Stop de tyrkiske bombeoperationer mod Rojava-region i Syrien

Tyrkiet genoptager nu bombninger af den syriske Rojava-region i kampen mod og undertrykkelsen af kurdere. I denne kamp – som udenrigsministeren siger – anerkender Tyrkiet ikke nogen former for begrænsninger i konflikten eller grænser for militær intervention. Arbejderpartiet, EMEP, Tyrkiet kræver stop for de tyrkiske bombeoperationer. Læs uddrag af udtalelsen herunder

Tyrkiets bombning af Hasakah i Syrien Kurdistan (Rojava), den 5. oktober kostede 7 arbejdere livet

Stop de tyrkiske bombeoperationer mod Rojava-region i Syrien

Siden 5. oktober har den tyrkiske regeringen iværksat en række luftangreb inde i den syriske Rojava-region mod bl.a. civil infrastruktur og beboelsesområder. Udenrigsministeren, forsvarsministeren og indenrigsministeren stillede op til pressemøde sammen og gav budskabet om, at de insisterer på militære operationer. Udenrigsminister Hakan Fidan udtalte; “Især i Irak og Syrien er al infrastruktur, bygninger og energifaciliteter, der tilhører PKK/YPG, legitime mål for vores sikkerhedsstyrker, væbnede styrker og efterretningstjenester. Jeg anbefaler, at tredjeparter holder sig væk fra PKK/YPG’s faciliteter og enkeltpersoner,” og erklærede, at de ikke vil anerkende nogen begrænsninger i konflikt og militær intervention.

Det er ikke nyt, at AKP-regeringen styrker sit undertrykkende regime ved at puste til chauvinismen hjemme gennem fjendtlighed mod kurderne og gør det til grundlaget for sine ekspansionistiske ambitioner i udenrigspolitikken. Fjendtlighed over for kurderne og præferencen for at løse det kurdiske problem med våben har altid været gældende, og det er den politik, der stadig gennemføres i dag. Under dække af at bekæmpe terrorisme bombes beboelse, infrastruktur, energifaciliteter, der opfylder befolkningens behov med åbne grænseoverskridende operationer.

Fred kan ikke skabes ved at betragte det kurdiske folk og dets demokratiske landvindinger som en trussel. Demokrati kan ikke etableres ved at se folk og arbejdere, der kræver rettigheder og humane leve- og arbejdsvilkår, som fjender.

Tværtimod kan fred og demokrati skabes gennem en fredelig udenrigspolitik baseret på folkenes broderskab og solidaritet og respekt for landenes suverænitet, demokratiske rettigheder, politiske frihedsrettigheder, lighed og retfærdighed.

Der skal siges nej til de beslutninger, der vil komme på Parlamentets dagsorden, som giver plads til militære operationer og tropper på tværs af grænsen. Grænseoverskridende operationer skal ophøre. Imperialisternes politik i regionen må tilbagevises. Vores kamp går imod imperialisternes tilstedeværelse og interventioner, vi vil fortsætte vores kamp for fred i regionen og demokrati i Tyrkiet.

6. oktober 2023
Arbejderpartiet, EMEP, Tyrkiet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater