Hvad ville du gøre?

Refleksioner over Palæstina
Hvad ville du gøre?

Kan du forestille dig, at du og din familie bor i et hus, hvor flere generationer har boet i mange år, og at nogle mennesker pludselig kommer og siger, at nu bor de der også. De siger, at de bliver forfulgt i resten af kvarteret, og at “Gud har fortalt dem, at dette er deres hjem”?

Men så viser det sig, at disse mennesker ikke kun bliver i dit hus, men også sender bud til alle deres slægtninge fra nærliggende huse, og udnytter omstændighederne til at få støtte fra de mest enfoldige og voldelige naboer i hele nabolaget, som sender dem penge, gangstere, våben og får alle deres venner og kumpaner til at støtte dem. Dine naboer støtter dig i et stykke tid, men i sidste ende ender de med at “opføre sig vanvittigt” ud fra egne interesser, og på denne måde bliver du alene, mere og mere skubbet over i et hjørnet og uden midler til at leve.

Først overtog de dagligstuen, men pludselig begynder de pårørende at smide alle dine slægtninge ud, de sender dem mere end halvdelen af dem væk, de overtager køkkenet, badeværelset, værelserne, og så ender du med at blive henvist til gården sammen med de få slægtninge, der blev tilbage. I mange år har de fortsat med at udrydde, slå, forvise og endda dræbe dine slægtninge, din familie. Og hver gang du klager over denne situation eller beslutter at forsvare dig selv med det lille du har, bebrejder alle dig og forsvarer dem, på trods af at de har mange flere ressourcer og styrker end dig og dine.

Synes du, det er uretfærdigt? Det er den situation, som det palæstinensiske folk har været udsat for i alle disse år. Det viser sig, at de stammer fra forskellige arabiske folk (ikke alle er muslimer, selvom flertallet er), der beboede området i det nuværende Palæstina fra 638 til 1920 e.Kr. Det vil sige, de har boet der i mange århundreder, på trods af at regionen blev domineret, først af osmannerne og derefter af briterne. Pludselig, i 1881, i Europa, mens den jødiske befolkning kun var 3% af Palæstina, opstod en bevægelse kaldet “Lovers of Fate”, der krævede den jødiske stat med Jerusalem som hovedstad, og derfra begyndte tusinder af mennesker af den jødiske religion at migrere fra forskellige lande.

Indledningsvis var befolkningen et mindretal, men gennem årene og som følge af støtte fra de britiske, franske og tyske eliter voksede deres antal og de dannede endda militære organisationer, som de konfronterede de palæstinensiske arabere med. I 1948, efter en betydelig stigning i den jødiske befolkning og som en formodet erstatning for massakren på jøder under Anden Verdenskrig, beordrede FN oprettelsen af staten Israel, og fra det øjeblik tippede balancen fuldstændigt til fordel for Israel, og det internationale samfund har opretholdt en medskyldig tavshed over for det systematiske folkemord på det palæstinensiske folk, som har mistet næsten hele sit territorium og er udsat for brutal behandling af israelerne.

I dag oplever vi en ny episode af denne konflikt, hvor det palæstinensiske folk reagerer på den udryddelsespolitik, der føres mod dem. Og selv om de står over for en enorm magt, og kampen er fuldstændig ulige, har den modige modstandsbevægelse besluttet at gå i offensiven. Mens Israel har erklæret krig, og verdens stormagter slutter sig til den, er forskellige folk over hele verden solidariske med palæstinenserne. De forsvarer deres hjem, deres liv og deres familiers liv.  Tænk tilbage til spørgsmålet i starten, hvis det var dig der blev smidt ud af dit hus, og hvor de forsøger at dræbe dig og din familie, hvad ville du gøre?

11.oktober 2023

Oversat fra En Marcha: Reflexiones sobre Palestina


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne