På gaden for Palæstina – Søndag d. 22.10. København

Gå med i demonstrationerne mod Israels krig og fordrivelse af Palæstinenserne! Der er indkaldt til stor demonstration i København søndag d. 22. oktober. Fra Den røde plads kl. 15. Derefter demonstration til Christiansborg.

Palæstinenserne i Gazastriben står overfor Israels trussel om landkrig og fordrivelse. Tirsdag bombede Israel et hospital i det centrale Gaza. Over 500 meldes dræbt og de mange sårede risikerer at dø, da Israels blokade betyder mangel på alt, også medicinsk udstyr.

Vreden over Israels trusler om folkemord og solidariteten er enorm over hele verden, hvor demonstrationer har samlet mennesker i milliontal. Også herhjemme har der været en række demonstrationer og tirsdag aften samledes demonstranter akut i København, Odense og Århus – under parolen På gaden for Palæstina NU!
Modstanden fortsætter og vi må gøre den stor og stærk. Der vil uden tvivl blive taget nye initiativer og søndag er der indkaldt til stor demonstration i København: ALLE PÅ GADEN FOR PALESTINA.

Henning Paaske Jensen, medlem af APK og aktiv gennem mange år i Boykot Israel siger til KPnet:

– Det er en tid hvor passivitet ikke dur til noget. Det er vigtigt at alle gør noget. Det er en ubeskrivelig aggressivitet og folkemord vi ser fra Israels side. Alle må på gaden nu!

– Lige som det sker over alt i verden nu.

– Vi må også stille krav til vores regering – der helt har stillet sig på Israels side, at den støtte stopper. Den israelske ambassadør må øjeblikkeligt udvises og den danske trækkes hjem.

PÅ GADEN FOR PALÆSTINA

Demonstrationens tekst:

Israel optrapper sit forfærdelige angreb på de 2,3 millioner indbyggere i Gazastriben, bomber hundredvis af boligbygninger og samler hundredtusinde af soldater for at forberede sig på et landangreb. 2382 palæstinensere er allerede blevet dræbt (15/10/23), alt imens Israel har planer om at udslette Gaza.

Al mad, vand, elektricitet, brændstof og medicinske forsyninger er blokeret af Israel. Dette er en krigsforbrydelse efter enhver definition. Israels premierminister Netanyahu har erklæret, at Gaza vil blive forvandlet til en “affolket ø”. Israelske parlamentsmedlemmer opfordrer åbent til en ny Nakba, og Israels forsvarsminister har stemplet palæstinensere som “dyr”.

Alt imens Gaza bombes, har israelske bosættere på Vestbredden fået frit lejde til at angribe og skyde palæstinensere. Siden lørdag har israelske bosættere og soldater dræbt 51 palæstinensere på Vestbredden, og mindst to palæstinensiske landsbyer er blevet helt forladt grundet vold og ødelæggelse (14/10/23).

Alt dette er en fortsættelse, i frygtelig eskaleret form, af de 75 års krig, som Israel har ført mod det palæstinensiske folk, inklusive 16 års brutal belejring af Gaza.

Palæstinensere har ret til at forsvare sig selv og bekæmpe kolonisering, militær besættelse, massakrer og racistisk apartheidpolitik.

Stop folkedrab i Gaza!
Stop besættelsen og volden mod det palæstinensiske folk!

Støt den palæstinensiske kamp for frihed, retfærdighed og selvbestemmelse!

Se og del begivenhed på Facebook
Blandt anbefalerne er APK og Det antifascistiske tidsskrift, Håndslag

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne