Nu må det være nok! Protest mod nedskæringer i Assens

Som i mange andre kommuner bliver der i Assens lagt op til et nedskæringsbudget. 5,6 millioner kroner om året skæres på den kommunale sygepleje i Assens. I alt skal der spares 37,5 millioner. Der er indkaldt til protest ved andenbehandlingen mandag d. 4. november.


Besparelsen på 5,6 millioner svarer til, at mere end en fjerdedel af lønbudgettet til kommunens sygeplejersker forsvinder allerede næste år. Dette vil smadre hjemmeplejen i kommunen, der allerede har været udsat for nedskæringer. Bl.a forsvandt 3 natsygeplejersker og blev erstattet af én akutsygeplejerske, der skal dække hele kommunen.

Sygeplejerske Katrin Johannsdottir udtaler til TV2 Fyn:

“Der er ikke nogen af os, der kan overholde dokumentationspligten eller autorisationsloven eller sundhedslovgivningen eller arbejdsmiljølovgivningen eller loven om akutsygepleje. Der er så mange ting, vi er forpligtet til, og sygeplejersker hæfter altid for egne handlinger.”

Følgerne for patienternes livskvalitet vil være alvorlige. 100 syge Assens-borgere står til at miste deres hjemmepleje. Og alle de øvrige vil få skåret ned på hjælpen.

Andre områder der bliver ramt er det specialiserede børneområde, plejefamilier og bibliotekerne.

Kommunalpolitikerne har forsøgt at vaske deres hænder ved at overlade vurderingerne til et konsulentfirma. Et af kriterierne for at udvælge spareområderne har været, at Assens Kommune her har været dyrere end andre kommuner! På den måde kan kommunerne skiftes til at bruge hinandens nedskæringsbeslutninger til ‘inspiration’ i en nedadgående spiral.

“Alle var med på opgavens alvor, og der var en stor konstruktiv tilgang, hvor vi havde et rigtig godt og tillidsfuldt samarbejde med 25 ud af byrådets 29 medlemmer bag aftalen”, siger borgmester Søren Steen Andersen (V) til TV2 Fyn.

Til gengæld må tilliden fra Assens-beboerne kunne ligge på et lille sted! Både hvad gælder regeringens løfter om ‘opgradering af velfærden’, så vel som deres kommunale medløbere.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater