad og medicinske forsyninger. Israel har dræbt mere end 2.600 palæstinensere – heriblandt 724 børn – jævnet hele kvarterer med jorden, udslettet hele familier og såret mere end 10.000 mennesker. Eksperter i international lov er begyndt at advare om Israels folkemorderiske handlinger.

Israels højreorienterede regering har distribueret mere end 10.000 rifler til ekstremistiske bosættere i ’48 Palæstina og den besatte Vestbred for at støtte deres eskalerende angreb og pogromer mod palæstinenserne. Israels handlinger, massakrer og retorik peger på, at det har til hensigt at gennemføre sin længe lovede anden Nakba, at fordrive så mange palæstinensere som muligt og skabe et “Nyt Mellemøsten”, hvor palæstinensere lever i evig undertrykkelse.

De vestlige staters reaktion har været en fuldstændig og total støtte til staten Israel, uden så meget som et overfladisk nik til international ret. Dette har forstærket Israels straffrihed og givet det carte blanche til at gennemføre sin folkemorderiske krig uden begrænsninger. Ud over diplomatisk støtte forsyner vestlige lande Israel med våben og sanktionerer driften af israelske våbenfirmaer inden for deres grænser.

TID TIL HANDLING ER NU!

Mens Israel optrapper sin militære kampagne, opfordrer palæstinensiske fagforeninger vores internationale kolleger og alle samvittighedsfulde mennesker til at stoppe alle former for medvirken til Israels forbrydelser – og hurtigst muligt stoppe våbenhandlen med Israel samt al finansiering og militær forskning. Tid til handling er nu – palæstinensiske liv hænger i en tynd tråd.

Denne presserende, folkemorderiske situation kan kun forhindres af en forøgelse af global solidaritet med det palæstinensiske folk i masseomfang, der kan bremse den israelske krigsmaskine. Vi har brug for, at du handler øjeblikkeligt – uanset hvor du er i verden – for at forhindre bevæbningen af den israelske stat og de virksomheder, der er involveret i blokadens infrastruktur. Vi henter inspiration fra tidligere mobiliseringer af fagforeninger i Italien, Sydafrika og USA og lignende internationale mobiliseringer mod den italienske invasion af Etiopien i 1930’erne, det fascistiske diktatur i Chile i 1970’erne og andre steder, hvor global solidaritet begrænsede omfanget af den koloniale brutalitet.

Vi opfordrer fagforeninger i relevante brancher til:

I. At nægte at bygge våben til Israel.

2. At nægte at transportere våben til Israel.

3. At vedtage forslag i deres fagforening om dette.

4. At gribe ind over for medskyldige virksomheder, der er involveret i at gennemføre Israels brutale og ulovlige belejring, især hvis de har kontrakter med din institution.

5. Lægge pres på regeringerne for at stoppe al militær handel med Israel, og i USA’s tilfælde. finansiering til det.

Vi kommer med denne opfordring, da vi ser forsøg på at forbyde og lukke munden på alle former for solidaritet med det palæstinensiske folk.

Vi beder jer om at sige fra og handle over for uretfærdighed, som fagforeninger har gjort det historisk set. Vi fremsætter denne opfordring i den tro, at kampen for palæstinensisk retfærdighed og befrielse er ikke kun er en regionalt og globalt bestemt kamp. Det er en løftestang for befrielsen af alle besiddelsesløse og udbyttede folk i verden.

Palestinian General Federation of Trade Unions, Gaza.

General Union of Public Service and Trade Workers

General Union of Municipal Workers

General Union of Kindergarten Workers

General Union of Petrochemicals Workers

General Union of Agricultural Workers

Union of Palestinian Women’s Committees

Generation Union of Media and Print Workers

Palestinian General Federation of Trade Unions (PGFTU)

General Union of Palestinian Teachers

General Union of Palestinian Women

General Union of Palestinian Engineers

Palestinian Accountants’ Association

Professional Associations federation including:

Palestinian Dental Association – Jerusalem center

Palestinian Pharmacists Association – Jerusalem Center

Medical Association – Jerusalem Center

Engineers Association – Jerusalem Center

Agricultural Engineers Association – Jerusalem Center

Veterinarians Syndicate – Jerusalem Branch

Palestinian Journalists’ Syndicate

Palestinian Bar Association

Palestinian Nursing and Midwifery Association

Union of Kindergartens Workers

Palestinian Postal Services Workers Union

Federation of Unions of Palestinian Universities Professors & Employees

The General federation of Independent Trade Unions, Palestine

The Palestine New Federation of Trade Unions

Palestinian General Union of Writers

Palestinian Contractors Union

Federation of Health Professionals Syndicates

Palestinian Union of Psychologists and Social Workers

To get involved, contact us at:

workersinpalestine@gmail.com

X (Twitter) WorkersinPales1

Insta: workersinpalestine

Læs også

Sydafrika: Opfordring til havnearbejderne om at blokere gods fra Israel

Fagligt opråb om solidaritet med Palæstina

Læs APKs udtalelse her: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater