Kommunistisk Politik Digital 22 – 2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 22 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 43-44, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Data om danskerne til salg
Når alt er privatiseret og virksomheder konstant opsluges af større internationale monopoler og kapitalfonde forsvinder viden om alt fra energiforsyning til lufthavne ud af landet, og udenlandske stormagter foræres indsigt i systemer og i alles privatliv. Og data bliver tilgængelige for firmaer, der kan profitere på oplysningerne. Seneste eksempel er AULA –  afløseren for det udskældte Forældreintra, med omkring 2 millioner brugere. Her er alle oplysninger i princippet tilgængelige for firmaet Amazon, der er vært for tjenesten.

Nu må det være nok! Protest mod nedskæringer i Assens
Som i mange andre kommuner bliver der i Assens lagt op til et nedskæringsbudget. 5,6 millioner kroner om året skæres på den kommunale sygepleje i Assens. I alt skal der spares 37,5 millioner. Der er indkaldt til protest ved andenbehandlingen mandag d. 4. november.

Hilsen til blokaden: Stå fast!
Tale til de studerende på humaniora, Københavns Universitet, der siden mandag har besat ledelsens kontorgang. Nok er nok! De studerende siger Nej til regeringens nedskæringer og de forringelser af uddannelserne der fører til slagtning af fag og nedgang i kvalitet.
Af Marie Herget

Aktion: Hjemsøgt af Jobcentret!
Landet over er jobcentre og rådhuse blevet dekoreret med hundredvis af spøgelser i aktion ”hjemsøgt af jobcentret!”


Regeringen indfører bøder til ghettoforældre

Som en del af ghettoplanen indføres en særlig bødeordning der rammer forældre hvis børn har mere end 15 procents ulovligt fravær i Folkeskolen. Beregninger viser det drejer sig om op mod 6000 familier der står til en bøde på 2.838,- kr. Det drejer sig ikke om børnenes tarv, men om at indføre et system der bygger på straf og kontrol. Problemer i skolen løses hverken gennem økonomiske straffe eller tvangsforflytning, men ved hjælp af gode veluddannede lærer der har tid til børnene.

Kvinder fra en række aktive bevægelser: “Vi forventer intet af regeringen, der skal kamp til”
Det blev et fantastisk spændende og levende møde, da Kvinder i Kamp inviterede kvinder fra en række bevægelser til fælles erfaringsudveksling. Der var så livlig og engageret en diskussion, at det fortsatte ude på gaden efter vi – meget senere end forventet – havde slukket lyset i mødelokalet.
Af Lisbet Bonde

Landsmøde i Folkebevægelsen mod EU: Stor gejst og gå-på-mod for EU-modstanden
Der var ingen opgivenhed at spore blandt deltagerne på landsmødet, tværtimod. De omkring 200 deltagere havde lagt valgkampens nederlag bag sig og bragte masser af idéer med sig til landsmødet. Idéer til hvordan spørgsmålet om medlemskabet af EU kunne gøres nærværende og kampen for at komme ud kunne gribes af det store flertal, der faktisk rammes af EU’s politik og diktater.


Uddannelserne bløder: Universitetsstuderende besætter ledelsens kontorer
Sparekravene til uddannelserne fortsætter, trods regeringens valgløfter. 132 forskellige uddannelser landet over står næste år står til at miste et særligt tilskud på 5.000 kroner per studerende, og der er et kæmpe hul efter de seneste års milliardnedskæringer. Mandag den 28. oktober besætter studerende på humaniora dekanens kontor i protest mod nedskæringer.

Landsmøde i Folkebevægelsen mod EU: Forslag til politisk kampagne
Folkebevægelsen mod EU holder landsmøde i weekenden 26.-27. oktober. For at opbygge en stærk EU-modstand er der brug for et udadvendt arbejde, hvor Folkebevægelsen kan komme i kontakt med alle dem der rammes af EU i det daglige.
Af Lisbet Bonde, APK – aktiv i Folkebevægelsen

Længe leve Brexit – død over forhalingen af den største sejr!
Den største enkeltstående sejr for EU-modstanderne var en realitet i juni 2016, da et flertal i den britiske befolkning stemte for at forlade EU. EU tabte. Monopolkapitalens EU-projekt tabte stort. Den fik et slag lige i fjæset, som den ikke siden har villet vedkende sig. En knockout sendte det til tælling. Siden er der holdt kunstigt liv i tællingen.
Af Martin, APK

OK20: Væk med 42 timers arbejdsuge – sæt arbejdstiden ned til 30 timer
OK20 og “Sammenhold skulder ved skulder” – med nedsat arbejdstid i centrum.
“I er ude af trit med medlemmerne”. Det var påskriften på banneret da hundredvis af københavnske stilladsarbejdere dagen efter afstemningen  ved OK17 mødte op sammen med stilladsbiler og etablerede blokade foran 3F hovedkontoret, affyrede kanonslag og råbte i megafoner.

Imperialistisk indblanding i Mali – Danmarks deltagelse med soldater og materiel vedtages torsdag
Torsdag andenbehandler og beslutter Folketinget regeringens forslag om at sende danske soldater og materiel til Afrika. Både Frankrig og EU er dybt involveret i at pleje imperialistiske interesser i Sahel-området, og herhjemme har S-regeringen overtaget VLAK-regeringens forslag om at sende bidrag til både FN’s mission i Mali og til Frankrigs militære mission Bakhane. To operationer i regionen, der er tæt forbundne.

Kampen for selvbestemmelse er tæt forbundet med kampen mod imperialismen
Det kurdiske folks heroiske kamp mod Islamisk Stat i Syrien fortjener al vores støtte og sympati. Men når deres ledere går i alliance med USA-imperialismen fører det kun til nederlag og undergravelse af den syriske stats suverænitet. Og det er just et af imperialismens fornemste mål.
Af Karsten Jonassen, APK

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Mod svig – for et ægte folkedemokrati i Bolivia
Valget i Bolivia d. 20 oktober til parlamentet og valg af præsident har skabt politisk krise i landet. Den siddende præsident Evo Morales erklærer sig som genvalgt til præsident trods en tidligere folkeafstemning mod forlængelse af hans valgperiode. Mens hans højreorienterede modkandidat Carlos Mesa kalder det valgfusk og nægter at anerkende resultatet. Landet har været præget af store demonstrationer og protester, som begge kandidater forsøger at spænde for deres politiske vogn.

Ingen tyske soldater til det nordlige Syrien! Ingen “europæisk stabiliseringsmission”!
Tyskland har taget kontakt til ‘vestlige allierede’ om at sende tropper til Nordsyrien – sandsynligvis også en forespørgsel til Danmark.
Annegret Kramp-Karrenbauer, tysk krigsminister og formand for CDU, har opfordret til oprettelse af en “sikkerhedszone” i det nordlige Syrien og fremstiller dette som en “europæisk fredsmission”, herunder deltagelse af Bundeswehr. Ifølge CDU’s udenrigspolitiker Roderich Kiesewetter er 15.000 soldater og 15.000 civile nødvendige til missionen, alt i alt 30.000!
Af Arbeit Zukunft, Tyskland  – 22. oktober 2019 

OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Vi tager pulsen på EU’s udvikling og EU modstandens opgaver
Først i udsendelsen taler vi om resultatet af landsmøde i Folkebevægelsen mod EU. Det var ikke udelukkende positivt, bl.a. fordi der var proppet alt for meget ind på dagsordenen og der reelt ikke blev tid nok til at behandle de enkelte punkter på en fornuftig måde. Flere delegerede nåede at tage hjem inden der kunne stemmes om relativt vidtgående ideer der stod gemt sidst på dagsordenen. Og den åbne del af debatten om forslag blev lagt dagen før de skulle vedtages, så kun forslagsstilleren fik ordet da de skulle til afstemningen. Den kommende landsledelse blev reduceret til 15 og der blev ikke plads til at der kom nye kræfter med.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater