Ingen tyske soldater til det nordlige Syrien! Ingen “europæisk stabiliseringsmission”!

Tyskland har taget kontakt til ‘vestlige allierede’ om at sende tropper til Nordsyrien – sandsynligvis også en forespørgsel til Danmark.

Af Arbeit Zukunft, Tyskland  – 22. oktober 2019 

Annegret Kramp-Karrenbauer, tysk krigsminister og formand for CDU, har opfordret til oprettelse af en “sikkerhedszone” i det nordlige Syrien og fremstiller dette som en “europæisk fredsmission”, herunder deltagelse af Bundeswehr. Ifølge CDU’s udenrigspolitiker Roderich Kiesewetter er 15.000 soldater og 15.000 civile nødvendige til missionen, alt i alt 30.000!

Vi er fuldkommen imod dette!

SPD klager over at de ikke er blevet spurgt, men siger ikke klart ”nej” fordi de i princippet ikke har noget imod at sende tyske soldater i krig, som det er sket i eks-Jugolavien, i Afghanistan og i Irak.

Ifølge forbundsregeringen har Bundeswehr-missionen i Afghanistan fra 2002 – 2012 kostet omkring 8 milliarder euro. I samme periode forventer Det Tyske Institut for Økonomisk Forskning et beløb på 17 milliarder euro, inklusive de samlede samfundsomkostninger for dræbte soldater, sårede og traumatiserede, eller ødelagt og beskadiget udstyr osv. Og for perioden efter 2012 anslås de reelle omkostninger til at beløbe sig til mellem 26 og 47 milliarder euro.

Forbundsregeringen angav imidlertid for perioden 2002 til 2018 alene 10,2 milliarder euro til Afghanistan-missionen, hvilket sandsynligvis er meget undervurderet og med rette justeret

Ifølge Bundeswehr måtte 58 soldater lade livet i denne mission frem til 2018.
Hvor mange ofre har indsættelsen af Bundeswehr kostet?
Det samlede resultat er: Meget blod og mange penge! På nuværende tidspunkt er der stadig omkring 1.200 tyske soldater i Afghanistan.

Og hvad er resultatet af denne dyre og blodige ”fredsmission”?

To tredjedele af Afghanistan kontrolleres af Taliban. På grund af denne fiasko trækker USA-imperialismen gradvis sine tropper tilbage. Det, som angiveligt blev bygget op af Bundeswsehr i Kunduz er for længst blevet ødelagt. Kvindernes befrielse? Tværtimod! Situationen er værre end nogensinde før.

Og nu skal en anden højrisiko og endnu større mission – igen en påstået ”fredsbevarende mission” – angiveligt ”stabilisere” Syrien?

Tror de vi er dumme?

Syrien er netop blevet ødelagt og destabiliseret gennem indblanding fra forskellige stormagter. USA har næret IS og andre af de mest reaktionære islamistiske kræfter i forsøg på at vælte Assad. Da IS tog sagen i egen hånd, gik USA ind på at lade dem falde og satte sin lid til, at de kurdiske styrker igen kunne inddæmme IS. Nu forlader de landet fordi de har fejlet.

Som en sidste hilsen ville de opdele Syrien i en aftale med deres Nato-partner Tyrkiet og Erdogan. De tildelte simpelthen Erdogan en del af et andet og suverænt land med en 30 km dyb ”sikkerhedszone”. Men Erdogan har nu selv indgået den samme handel med Rusland og Putin. Det virkede mere realistisk for ham.

I en sådan situation med hård konkurrencekamp mellem stormagterne vil Kramp-Karrenbauer indsætte den tyske hær. Resultatet er allerede givet på forhånd. En masse penge, mange dødsfald og ingen sikkerhed, men derimod indblanding og yderligere destabilisering.

Derfor afviser vi resolut enhver udsendelse af Bundeswehr til det nordlige Syrien!

Stop for krigspolitik og indblanding!

Oversat fra original artikel:
Keine deutschen Soldaten nach Nordsyrien! Keine „europäische Stabilisierungsmission“!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne