Den stolte statsminister

Af DKU

For et par dage side kunne vi alle se statsminister Mette Frederiksen præsentere sig stolt på sociale medier, fordi hendes regering nu har bevilget 50 mio. kr. til humanitær støtte til Gaza.

Det er den samme statsminister, som for blot et par dage siden kritiserede journalister for at spørge til hendes holdning til civile tab i Gaza. Det er den samme statsminister som bagatelliserede missilattentater på spædbørn i Gaza, som et nødvendigt onde for at ramme Hamas.

Men hvorfor får piben så en anden lyd nu?
Det kan skyldes flere ting. For det første falder støtten til Socialdemokratiet i meningsmålingerne. Det gavner ikke statsministeren at dehumanisere det palæstinensiske folk til en grad, der legitimerer kollektiv afstraffelse af den palæstinensiske befolkning – en krigsforbrydelse.

Dernæst er der en betydelig folkelig solidaritet med det palæstinensiske folk, og det er noget, der ikke er gået ubemærket hen i statsministeriet. Den danske regering kan nu sige: “Vi har gjort noget! Så der er ingen grund til at demonstrere mere!”, som de utvivlsomt vil gøre. Det fortsatte folkelige pres på regeringen og Folketinget er nødvendigt, og derfor må vi se denne manøvre for, hvad den er: en PR-mæssig afledning! Uanset hvor mange krummer politikerne skraber sammen, kan de ikke mætte den menneskelige solidaritet, der hver dag vises ved utallige demonstrationer over hele kongeriget.

Det, de glemmer at nævne, er, at de forrige uge stoppede al udviklingsbistand til Palæstina, hvilket drejede sig om 94,1 millioner kroner for 2023. Af dette beløb mangler der stadigvæk at blive udbetalt 72 millioner kroner. Nu har de ændret det til en engangsydelse, som de kan sende af sted for at give folket mundkurv på.

Det, som Mette Frederiksen og regeringen glemmer, er, at folket aldrig glemmer. Vi glemmer ikke det palæstinensiske folk, fordi regeringen kan give lidt drikkepenge til velgørenhed. Kravet er stadig det samme: Vi skal støtte oprettelsen af én palæstinensisk stat, fra floden til havet.

Vi må afsløre, at kongen ingen klæder har på, og at denne redningsmanøvre ikke gavner palæstinenserne, der lider hver dag under bosætterstaten Israel.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne