Aktion: Hjemsøgt af Jobcentret!

Landet over er jobcentre og rådhuse blevet dekoreret med hundredvis af spøgelser i aktion ”hjemsøgt af jobcentret!”

Talsperson Carsten Larsen siger:

– Spøgelser har det med at være uhyggelige. Og det afspejler ganske godt, hvad der foregår inde på centrene i åbningstiden. For det er dybt skræmmende at følge den behandling, som rigtig mange medborgere møder på jobcentrene: Det er kontrol, mistillid, sanktioner, regelbrud og underkendelse af lægeerklæringer.

– Der er akut behov for, at vi indretter et system for mennesker. For det vi har nu, er et system, der knuser mennesker. Et system, der hjemsøger borgere, så mange ligefrem ender med det såkaldte jobcentersyndrom – en alvorlig stresstilstand fremkaldt af kontakten med jobcentret.

– Vi kan alle blive ramt af sygdom, arbejdsløshed og ulykker. Vi kan alle få brug for et socialt sikkerhedsnet, der griber os, når vi falder. I det nuværende system straffes mange syge og arbejdsløse. Derfor bliver vi ved og ved med at aktionere og råbe op, indtil fornuft og medmenneskelighed sejrer. Indtil vi har et system, hvor borgerne mødes med hjælp, med rettigheder og med tiltro. Ingen skal være hjemsøgt af jobcentret.

Se flere billeder fra jobcentrene landet over hos

Hjemsøgt af jobcenteret


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater